Teraz jest 21 sty 2025, 14:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 11:29 

Przy radiówce to normalne (oni nic nie mogą zagwarantować - wszystko to pic na wodę fotomontaż)... no chyba, że jesteś bogol masz w chacie łącze satelitarne (telefon sateliarny) to radiówka będzie działać tip top.

A teraz ja - mam kabelek nie radiówke.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 12:11 

Gdy grałem na radiówce nie miałem żadnych problemów z PB. Moją bolączką był skaczący ping i wywalanie z serwerów po 20 razy dziennie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 13:39 

Też o tym mówie, o pingach i stabilności połączenia. Nie daj boże abyś mieszkał przy trasie gdzie ciągle ciągną się sznury tirów. Te ich cb radia są zabójcze - zwłaszcza gdy mają duży zasięg. Nie ma to jak stałe połączenie.

Robią poprostu za słabe przekaźniki, które nie są przetestowane w terenie.

A teraz wam coś powiem - tylko nie fiknijcie ze stołków.

Kumpel nie mógł sobie załatwić stałego łącza więc pokusił się na radiówkę. No i przyjechali "wielcy technicy" z firmy "x" ze skomplikowanym sprzętem i biegali dookoła domu kumpla i sprawdzali zasięg (w domu również). Na sam koniec wymyślili, że aby kumpel miał dobry zasięg radiowy to musi ściąc wierzbę, która Bóg jeden raczy wiedzieć ile już tam rosła. Drzewo było ogromne. No cóż, koleś poszedł do gminy i załatwił sobie pozwolenie na wycięcie tego miejscowego pomnika przyrody (po 7 miesiącach pism do starostwa/gmin/innych instytucji - nie wiem jak to załatwił). W każdym bądź razie wyciął "potwora" w pień. Założył sobie upragnioną radiówkę i co... i tnie jak skur@#$% (ping skacze, połączenie nie stabilne). I tak znakomici technicy odcinają kupony od kolejnego frajera sugerując mu co miesiąc kolejne "mądre" rozwiązania :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 15:10 

To nie musi byc wina połącznia, to również moze byc wina serwera. Np z naszego ciagle za to wywala i to ludzi z roznych krajow. Jak ja to mam (dzieki kochanej neostradzie) to zwykle wystarcza reset gry, jak i to nie pomaga to daje sobie siana z graniem bo lagów na łączu nie przeskocze....

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 16:10 

Też mam neostrade ale ping mam na niemieckich serwach ok. 40 ale ostatnio sobie uświadomiłem, że laguje mi się z powodu słabego komputera a nie z winy łącza :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 18:49 

ale cały czas nikt mi niemoże podpowiedzieć co z tym zrobić to zrobiło sie (chyba) po update pb zasięg na tym pierdo#$%ym modemiku jest full !
strony www otwierają sie znakomicie jestem w kropce i niewiem co tym zrobić wydaje mi sie że jest jakieś logiczne rozwiązanie (orpócz zmiany operatora)
wywala mnie zazwyczaj po 2-5 min gry pingi w tym czasie są pomiędzy 80 a 130 (do wytrzymania)

:twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 19:12 

też mam radiówke zmieniałem już 4 razy antene po za malutką poprawą nic sie nie zmieniło wywalało mi packet lost i dalej to robi nie ma na to rady

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 20:12 

Hynol napisał(a):
Zupdejtować PB programem automatycznym ze strony http://www.evenbalance.com nie da się że tak zapytam? PB ma dostęp na firewallu ustwiony?

Dzięki Hynol za link :D. Troche pogrzebałem i wykombinowałem.
Dokładnie rzecz ujmując to wszedłem na tego linka jednak wziąłem to
http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php i pomogło :D
jest tam taki plik do ściągniecia pbsetup.exe. Na dole jest instrukcja jak go użyć.

Troche się przy aktualizacji pb tnie lub może nawet robić wrażenie, że się zawiesił ale trzeba cierpliwie poczekać.

No to od początku
U mnie jedyną kombinacją było
1.zainstalowanie od nowa BF2
2.zainstalowanie pb z pliku pbsetup.exe (za pierwszym razem klikamy na ściągnięty plik i robi on update do podstawy pb. Nastepnie klikamy ponownie ten sam ściągnięty plik i pokazuje się okienko. Dalej robimy według instrucji z powyższego linku.)
3.i do piero po update PB zainstalowałem łatki (oczywiście większą i później mniejszą. Z tym że podczas instalacji tej mniejszej zaznaczyłem aby znów zainstalował PB - co zresztą zawsze robiłem wcześniej)

I w końcu stało się to zaczeło działać, tzn. póki co chodzi 3h bez zakłóceń.
:D :D :D :D

Ps
Za każdym razem kiedy zaaplikowałem łatki a dopiero po nich PB to cholerstwo nie chciało chodzić. Mam chyba dziwnego kompa albo coś się w systemie skociło (chociaż wątpię bo po formacie robiło się to samo - system oczywiście orginał). W sumie dzięki temu programikowi można aktualizować PB kiedy się chce i praktycznie do większości problematycznych gierek. Mam tylko nadzieje, że po ponownej aktualizacji PB nie zacznie się trzepać... jeżeli tak to znów zastosuje tą kolejność instalacji.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 20:49 

rage denerwujesz mnie! założyłem temat bo mam problem z pb packet key lost a Ty wywalasz ze swoim innym problemem załóż sobie swój oddzielny temat i tam szukaj pomocy!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 20:53 

jocker_pl. Ty ciesz się, że wogóle ktoś Ci pomógł a nie narzekasz, że innym pomagamy :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 20:56 

Jacaaa napisał(a):
jocker_pl. Ty ciesz się, że wogóle ktoś Ci pomógł a nie narzekasz, że innym pomagamy :roll:

jak narazie jeszcze niema dobrej porady a rage się wbił w temat z innym problemem ja go założyłem tak więć chyba mam prawo ciągnąć temat z moim problemem !!! i jak dobrze przeczytasz co napisałem to tam niema nic z narzekaniem :!:

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, 10:56 

jocker_pl. napisał(a):
rage denerwujesz mnie! założyłem temat bo mam problem z pb packet key lost a Ty wywalasz ze swoim innym problemem załóż sobie swój oddzielny temat i tam szukaj pomocy!!!!!!

ale Ty nerwowy jesteś. Czy spróbowałeś zrobić to co ja w takiej kolejności?

Wogóle to powinieneś zacząć od:

1. Załatwienia sobie wizyty technika od usługodawcy, który zaoferował Tobie to łącze i je nadzoruje

2. Technik ma być wyposażony w laptop aby mógł porównać problem na swoim kompie i ze swoim modemem. Następnie podłącza Twój modem do swojego kompa i sprawdza ponownie. Jeżeli ma te same szopki co u Ciebie tzn, że w kompie masz wsio oki i nikt nie będzie Tobie wmamiał na infolini, że masz coś nie tak z kompem.

3. Zapytaj technika czy z kimś nie dzielisz łącza (nie wiem czy to także dotyczy radiówki, bo takiego łącza nie mam)

4. W czasie wizyty technika sprawdź jakie są te pakiet losty w "dosie" (wiersz poleceń) i windowsie http://www.noc.gts.pl/ w drugim okienku testujesz ping. Jeżeli ping po testach w windowsie wynosi około 10-25 to w "dosie powinien być od 20-35 max, jeżeli tak nie jest to masz źle skonfigurowane łącze i na 100% jest to wina usługodawcy (tu dopiero zaczynają się biurokratyczne schody i walka z usługodawcą) - oczywiście sprawdź nie tylko na wp.pl tylko np. interia.pl lub o2.pl zazwyczaj na wp.pl wszystko zawsze działa (cwaniaki z TP.SA :wink: ) i nie ma paketlostów.

U mnie np. niepoprawność działania wytknął mi technik ponieważ w "dosie" miałęm ping 90/120, a w windowsie 9/15 i sam zasugerował mi, że to jest wina takiego i takiego podwykonawcy i TP.SA w moim przypadku nie może sama osobiście tego naprawić. Podwykonawca oczywiście wszystkie połączenie poupychał gdzie się dało zamiast rozbudować sprzęt związany z portami i swobodnym przesyłem danych. Podobnie jest teraz gdy chcesz mieć neo 6Mb (grandi coś na ten temat wie)

Paket losty z windowsa powinny sie pokrywać z tymi z "dosa". Jeżeli tak nie jest to jest to kolejny argunet dla Ciebie, że coś jest spaprane w konfiguracji portu u usługodawcy). Zapytaj technika, czy korzysta z usług tego samego usługodawcy i czy ma podobne szopki u siebie w chacie (tak dla przełamania pierwszych lodów). Dalej nie musze tłumaczyć w jakim kierunku Twoje prośby pod jego adresem powinny się skierować.

5. Jeżeli jest to radiówka to zazwyczaj są w niej opcje do wyboru, w których jest gwarantowana minimalna przepustowość danych odbiorczych i wysyłowych. Jaką Ty masz? Jeżeli najniższy abonament to zazwyczaj oni za nic nie odpowiadają i będą zwalać na przeciążenie sieci lub burze magnetyczne :lol: .

6. Cały pic polega jeszcze na konfiguracji połączenia, które zazwyczaj ma we władzy podwykonawca firmy, która świadczy Tobie takie usługi. Musisz zaprzyjaźnić się z tehnikiem (ale bez przesady :D ), po to aby po sprawdzeniu Twojego połączenia napisał stosowne uwagi i zalecenia do kogo trzeba.

7. Ja mam nadal paketlosty i wsio działa (tzn. pakiet losty na innych portalach). Moje łącze zostało dopiero poprawnie skonfigurowane po 6 miechach od założenia neo. Trochę to trwało ale w końcu się udało. Od tam tej pory nie było z nim żadnych problemów (mogę Tobie jedynie podpowiedzieć tyle, że resetowanie ustawień nic nie daje - muszą usługodawcy wyrazić ze swojej strony naprawdę dobrą wolę aby skonfigurować ponownie połączenie i zazwyczaj poprawia się ono u wszystkich w okolicy. Umowy są tak skonstruowane, że usługodawca w sumie odpowiada jedynie za połączenie, nie za jego jakość :/)

8. Jeżeli masz jakiego kumpla lub znasz kogoś kto korzysta z usług tego samego operatora to sprawdź u niego czy ma takie same problemy.

Czy to jest na temat :?: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, 13:23 

brak mi słów ale sie rozpisałeś :oops: ,moje nerwy są spowodowane właśnie tym zakichanym problemem wcześniej przez okrągły rok nie miałem rzadnych problemów a tu BACH!! kumpel mi podpowiedział aby usunąć jedną aktualizacje windowsa podajże 917422 zobaczymy coś takiego również spróbuje.....pomoże??

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, 17:34 

Może pomoże - jak to mój kumpel mówi "Z każdym komputerkiem należy postępować delikatnie, ponieważ każdy jest inny i ma swoją duszę :lol: "

Ps
Hmm w sumie ta kombinacja mi pogogła. Teraz dźwięk znika mi dopiero po 4h gry (i nie zawsze) ale narazie nic nie będę ruszał bo się jeszcze gorzej popi@##. 4h w zupeności mi wystarcza :D .

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, 21:52 

pupa dalej to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba zrobie jak radziłeś z tym technikiem :cry: :cry: :cry: :cry:

chyba że jeszcze reinstal bf-a coś pomoże i ponowna instalka patcha coś da ale wcześniej przez rok czasu niemiałem zradnych problemów obawaima sie najgorszego ,,,dostawca internetu,,,,

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2