Teraz jest 22 lis 2024, 15:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: No DVD no fun
PostNapisane: 22 cze 2005, 07:55 

Witam wszystkich
Jak wiadomo gra wyszła w wersji na dvd tylko zdarzyło się tak że nie posiadam jeszcze dvd a pograć by się chciało, na czas instalacji mogę sobie pożyczyć dvd ale zonk jest wtedy gdy po zainstalowaniu i odpaleniu gra będzie chciała oryginalną płytkę w napędzie, przecież zabezpieczeniem przed graniem online jest cdkey.
Niech ktoś sprawdzi czy jest możliwość grania bez płytki w napędzie bo chłopcy i dziewczęta z EA jakoś się nie kwapią z odpowiedzią.....

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 08:02 

poszło na priv

CLOSED :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 08:36 

podobno trzeba zalac komputer wodą i wtedy mozna grac bez płytki a jak to nie pomoze to musisz wywalic kompa przez okno efekt bedzie murowany :D

PS.OMG

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 08:48 

Może czegoś nie rozumiem ale nie wydaje mi sie aby to był wielki problem (prosze o skorygowanie mojego toku myślenia jeśli się mylę). A nie można po prostu zrobić obrazu płyty dvd na dysku i w czasie gry montować go jakimś daemon toolsem?? Rozwiazanie moze dosyc nieprzyjemne ze wzgledu na duzy rozmiar takiego obrazu, ale jak komus szkoda kasy na dvd to jest to zawsze jakies wyjscie...

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 08:49 

Zabezpieczenie jest na cd-key, ale jakby bylo mozna grac bez plytki, to kilka osob by korzystalo z single player. A zaplaciles za 1 stanowisko gry.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 08:55 

No ja też dołączam się do pytania czy da się zarobić obraz płyty. Ja nie mam DVD , ale mój kolega w sieci ma nagrywarke więc by mi obraz zrobił.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 08:57 

maTTi napisał(a):
Zabezpieczenie jest na cd-key, ale jakby bylo mozna grac bez plytki, to kilka osob by korzystalo z single player. A zaplaciles za 1 stanowisko gry.

Zdaje sobie sprawe po co jest to zabezpieczenie. Ale jesli ktos zrobi taki obraz tylko dla siebie to moim zdaniem wszystko jest ok. Sam tak gram w battlefield 1942 z czystej wygody. Zaplacilem producentowi za licencje wiec nie widze powodu dla ktorego mialbym za kazdym razem wkladac plyte grajac - zwlaszcza ze moge chciec grac z wylaczonym dzwiekiem sluchajac plyty audio.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 08:59 

@bosman - nie cfaniakuj - bedzie dzialac do pierwszego patch'a (a i nie wiadomo jak sie zachowa PB przy najblizszym update) :twisted:

@MaleWo - wiele wnoszaca wypowiedz - gratulacje

@david - dobrze kombinujesz, trzeba by jeszcze to robic z jakims profilem - alkohol da sobie rade

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:04 

@ Tanatos, pozycz dvd od kolegi, zainstaluj gre, oddaj dvd koledze :P
potem wejdz na gamecopyworld sciagnij 'miniimage', podmontuj w jakims emulatorze i juz mozesz grac bez napedu dvd nie obawiajac sie o przyszle patche :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:07 

hmmm napisał(a):
@ Tanatos, pozycz dvd od kolegi, zainstaluj gre, oddaj dvd koledze :P
potem wejdz na gamecopyworld sciagnij 'miniimage', podmontuj w jakims emulatorze i juz mozesz grac bez napedu dvd nie obawiajac sie o przyszle patche :D

O prosze. Nie wiedzialem ze juz jest taki miniimage :) Dzieki za informacje. Choc i tak korzysc z niej dla mnie niewielka bo na moim komputerze to ja moge tylko screeny z BF-a 2 na wirtualnej poogladac :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:38 

Powiem tak: w wielu grach było tak, że można zrobić obraz płyty, ale trzeba mieć cracka. Nawet jeżeli masz orginalnego cd-keya to gra w wyszukiwarce serverów będzie szukała serverów pirackich. Miałem już tak pare razy z różnymi grami. Kup DVD napęd stoi jakoś 70-80 zł. Ja kupiłem niedawno nagryware dvd i wykosztowałem się jakoś 250 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:44 

No nie wiadomo - rozwiazanie z crackiem odpada. Miniimage zalatwia sprawe. Przeciez nie po to ktos wydaje 130 zł na gre zeby z crackiem grac. A jak ktos ma pirata to i tak nie pogra na oficjalnych serwerach.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:53 

To po co kupować grę jeżeli nie ma się napędu 8)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:00 

Eh panowie moralizatorzy..........
Czy wy mnie podejrzewacie o szukanie możliwości zagrania inaczej jak po zapłaceniu za oryginał ........jak bym miał taką ochotę to bym się tu nie rozpisywał tylko poczekał na wiadomo co ...................

A rady typu kup sobie napęd szczerze powiedziawszy nie wpadłbym na to....... holera

Ps.
Bardziej zainwestuje w kolejne 512 do 1 g

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:26 

Najlepiej zainwestuj w 512MB RAM oraz napęd DVD :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2