snail napisał(a):
A jakie masz mobo? Jak mocno podkrecales, ze miales zwisy? Jaka masz temp procesora przy defaultowych ustawieniach? Jakie napiecie na procku oraz o jaki skok mozesz je zwiekszac i do ilu? Czy masz mozliwosc takze dac wieksze napiecie na pamieciach RAM oraz na AGP? Czy masz mozliwosc ustawienia na sztywno w mobo odpowiedniego/standardowego dzielnika dla PCI/AGP?
Więc jadąc od początku:
Płyta to ASUS A7V600-X (proc Athlon Xp 2500+ {1,82GHz})
Podkręciłem do prawie 2 GHz( już o tym pisałem), ale przy tym ustwaieniu zwisy były od razu.
Przy miniejszym taktowaniu też się zdażały dość często (zero komfortu z gry)
Temperatura procka na default to około 52 stopni - mierzona przy pomocy aplikacji dołączonej do płyty: ASUSProbe (nie wiem czy można jej wierzyć)
Napięcia nie zmieniałem, więc jest stanadarowo 1,65V (takie ustawienie jest w BIOS'ie, co ciekawe program CPU-Z pokazuje,że mam 1,76V), następna wartośc jaką mogę ustawić to 1,7V, czyli dozwolone skoki to 0,05V.
Co do Twoich pytań o napięcie na RAM , AGP i dzielnika, to nic takiego nie znalazłem w BIOS'ie (może źle szukałem). Poszukam w sieci informacji o płycie na ten temat, bo troszkę mnie zaskoczyłeś tymi szczegółami i muszę się dokształcić