Teraz jest 22 lis 2024, 21:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 cze 2005, 11:00 

Zaczne od poczatku :wink:

Sciagnolem wczoraj demo BF2, rozpakowalem wgralem, ustawilem wszystko co trzeba ( ustawienia grafy, konto do multi, dzwiek i inne), odpalilem gierke w singlu potem w multi i sobie pykalem prze kilka godzin.

Niby wszystko pieknie ale gdy okolo 23 wczoraj wlaczylem ponownie demo spotkala mnnie niemila rzecz. Mianowicie po wyborze sertwera, polaczeniu sie i kliknieci Jone BF nie odpowiadal na ruch myszka czy na wciskanie klawiszy. Nie to ze sie zawieslil, bo pod mapka i wyborem klasy widziałem jak przemieszczaja sie jednostki, latajja samolociki, dzwiek dodatkowo odtwarzany byl dobrze. I nie chodzi o to ze caly komp nie odpowiadal na wciskanie klaw. bo kombinacje alt+tab , alt+ctrl+del i inne działaly. Tylko BF-owi nie odpowiada cos. Sprawdzalem na innych serwerach i to samo, w singlu tez.

Wkoncu odinstalowalem demko i zainstalowalem ponownie i tez pupa. :(

CO dziwne przez kilka godzin gra chodzila idealnie a i zeby uprzedzic "wymaganiowcow" w gre gram na:

Barton 2.4Ghz + 1GB Ramu + Radeon 9800 XT wiec nie jest to wina wymagan sprzetowych. Gierka chodzila idealnie w 1024x760x85 i max detale.

Ktos moze ma pomysl co jest tego przyczyna? Dodam ze miedzy obydwoma "odpaleniami" gry nie odinstalowywalem sterownikow ani nie doinstalowalem.

help :?

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 12:36 

Może stery do myszki sobie przeinstaluj, wyłącz kompa, odłącz mychę i go uruchom zaloguj itp, potem go zamknij włącz myszę i ponownie uruchom ..... może coś da ... nie gwarantuję ale miałem coś podobnego i pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 15:05 

Sprawdz czy nie brakuje ci pamieci wirtualnej/miejsca na dysku systemowym.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 15:47 
Moderator forum

W pliku konfiguracyjnym wykasowało ci ustawienia myszki, klawy itd. Skasuj profil i zrób go od nowa, zresetuj ustawienia controls na default. Reinstalacja tu nie pomaga bo plik konfigu nie jest zmieniany.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 16:07 

sprawdze dzisiaj wasze rady. Co miejsca na dysku to zabraknac go nie ma prawa :wink:

Hynol wiesz co moze i masz racje. bo wczesniej nie kasowalem profili tylko odinstalowalem i zainstalowalem ponownie zostawiajac profile. Swoja droga troche wredne :?

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 17:42 

Ja miałem podobny problem, tylko że wyglądało to jakby gra miała lagi w komunikacji gra <> mysz/klawiatura. Tzn albo nie reagowała co jakiś czas na moje ruchy, albo reagowała z opóźnieniem. Pomimo płynności grafiki, zmniejszyłem jakieś tam ustawienie co do grafy i pomogło, więc przyczyną zapewne jest jak to pisał aNDY^aND:

Cytuj:
Sprawdz czy nie brakuje ci pamieci wirtualnej/miejsca na dysku systemowym.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 18:37 

Hynol mial racje, wywalilem dodatkowo wszystko od profilu i pomoglo
thx

Strefa czasowa: UTC + 2