Teraz jest 23 lut 2025, 05:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 11:39 
Moderator forum

Kwikor napisał(a):
Ale i tak nie wiem co to są te adwarey

http://pl.wikipedia.org/wiki/Adware :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 12:29 

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "ścina". Sprawcą może być za słaby komp, albo pingi. Czy komp nie jest za słaby można przetestować włączając sobie tryb "jeden gracz". Gorzej z pingami. Nie wiem w jaki sposób, ale u mnie przez jakieś 4-6 tygodni nie mogłem sobie z tym poradzić. Nie wiem w jaki sposób, ale problem przestał istnieć. Kombinowałem na różne sposoby i któryś chyba zadziałał. Dziwiłem się co do moich pingów, bo mam łącze z kablówki (768kb/s) i chodziło mi tragicznie, a kumpel w tej samej sieci (512kb/s) miał wszystko ok.
Przede wszystkim wyłączyłem rezerwę serwisową XP (zabiera 20% szybkości łącza), powyłączałem wszystkie możliwe automatyczne aktualizacje (myszki, klawiatury, programowe, antywirusowe) i chyba zadziałało. Miałem pingi w przedziale 60-250, teraz mam 40-80.

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 12:44 

Mam pytanie przy okazji. Piszę w nowym poście, bo nie będę zakładał nowego tematu, a sprawa dotyczy czego innego. Tylko nie piszcie odpowiedzi w stylu "sam się naucz..." bo wiem, że to nie o to chodzi.

Nie mogę rzucać granatem (albo strzelać) w czasie wyskoku, a widzę, że inni tak robią. Ktoś wie dlaczego?

Drugie pytanie dotyczy (było już sporo takich pytań, ale bez konkretnej odpowiedzi) strzału po obrocie. Stoję "oko w oko" z kolesiem i mam snajperkę (spora odległość), a on np. szturmowca. Koleś robi pad z obrotem i jednym strzałem mnie zabija. Raz mnie tak jeden załatwił z wyrzutni (lol)... Domyślam się, że to jakaś kombinacja klawiszy, tylko że mam badziewną klawę, która się biiippp przy naciśnięciu większej ilości klawiszy. Wina klawy czy to jakiś cheat?

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 12:59 

Sandokan napisał(a):
Mam pytanie przy okazji. Piszę w nowym poście, bo nie będę zakładał nowego tematu, a sprawa dotyczy czego innego. Tylko nie piszcie odpowiedzi w stylu "sam się naucz..." bo wiem, że to nie o to chodzi.

Nie mogę rzucać granatem (albo strzelać) w czasie wyskoku, a widzę, że inni tak robią. Ktoś wie dlaczego?

Drugie pytanie dotyczy (było już sporo takich pytań, ale bez konkretnej odpowiedzi) strzału po obrocie. Stoję "oko w oko" z kolesiem i mam snajperkę (spora odległość), a on np. szturmowca. Koleś robi pad z obrotem i jednym strzałem mnie zabija. Raz mnie tak jeden załatwił z wyrzutni (lol)... Domyślam się, że to jakaś kombinacja klawiszy, tylko że mam badziewną klawę, która się biiippp przy naciśnięciu większej ilości klawiszy. Wina klawy czy to jakiś cheat?

Witam
Od patcha 1.4 nie mozna rzucac ani strzelac podczas wyskoku imho to jest logiczne Granatem mozna rzucic wystarczy wcisnac przycisk i podskoczyc
ale strzelac nie mozesz
2. To jest tylko animacja wejdz z kolega na pusty serw i tez sie nagle rzuc i zobaczysz ze jest obrot
Koles poprostu ma zamiast kucania odrazu czolganie ustawione i dlatego to tak wyglada

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 13:22 
Redaktor Battlefield.pl

GURU500 napisał(a):
Witam
Od patcha 1.4 nie mozna rzucac ani strzelac podczas wyskoku imho to jest logiczne Granatem mozna rzucic wystarczy wcisnac przycisk i podskoczyc
ale strzelac nie mozesz

Chyba od 1.2 ;)

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2006, 15:28 

Cytuj:
Witam
ale strzelac nie mozesz
2. To jest tylko animacja wejdz z kolega na pusty serw i tez sie nagle rzuc i zobaczysz ze jest obrot
Koles poprostu ma zamiast kucania odrazu czolganie ustawione i dlatego to tak wyglada

Już gdzieś czytałem, że to tylko widziane z boku tak wygląda, ale sytuacja która widziałem daje dużo do myślenia. Siedziałem schowany ze snajperką pomiędzy rurą i murkiem, a koleś wszedł na dach oddalony jakieś 50-75m przed moim nosem. Na 100% mnie nie zauważył, bo poszedł dalej (był tyłem do mnie). Strzeliłem i niestety nie trafiłem. Domyślił się, że jestem za nim i będąc tyłem do mnie zrobił pad, podczas którego zrobił obrót w moją stronę + rolkę wokół swojej osi i zabił mnie jednym strzałem z AK101. Miałem health na max, a on bez żadnego celowania mnie trafił. Przecież jeżeli się obracasz to mija jakaś mała chwila na wycelowanie. Wg mnie ten trick (cheat?) powoduje, że po takim obrocie celownik jest skierowany prosto w twoją głowę.
A co za związek ma kucanie z czołganiem? Przecież żeby się czołgać, to wcale nie musisz najpierw kucnąć.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2