Teraz jest 20 lut 2025, 20:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 12:51 

Terapuls napisał(a):
W sumie najbardziej intryguje mnie, o czym pisałem w poście zakładającym ten temat, czemu po zatwierdzeniu wszystkich danych nie pojawiło się okienko w stylu "Dziękujemy za zakup, ściągij teraz grę przy użyciu programu EA Downloader" czy jakoś w tym sensie. Zamiast tego strona po prostu się odświeżyła, tyle że nie było już daty ważności karty ani jej numeru. Jak to było u was po zatwierdzeniu danych do faktury? Przekierowało was gdzieś? Czy może było podobnie jak u mnie?

niestety zadna informacja sie nie pojawia....powinienes dostac maila z potwierdzeniem dokonania zakupu...pamietaj ze nazwa konta w ea down musi byc taka sama jak w bf2 (pod jaka grasz)

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 13:15 

Nazwa konta jest identyczna. Maila jak nie było, tak nie ma...

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 13:19 

To jak jest elektronka jest autoryzowana naprawdę zależy od wydawcy karty (systemu gdzie jest sprawdzana). Jeśli ktoś może np. zrobić zakupy przy pomocy elektronki na stacji bezynowej podpisując kwitek zamiast PIN-u, to zapewne będzie mu też ta karta działać w internecie.

Jesli wydawca karty nie pozwala na transakcje bezpinowe, to po prostu taka transakcja nie przejdzie.

W przypadku zwykłej wizy, karta może być autoryzowana na wcześniejszym etapie, bez połączenia z systemem wydawcy i do autoryzacji nie jest potrzeny PIN.

Swoją drogą EA robi transakcje bardzo dziwnie bo dla mojej wirtualnej VISA mBank (to nie jest elektronka ale zwykłą wiza tyle że wirtualna), nie pobrano kodu CVV, który zazwyczaj w takich sytuacjach jest pobierany, a potem na koncie zniknęło 1 EUR, a po 10 minutach dopiero ściągnęło całą kwotę. Podejrzewam więc, że sa w tym czasie robione transakcje, które nie są przy normalnej autoryzacji wykonywane i być może nie wszyscy wydawcy kart obsługują takie transakcje.

U mnie też żandego potwierdzenia nie zobaczył a po prostu downloader w pewnym momencie pozwolił na ściągnięcie gry.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 13:24 

Mogę jeszcze dodać, że od wczoraj nie zeszła transakcja i nie mam obciążenia na kartę, choć pieniążki zniknęły. Podejrzewam, że EA używa jakiegoś przedpotopowego systemu do autoryzacji.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 13:54 

Hmm... Jeśli idzie o płacenie przy kasie to bywa różnie. Najczęściej wystarcza podpis, choć czasami muszę wstukiwać PIN. Ciekawi mnie, czy udało się komuś kupić EF przy pomocy Visy Electron banku Millennium. Tak czy owak wszystko wskazuje na to, że będę musiał jeszcze parę dni poczekać...na premierę "sklepową" :(

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 15:11 

A masz zainstlowany EA Downloader?

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 15:28 

Ja wczoraj sobie zaciągnałem BF2:EF bez żadnych problemów.
Po kolei tak robiłem:
1. Zalogowałem sie na stronie EA
2. Ściągnąłem EA Downloadera i zainstalowałem
3. Zrobiłem opcję KUP TERAZ!! i wypełniłem wszystkie wymagane okienka (VISA MILLENIUM - nie ELEKTRON)
4. Na końcu (ostatnia strona potwierdzająca zakup) trzeba podać nicka z GAMESPY !!! czyli trza miec tam konto i ostatecznie wciskasz KUP !!!
5. Po tym wszystkim na emila przyszło mi potwierdzenie zakupu i mozliwośc ściągnięcia dodatku.

WAŻNE!!! EA DOWNLOADER trzeba wylogowac i zalogowac ponownie i od razu wskakuje opcja pobrania dodatku

Miłego grania

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 16:12 

HassanBey napisał(a):
...
4. Na końcu (ostatnia strona potwierdzająca zakup) trzeba podać nicka z GAMESPY !!! czyli trza miec tam konto i ostatecznie wciskasz KUP !!!
...
To cię zaskocze konto gamespy to nic innego jak konto którego używamy do gry w bfa więc wcale nie trzeba go tam mieć bo jak się już grało w bfa to już się tam ma.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 19:05 

jurgens napisał(a):
Swoją drogą EA robi transakcje bardzo dziwnie bo dla mojej wirtualnej VISA mBank (to nie jest elektronka ale zwykłą wiza tyle że wirtualna), nie pobrano kodu CVV, który zazwyczaj w takich sytuacjach jest pobierany, a potem na koncie zniknęło 1 EUR, a po 10 minutach dopiero ściągnęło całą kwotę.

U mnie podobnie - najpierw dostalem sms z banku, ze wydalem ponad 1 zl (juz nie pamietam dokladnie ile,a nie chce mi sie sprawdzac), a pozniej poszlo niecale 40 zl.

Troche dziwne, ale nie znam sie na tym :)

.. dla przypomnienia, mam Visa Electron z Inteligo.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 21:04 

No dokladnie, nie trzeba miec programu gamespy. Wpisuje sie po prostu nicka z gry. Ja narazie kupowalem bez problemu a robilem to juz 3 razy i wszystko wskazuje na to ze zrobie to jeszce kilka razy. Zawsze po wplaceniu kasy od razu byla mozliwosc sciagniecia.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 21:22 

Mam zainstalowanego EA Downloadera jurgens.

HassanBey, gdzie tam widzisz opcję "VISA MILLENIUM"? Ja widzę jedynie takie opcje: Visa, Mastercard, American Express, Electron, Dancort, Eurocard i Delta.
Co do konta to oczywiście zalogowałem się na moje konto EA, na którym gram w BF2, tyle że ja się logowałem na początku, a nie po zakupie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 23:09 

Chodzilo mu o to ze VISA bierzesz, ja mam Electrona i biore w opcjach VISE.

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2006, 00:51 

Obawiam się, że i taką opcję również wypróbowałem. Bezskutecznie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2006, 21:41 

Przyznam ze ja placilem karta Visa - taka tylko do placenia w necie i wszystko bylo oki. Wplacilem na konto karty, potem poczeklem az pojawi sie na niej kasa, podalem numer i date waznosci i mam juz dodatek na kompie.
Aby grac trzeba ponownie zainstalowac PATCH 1.21 !!! Choc u mnie jak pisze juz na necie nie chodzi prawidlowo - wiesza sie i pozostaje jesdynie restart kompa :( Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2006, 14:42 

sniegen napisał(a):
Aby grac trzeba ponownie zainstalowac PATCH 1.21 !!! Choc u mnie jak pisze juz na necie nie chodzi prawidlowo - wiesza sie i pozostaje jesdynie restart kompa :( Pozdro

EF ma zaimplementowany patch 1.21 wiec nie musisz go jeszcze raz instalowac....pamietajcie ze na stronce EA macie wybor kraju i jest tam Polska...zmieniaja sie wtedy parametry platnosci....z tego co wiem mbank i ich virtualna karta dzialaja....inteligo tez dziala bez problemu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2