Witam,
Jak tak przeleciałem po wątku, to widze że już dawno zrobił się off-topic, ale wracając do tematu: zaciekawiło mnie jedno - pamięć Twinmos... sprawdź memtestem albo czymś takim jaką masz przepustowość pamięci w momencie podgrzania się kości, bo widziałem różne jazdy z tymi pamięciami :]
Jeśli chodzi o proc, dla niego taka temp raczej normalna ale zdarzały się egzemplarze, dla których temp 65 to byla już mogiła (doświadczenia z pracy w sklepie/serwisie).
Zestresuj go porządnie (3d mark, albo co) i sprawdzaj przepustowości, jeśli ta teoria jest trafna, to powinieneś mieć ten problem w kazdym bardziej wymagającym wydajnościowo środowisku graficznym.
powodzenia :]
Ps. Rekord temp jaki widziałem w kompie spotkałem na wyjeździe serwisowym, wszedłem do pokoju, w którym stał komputer, poczułem gorąco (zgłoszone: wolno pracujący komputer, zacinanie). Na wstępie powiedziałem, że komputer może się zacinać, bo w pokoju panuje za wysoka temperatura i nalezy skręcić kaloryfery, na co mi klient mówi, że w tym pokoju kaloryfery są wyłączone. podszedłem do kompa i już nie mialem więcej pytań :] Wentyl na miejscu, pasta była, temperatura 95 stopni i jeszcze działał... To był Intel P4, nie pamiętam zegara.