Teraz jest 23 lis 2024, 06:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 lip 2005, 00:08 

czesc
od tygodnia nie moge dojsc do porozumienia z moja gf6800gt ,testy na wszystkich sterach itp .brak plynnosci -!!! fps od 40 do 16 .przy okazji szukania info na necie dowiedzialem ze ten gpu nie obsluguje sprzetowo odtwarzania filmow i chyba to jest prawda na najnowyszych sterach nie da sie ogladac filmow, a na starszych cpu przejmuje obsluge obrazu przez co jest obciazony itp .zaluje wydanych pieniedzy to moja ostatnia karta nvidi. napiszcie czy tez macie problemy z ta karta , mam ustawione wszystko na wysoka jakos tylko swiatla srednio 1024 / 768 85 Hz i dupa grac sie nie da
troche lepiej jest na sterownikach 77.62 (beta)

http://www.3dchipset.com tam mozna pobrac 77.62 i inne wynalazki

ps.reinstal + optymalizacja XP zrobione po klikanascie razy .reinstal + stery + install bf2 +test i tak do zaje...... mam dosc

PostNapisane: 3 lip 2005, 00:13 

gegenschmerzen napisał(a):
czesc
od tygodnia nie moge dojsc do porozumienia z moja gf6800gt ,testy na wszystkich sterach itp .brak plynnosci -!!! fps od 40 do 16 .przy okazji szukania info na necie dowiedzialem ze ten gpu nie obsluguje sprzetowo odtwarzania filmow i chyba to jest prawda na najnowyszych sterach nie da sie ogladac filmow, a na starszych cpu przejmuje obsluge obrazu przez co jest obciazony itp .zaluje wydanych pieniedzy to moja ostatnia karta nvidi. napiszcie czy tez macie problemy z ta karta , mam ustawione wszystko na wysoka jakos tylko swiatla srednio 1024 / 768 85 Hz i dupa grac sie nie da
troche lepiej jest na sterownikach 77.62 (beta)

http://www.3dchipset.com tam mozna pobrac 77.62 i inne wynalazki

ps.reinstal + optymalizacja XP zrobione po klikanascie razy .reinstal + stery + install bf2 +test i tak do zaje...... mam dosc

1.no chyba za odtwarzanie filmów (dekopresja z DIVIXa, XVIDa) odpowiada chyba procesor a nie karta graficzna ...

2. jak tnie to zmniejsz jakość ... proste :roll: .. wyłącz AA, dynamiczne cienie i oświetlenie ...

PostNapisane: 3 lip 2005, 00:29 

sprzetowe wspomaganie dekodowania mpg2 i hdv to nie dziala i nie bedzie dzialac na tej karcie chyba tylko na jednym portalu na zachodzie zrobili solidne testy ja znajde gdzies to wzoce link .(skasowalem bo sie wqrwiac nie chce moim nowym nabytkiem ). pisze to przy okazji i ku przestrodze dla innych nic poz ta info gf6800 nie znalazlenm na necie szukalem oczywiscie info o bf2+gf6800 gt wiec narzzie bf dziala h...wo i przyokazji wiem dlaczego po instalacji 77.72 nie wyswiela poprawnie obrazu z dvd itd

ps. za 1500 zl mam prawo oczekiwac od pierd.... kary ze bf bedzie chodzil na wysokiej jakisci no aa moge sobie odpuscic a tu niedosc ze nie chodiz to jeszcze taki maly prezet z wspomaganiem dvd super

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 00:36 

no ale cos jest raczej nie tak jak mu tnie na takiej karcie ja mam na radku 9800 wylonczone cienie i swiatla i textury na medium reszta na high i ponizej 35 klatek nie spada czyli gra sie komfortowo a procek bartek 2800 leko OC , ramu troche wiecej mam, ale z jego sprzetem powinno działac bez zajeakniecia wiec cos tu jest nie tak.

PostNapisane: 3 lip 2005, 03:13 

gegenschmerzen napisał(a):
sprzetowe wspomaganie dekodowania mpg2 i hdv

no jeśli masz kartę VIVO to brak sprzętowego dekodowania MPEG (a wspomaganie odtwarzania filmów to chyba nie to samo) może przeszkadzać, jak dużo będziesz zgrywać materiałów wideo.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 06:17 

hmm moze słaby zasilacz masz??i karta pod 3d nie wyrabia

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 08:41 
Moderator forum

Mam 6800GT by Leadtek (kręce go do 420/1100) i go sobie chwalę (reszta kompa to P4 3.0@3.7, 1024MB DDR500). BF 2 myka mi na przyzwoitych ustawieniach - 1280, wszystko poza teksturami na High (tekstury na Medium). AA x2. Mam przeciętnie 45+ FPS-ów czyli przyzwoicie.

Ustawienie tekstur na High powoduje spadek wydajności o 20-30% - komp dużo mieli twardzielem - tu jest decydujące ustawienie.

Zresztą zobacz sam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 09:23 

no zdecydowanie zeby grac na wszystkich na high to ramu 1.5 gb bo przy giuga i jak masz wszystkie piknie poustaweiane to potrafi niezle chrupnac.:D

Strefa czasowa: UTC + 2