Teraz jest 27 lis 2024, 00:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 paź 2005, 16:10 

Cześć! Mam lagi podczas samej gry tzn co jakieś 15 sekund mam zatrzymanie gry na jakieś 5-8 sekund i to na obojetnie jakim serwie.
Powiem że denerwuje mnie to .Mam łącze T1 z dialogu ,grafe GF5200, nie mam żadnego syfu w kompie - sprawdzany jest co 3 dni. A te lagi występują ostatnio poczytałem troszku te forum i sprawdziłem poszczegulne serwy BF2 programem Ping Plotter i nic mi nie wykrył a lagi są na dal. Dodam że w innych grach np CS: S nie mam takiego problemy .Czy ktoś może spotkał sie z takim czymś . Proszę o pomoc !!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 16:17 
Moderator forum

Cześć. Mam łącze 1 mbit/256 z Dialogu i od razu powiem, że nie jest to dobre łącze do gry. Warningów nigdy nie miałem tyle, co w tej sieci. Ping plotter wykrywa 100 % packet lossów. na bramkach - przerwy trwają do 10 sekund i bywają dni, kiedy może być ich naprawdę dużo.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 18:57 

Takie objawy całkowitego zatrzymywania się gry właśnie na 5-8 sekund to najczęściej efekt zbyt mocno podkręconych lub przegrzanych pamięci na karcie graficznej. Nawet jesli ich nie podkręcałeś to i tak jest mozliwość, że nie wyrabiaja nawet na domyślnych ustawieniach. Gry z serii battlefield są wrażliwe na podkręcanie - czytaj - pożądnie stresują sprzęt.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 20:16 

to nie pamieć ponieważ grałem w singla z botami przez pół dnia i nic nie było takiego jak w necie. przy tych chwilowych lagach pokazuje sie napis: problem conecting z serwerem na którym gram.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 21:42 

frelu napisał(a):
to nie pamieć ponieważ grałem w singla z botami przez pół dnia i nic nie było takiego jak w necie. przy tych chwilowych lagach pokazuje sie napis: problem conecting z serwerem na którym gram.

No to sam masz odpowiedź. Problem z połączeniem.
Może pakiety tracisz?

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 22:52 

no tak ale może ktoś wie jak to naprawić - usunąć dowiedzieć sie jak to wyprostować.??

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 23:25 

frelu napisał(a):
no tak ale może ktoś wie jak to naprawić - usunąć dowiedzieć sie jak to wyprostować.??

Packet loss'y sprawdzisz za pomocą prostego polecenia tracert z linii komend.
A żeby rozwiązać ich sprawę to zmień ISP :]

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2005, 02:26 
Moderator forum

Przecie piszę wyraźnie. Dialog nie jest dobrym dostawcą neta, jeśli chodzi o gry. Pingi niby ok wszędzie, szybkie, cena przyzwoita, ale warningów niestety sporo. Dzwoń do nich i nie daj sobie wmówić, że z ich strony jest OK. Ja wiem, że sam nic nie wskórasz, ale jak takich jak ty i ja zadzwoni jeszcze wielu to może coś z tym zrobią. A jakbyś dłużej potrzymał ping plottera w akcji - szczególnie z włączonym logowaniem błędow, w okolicach godziny 21, to zobaczyłbyś chwilowe 100 % braki w dostawie neta = 100 % packet loss = warning connection problem = problem z połączeniem. Jak zwał tak zwał. Sieć się nie wyrabia.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2005, 03:08 

tez tak mialem ..ze co kilka minut sie ten niby krzaczyl...ale to nie byla wina netu otóz mialem ZoneAlarm wlonczone i to on mi psul cala zabawe po jego wylonczeniu conectionproblem zniknoł moze i ty masz jakiegos fireewala wlonczonego
:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2005, 08:36 

nie wiem - będę musiał na innym kompie (bardziej wypasnym )sprawdzić te łącze bo bardzo możliwe że coś przycina go dzieki za wszelkie uwagi i propozycje :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2005, 09:40 

Ja mam lacze 128kb/s a pingi 8 - 60.
Po wielokrotnych naciskach na administratorow, zaczeli dbac o graczy :).

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 07:57 

Też mam to samo łącze, ale connection problem'y pojawiają się dość rzadko. Bywają dni, że nie da się grać, ale to może raz na tydzień. Chociaż czasem zrywa mi zupełnie połączenia i muszę odczekać godzinkę. Może zależy to od miasta, bo w Łodzi nie jest tak źle.
EDIT:
Ale widzę że EST_PL też jest z Łodzi..... nie wiem sam.

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 10:42 

ktoś mi doradził w innym poście wyłączyć msupdate32.exe w procesach,zadziałało jak cudowny lek :)
być może masz czystego kompa,pewnie gdzieś na 99%,ale na pewno nie 100:) sprawdź ten patencik a nóż,widelec :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 19:26 

Zaóważyłem że rzeczywiscie są dni że wszystko śmiga jak należy a czasami lipa.Myśle ze te lagi sa czasami spowodowane moim sprzętem też .Mam pytanko bo ogólnie wychowałem sie na CS i tam było takie hasełko a raczej komenda net_graph 3 pokazywała ona bierzące połaczenie z serwem - ile fps`ów i jakie są przesyły jak ktoś grał w CS to będzie wiedział.Czy takie coś występuje w BF2??

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 23:41 
Moderator forum

Panowie z Łodzi zapewne wiecie że można tu jeszcze wykupić łącze np z Toi albo z Multimedii. Nie twierdzę, że w Dialogu jest tak strasznie że nie da się grać. Np dziś grałem meczyk bez żadnego warninga. Jednakże są dni gdzie podczas rundy mam ich 10. I dlatego uważam, że Dialog daje ciała, gdyz w Multimedii (rewelacja - dobre pingi, zero warningów) lub w Toi (bardzo sporadyczne warningi (np raz na tydzień)- swietne pingi) grało się po prostu lepiej. Łącze miałem we wszystkich trzech firmach.

A teraz Frelu - czytasz ? Bo piszę juz trzeci raz.

Podkreślam, że nie jest to wina sprzętu a Dialogu. Nie chcę juz opisywać moich bojów z nimi, ale niestety mając łącze w Dialogu można tylko dzwonić i molestować o poprawę.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2