Teraz jest 27 lis 2024, 06:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2008, 17:47 

Tak tylko, że po zamknieciu gry musze uruchomic PBsvc.exe i włączyc usługe PnkBstrB.exe(jeżeli zminimalizuje gre to nie działa) i dopiero włączyc gre, tylko, że to jest wnerwiajace w kóko to włączac. Czasami po ofdpalnieu Bf po włączeniu kompa wszystko działa dobrze, ale czasami nie ma tej usługi i Pbscv sie kłania. Szczególnie to denerwuje jak zapomnę sprzwdzic czy jest PnkBstr.exe.

PostNapisane: 5 sie 2008, 22:09 
Redaktor Battlefield.pl

OMG nie ma co płakać od 2 dni próbowałem się połączyć z =BF30= i niektórymi serwerami =PL= (nie .pl ) i ciągle mnie kopało za pnkbstrb handshaking. Po 10 odpaleniach pbsvc.exe zwątpiłem i olałem to. Następnego dnia wszystko samo się naprawiło. Moim zdaniem nic tu nie pomoże, bo to goście od pb to sp13przyli, trzeba czekać na jakiś update czy coś. Może poprostu admini zaktualizowali pb na ich serwerach. Mówiąc krótko: jeśli odpalimy pbsvc.exe, i po tym na jednych serwerach od razu kopie a na innych wcale, to nic nie da się zrobić, żadne wyłączanie antyvira itp nie pomoże.Trzeba czekać, a dalsza dyskusja jest imo bezcelowa. Problem może się pojawić nagle i równie niespodziewanie zniknąć. Rozwiązanie - nieznane

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 6 sie 2008, 12:17 

Ale gó... prawda. Instrukcja M@TH3V działa i sam się wczoraj o tym przekonałem. Miałem ten sam błąd i ciekawe czy ten problem nie jest związany z evenbalance. Skasowałem, zaktualizowałem i działa wszystko. Być może nie zrobiłeś wszystkiego dobrze ? 8)

PostNapisane: 6 sie 2008, 13:45 

Wszytsko zrobiłem wg tejże instrukcji tylko, że po jakimś czasie się zepsuło i tylko pbsvc pomaga.

PostNapisane: 7 sie 2008, 12:31 

Powiem tak jak wspominał wyżej _Dominiko_PL jest to problem z aktualizacją. Można zauważyć, że po aktualizacji na jednym serwerze działa za to na drugim nie. Mi powiedzmy działa na ASTERZE, a na jakimś mniej znanym już kickało. Tak więc czekać, muszą to w końcu naprawić :P

PostNapisane: 21 sie 2008, 11:52 

Miałem podobne problem, znalazłem rozwiązanie na forum gamespaya, ale do rzeczy chodzi o to ze PnkbstrB usuną się z usług windows, pobrałem to: http://web1.evenbalance.com/downloads/bf2/pbcl.dll i wszystko chodzi jak powinno. PnkbstrB włącza się z uruchomienie battlefielda. Plik dll należny wkleić do folderu pb w battlefieldzie. Co do instrukcji M@TH3V zrobiłem tak ale nie pomogło.

Link do tematu: http://forumplanet.gamespy.com/battlefi ... 859832/p1/

PostNapisane: 19 wrz 2008, 17:32 

Trzeba ściągnąć pbsvc.exe i pbsetup.exe , na początku instalujesz pbsetup.exe , później pbsvc.exe i wszystko hula

PostNapisane: 23 paź 2008, 17:56 

Tak, dodam jeszcze że można wejść w folder z grą następnie PB i tam odpalić PnkBstrB.exe i PnkBstrA.exe, wtedy macie pewność : ]

PostNapisane: 29 paź 2008, 17:04 

Problem PnkBstrB.exe zdaje się być naprawiony... ale teraz pojawia się kolejny problem: "Restriction: Service Abnormality". Bardzo prosił bym o pomoc... jeśli ktoś spotkał się z tym problemem...

PostNapisane: 30 paź 2008, 20:04 

Zaktualizowany pb ? Spróbuj jeszcze raz. Jak ci nie będzie działać to ja już nie wiem. Zauważyłem, że na "szanujących" się serwerach z akt. pb nie ma problemów. A na jakiś słabych są.

PostNapisane: 30 paź 2008, 21:02 

dokładnie mam ten sam problem! Usunąłem cały folder Pb zainstalowałem jeszcze raz! Problem nie zawsze się pojawia, ale jest to uciążliwe i dość częste! Po prostu wkurzające? Mam SP2

PostNapisane: 30 paź 2008, 23:20 

Te problemy stają się już żenujące... zainstalowałem pb od nowa, zaktualizowałem i teraz gdy wybiorę jakikolwiek serwer i postaram się na niego wejść to automatycznie wywala do listy serwerów, nawet loading się nie włącza, ani też żaden komunikat nie wyskakuje.

EDIT.

Problem z listą serwerów rozwiązany. "Service Abnormality" nadal aktualny

PostNapisane: 2 lis 2008, 20:40 

A spróbuj wejść na pl4fc infantry. Tam jest wszystko ładnie zaktualizowane. Po drugie pomyślałem sobie, że może załatw innego windowsa ?

PostNapisane: 19 lis 2008, 22:45 

u mnie problem przestał istnieć dopiero po formacie, który należał się już od dawna xD

PostNapisane: 14 gru 2008, 23:15 

Polecam lekturę niniejszego forum jeżeli ktoś ma problem PB: http://www.techspot.com/vb/topic74723.html . W zasadzie uruchomienie programu: http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe naprawia wszelkie problemy pod windows-em.....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2