Teraz jest 22 lis 2024, 15:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lip 2005, 13:35 

Hmm mam problem...

Od wczoraj od około 14 po próbje zalaogować sie w Battlefield 2 i wyskakuje mi:

Connection to server refused :/ .

Gram już od 5 dni i wczesniej nie miałem takiego problemu.... w opcjach firewalla ani w żadnych innych nic nie zmieniałem..co to moze być?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lip 2005, 19:10 

Wysłałem takiego maila do pomocy EA GAMES:

Dzień Dobry,

Dzwoniłem dzisiaj pod numer 640 23 34 do pomocy EA gdzie powiedziano mi ,że jeżeli mój problem nie minie do wieczora abym wysłał emaila.

Problem nie miną...

Gre Battlefield 2 zakupiłem w Sobote i od tego czasu aż do wczoraj (do godziny ok. 15) nie było żadnych problemów ze stworzeniem konta czy też logowaniem i samą grą w internecie. Jendak od Czwartku od godziny 15 nie moge sie zalogować - gdy wybieram moje konto i próbuje sie zalogować pojawia sie komunikat PROSZĘ CZEKAĆ TRWA ŁĄCZENIE i trwa to około 2 minut, a następnie ukazje sie komunikta "The server has refused the connection". Ponawiałem logowanie wielokrotnie - bez skutku. Założyłem nawet nowe konto, jednak podczas tworzenia konta ukazuje sie ten sam błąd. Co ciekawe gdy podam błędne hasło do mojego konta nie otrzymuje komunikatu "The server has refused the connection" , a jedynie po ok. 2 minutach czekania "POdane hasło jest nie prawidłowe" .

Przeinstalowałem nawet Battlefielda , jednak błąd nie ustępuje. Dodam też ,że nie zmieniałem żadnych ustawień w grze ani w systemie czy też routerze przed wystepowaniem tego błędu. Dopiero dzisiaj spróbwałem dodać używane przez gre porty do ROUTERA (Surecom) jedank nie dało to żadnego rezulatu ( wcześniej nie musiałem nic wpisywac żeby gra działała). Wyłączyłem tez systemowego Firewalla oraz program Anty-Virusowy Avast! - bez rezulatu.

Moim dostawcą internetowym jest sieć osiedlowa (nie posiadam zewnętrznego[publicznego] numeru IP) . Administrator sieci powiedział mi iż nie wprowadzał żadnych zmian ani blokad portów więc sądze że nie moze być to wina sieci osiedlowej gdyż wczesniej wszystko było w porządku.

Jedyne co przychodzi mi do głowy to problemy serwerów zarządajacych kontami EA lub GameSpy - jednakże u innych nie występują takie problemy( mówiąc innych mam na myśli graczy z całej Polski - gdyż na moim osiedlu jako jedyny mam tą grę)

Specyfikacja mojego komputera chyba nie jest potrzebna gdyż nie mam żadnych problemów sprzętowych z grą. Mój system operacyjny to WINDOWS XP (Proffesional Edidtion) z zainsatlowanym Service Packiem 2.

Konto w grze nazywa się Maxciek[PL] .

Z góry dziękuje za pomoc.
Maciek (tu było nazwisko :P ).

Tytuł: no cóż
PostNapisane: 1 lip 2005, 19:32 

włąśnie próbuję sie zalogować ,do menu z listą serwerów i .....stanęło ,muzyczka sobie cyka ,a ja stoje i nic nie mogę zrobic ,nawet do xp wysjć,mam n 128 ,nie radzi sobie ? przerzucić sie na 512 ?? ale grałem na serwerach z 40 gośmi i nie było rzadnych zacięć ,czyli ,co ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lip 2005, 21:22 

No wie ktoś jak mi pomóc bo ciągle sie nie loguje :( :( :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2005, 12:36 
Oldboy Battlefield.pl

czasami tak jest...
moze zrob inne konto?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2005, 12:46 

czyt. uwaznie okota

:arrow: "Założyłem nawet nowe konto, jednak podczas tworzenia konta ukazuje sie ten sam błąd"

;]

Strefa czasowa: UTC + 2