Teraz jest 26 lis 2024, 23:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 paź 2005, 08:49 

Witam!
Mam problem dotyczacy uruchomienia BF 2.Wczoraj dostalem monitorek LCD 19 cali.Ochoczo chcialem zobaczyc jak dziala na nim Battlefield2.Okazuje sie ze po wlaczeniu widze czarny ekran(normalne przeskoki zmiany rozdzielczosci, po chwili gra sie wylacza i wraca do pulpitu(nawet niwidze reklamy EA).Po przelączeniu na 17 crt wszsytko jest ok.Dodam ze inne gry chodzą bardzo dobrze na lcd-ku.Mial ktos moze taki problem??
Moj komp to: Athlon 3200+ 1024 ramu i karta radeon 9550@9600pro

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 11:09 

spróbój dodać do lini skrótu do pliku wykonywalnego polecenie uruchomienia BeFa w jakiejś napewno "zjadliwej" dla twojego monitora rozdziałce - najlepiej 1280x1024
jak to zrobić było już gdzieś na tym forum (w FAQu ?)

sprawdz czy niemasz wymuszonych jakiś ustawień ekranu sterownikami karty graficznej (nadmierne odświerzanie obrazu, Vsync...)

względnie sprawdz czy masz najnowsze sterowniki od LCDka i K.graficznej zainstalowane

ps. niewiem jakiś tam masz model tego monitora ale ja bym ci sugerował raczej grać na CRT

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 19:33 

Kolec napisał(a):

ps. niewiem jakiś tam masz model tego monitora ale ja bym ci sugerował raczej grać na CRT

Wiesz co, takich rzeczy to Ty lepiej mu nie sugeruj ...

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 22:53 

werewolf napisał(a):
Kolec napisał(a):

Wiesz co, takich rzeczy to Ty lepiej mu nie sugeruj ...

Zgadzam sie :D LCD sa bardzo dobre do grania!

Jesli mozesz to podlacz monitor przez zlacze analogowe (niebieskie), a nie cyfrowe (biale) i bedzie po problemie. Zlacze cyfrowe nie obsluguje "nietypowych rozdzielczosci"

PostNapisane: 6 paź 2005, 09:00 

skunek napisał(a):
Witam!
Mam problem dotyczacy uruchomienia BF 2.Wczoraj dostalem monitorek LCD 19 cali.Ochoczo chcialem zobaczyc jak dziala na nim Battlefield2.Okazuje sie ze po wlaczeniu widze czarny ekran(normalne przeskoki zmiany rozdzielczosci, po chwili gra sie wylacza i wraca do pulpitu(nawet niwidze reklamy EA).Po przelączeniu na 17 crt wszsytko jest ok.Dodam ze inne gry chodzą bardzo dobrze na lcd-ku.Mial ktos moze taki problem??
Moj komp to: Athlon 3200+ 1024 ramu i karta radeon 9550@9600pro

Po prostu takiej rozdziałki/odświeżania jak miałeś na swoim CRT nie obsługuje LCDek. Najprościej przeedytować video.con w profilach i zmienić rozdziałkę. Wtedy będzie OK, miałem to samo kiedy zmieniałem monitorek.

Strefa czasowa: UTC + 2