Teraz jest 26 lis 2024, 08:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lip 2005, 09:54 

Witam mam pewien problem z battlefield-em, a mianowicie nie chce sie uruchomic. Niby przy uruchamianiu pokaze sie obrazek z tytulem mignie mi ekran na czarno 2 razy w wylazi do windy. w pliku dmp znalazlem taka line z tekstem:

Cytuj:
(In Windbg type: .ecxr)
ASSERT INFORMATION:
[...]
c:\dice\projects\bf2\Code\BF2\RendDX9\RendDX9Init.cpp(454): Error: RendDX9: Failed to create d3d device. Unknown cause. Invalid call
[EOF]

Mam GF6600GT ze sterami z plyty directX takze z plyty i nie mam pojecia co moze stwazac problem.
Dodam jeszcze informacje ze na windowsie XP 64bit gierka smiga bez problemów tylko podczas instalacji wywalil ze byl testowana tylko na 32bitowym systemie. Wnioskuje w takim raze ze ze sprzetem jest wszystko ok tylko cos z oprogramowaniem ale nie mam zielonego pojecia co to moze byc.

Pozdrawiam
ARek

PS Demko udpalalem tylko na XP64 wiec nie wiem czy poszlo by na 32.
PS2 jezeli chcecie przeprowadzic weryfikacje na podstawie instrukcji to zaden problem ale dopiero jutro bo dzis do pracy nie zabralem jej ze soba.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lip 2005, 10:03 

Jesli dobrze rozumiem teraz masz gre na WinXP 32bit ?
Jaka masz wersje DirectX ?
Sprawdzasz:
Start > Uruchom - wpisujesz "dxdiag" i na pierwszej stronie na dole.
Probowales zmieniac sterowniki grafy ?

PS2. OK, sprawdzimy potem :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 lip 2005, 10:07 

Nie moglem wytrzymać wczoraj musiałem zagrać więc zainstalowałem na 64bit ale na 32bit włąsnie nie działa a wolał bym zeby tam dziłała. DirectX jak napisałem mam zainstalowany z plyty BF czyli
Cytuj:
DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

Z zadną inna grą nie była zadnych problemów pierwszy raz takie cyrki.

Pozdrawiam
ARek

Tytuł:
PostNapisane: 1 lip 2005, 10:13 

Przetestuj inne sterowniki do grafy, bo pod tym wzgledem BF2 lubi wymyslac.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 10:16 

Ja juz w tej chwili nie mam pomyslu co moze byc przyczyna takiego zachowania gry. Instalowalem i udziwnialem na wszelkie sposoby ze serami do grafiki i nforce. Nawet instalowalem jakiegos patha safedisc-owego ktorego polecil pan z pomocy technicznej ale ciagle bida i nie mage grac (na xp 32bit). Czyzby jedynym rozwiazaniem bylo by znowu robic format c ? jak zalatwie sobie internet to pewno bede musial to zrobic bo na xp64 oczywiscie sterow nie bedzie :( Nie miala baba klopotu i kupila sobie battlefielda, jeszcze troche i bede zdesperowany :evil: a co wtedy zrobie nie mam pojecia. Jak ktos ma jeszcze jakies pomysly niech cos podpowie.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 12:01 

Wiem ze jest opcja edit ale nikt by tu nie zajrzal, a mnie juz rece opadaja, a EA tez sobie grabi. BF2 nadal nie startuje (32bity) kontakt z EA jest tak wspanialy jak z kosmitami. Na wysłane przeze mnie 4 emaile dostalem odpowiedz tylko na 1, i to pewno standardowa odpowiedz z pol automatu. Zaraz im chyba zaczne grozic bo po dobroci nie daje rady. A w instrukcji pisza ze chca pomagac, czyzby to bylo pisane z przymrozeniem oka?
Naszla mnie tez taka mysl, po co kupowac te oryginaly skoro z piratami sa tez problemi, zarowno w oryginalach jak i piratach nie ma z nikad pomocy. Tylko dla wlasnej satysfakcji? Mam nadzieje ze zanim podlacze internet beda odpowiednie stery do windy 64bit i wtedy pojawi sie satysfakcja z produktu.

Pozdrawam (ale nie EA)
ARek

PS. nie zaluje ze kupilem oryginal ale denerwuje mnie taka sytuacja.

edit
Jednak pogrozenie skutkuje szybka reakcja, po wyslaniu emaila z zanaczona checia zadania zwrotu pieniedzy i braku reakcji ze strony EA odpowiedz dostalem jak nie zdazylem jeszcze wylogowac sie z poczty.
Maja duzo emaili i telefonow ale jak chca to potrafia szybko odpisac. Tylko szkoda ze teraz mi kaza reinstalowac system. Zalamka poprostu musze pograc przez net moze mi przejdzie zlosc na ea, tylko jak tego dokonac?

PostNapisane: 13 lip 2005, 12:33 

tytan15 napisał(a):
Cytuj:
(In Windbg type: .ecxr)
ASSERT INFORMATION:
[...]
c:\dice\projects\bf2\Code\BF2\RendDX9\RendDX9Init.cpp(454): Error: RendDX9: Failed to create d3d device. Unknown cause. Invalid call
[EOF]

Nawet cięzko cokolwiek w googlach w tym przypadku znaleźć :?

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 00:11 

U mnie BF2 nie odpala na nowej karcie GF 6800 Galaxy Glacier AGP. Próbowałem z różnymi sterami ale nic z tego :twisted: (logo BF2-czarny ekran-windows).
Na starym Radeonie 9550 było ok.

Mam pytanie do wszystkich czy ktoś gra na tej karcie w BF2. Co może być nie tak. Help me!

Athlon 2500@3200 barton
Abit NF7-S2
2x512mb Hynix D43
Soud Blaster 24bit!
Chieftec 400W

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 08:46 

Archeolog... ;)

CZy robiłeś formata po zakupie GF? Może zostały jakieś "śmieci" po Radeonie?

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 12:00 

Uff..

Problem z głowy okazało się, że trzeba było zmienić częstotliwość odświerzania :shock:
pozdrawiam forum tweak.pl hehe

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 16:59 

Hmmm nie będę zakładał nowego tematu, więc może pod tym się podpiszę :)

Mam pytanie (znane nam już bardzo dobrze :wink: ) odnośnie zmiany nicku, ale tym razem chciałem sprawdzić, pod jakim e-mailem mam konto.

To znaczy chciałbym zmienić konto Headshot[POL]
na |XXX.XX|Headshot, nie tracąc przy tym moich statystyk.
Jednak pojawia się problem: nie mam pojęcia, pod jakim e-mailem jest konto Headshot[POL] :oops:

Z góry wielkie dzięki za cierpliwość, wyrozumiałość (dla dzieci specjalnej troski) i odpowiedź :)

Strefa czasowa: UTC + 2