Teraz jest 27 lis 2024, 00:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 paź 2005, 21:10 

POMOCY!!!

Mam problem, ponieważ nie mogę wejść na serwery rankingowe... Oczywiście mam oryginalną grę i na nierankingowe serwery mogę wchodzić i grać. Jednak chciałbym zacząć zdobywać w końcu jakieś punkty...

Niestety po próbie wejścia na serwer rankingowy (wybieram, gra się ładuje a po wciśnięciu ikony wejdź wywala mnie) i pokazuję komunikat:

YOU HAVE BEEN KICKED VIA PUNKBUSTER (FOR 0 MINUTES)...
RESTRICTION: INADEQUATE O/S PRIVILEGES

Oczywiście wiem co to znaczy, jednak jak mogę zdobyć doświadczenie i punkty jak nie mogę wejść na żaden serwer rankingowy... Jeden koleś z jakiegoś klanu powiedział mi żebym wchodził na serwery gdzie jest mało ludzi, ale i to nie pomaga. Oczywiście szukam takich żeby nie było w informacji serwera że ludzie z małą ilościa punktów wylatują.

Już trace siły... Jeżeli ktoś wie o co chodzi bardzo proszę o odpowiedź i wskazówki.

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 21:24 

a punkbustera masz zaznaczonego?

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 21:48 
Moderator forum

Akurat ten problem był poruszany setki razy. Więc prosze mi tu nie ściemniać. Twoje konto na którym masz zainstalowanego BF2 nie jest kontem administratora. A musi być, jeżeli chcesz mieć PB, niezbędnego do gry na serwerach rankingowych.

Tytuł: Hmm...
PostNapisane: 11 paź 2005, 22:05 

Ad 1...
Tak jest zaznaczony...

Ad 2...
Bardzo przepraszam, ale siedze i szukam non top i nic nie moge znalesc na ten temat. Jezeli bylbys tak mily i podal mi linka to bylbym bardzo wdzieczny i nie zawracal wam glowy.

PostNapisane: 11 paź 2005, 22:08 

Jezeli chodzi o konto WIN'a to jest zainstalowane na koncie admina, ale jezeli nie o to chodzi to prosze o oswiecenie (jestem w sieci 6mb/s na 6 osob...)

Z gory dzieki i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 22:13 

Może masz nieaktualną wersje PB? http://www.evenbalance.com

Osobiście wiem co czujesz bo ja w każdej grze mam z tym cholerstwem problemy

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 22:36 
Moderator forum

Spróbuj jeszcze wpisać z konsoli PBsecurity 0 (chyba tak się to pisze - jakby co to TAB :) ). Błąd zawsze występował gdy konto na windowsie nie było kontem administratora lub PB nie miał dostępu do możliwości skanowania plików.

Tytuł: Oki...
PostNapisane: 11 paź 2005, 23:08 

Ale w ktorej konsoli (nie jestem az tak domyslny...)\ uruchamianie windows, emu dosa, czy z poziomu gry.... Dzieki za cierpliwosc.

:-)

Tytuł: acha...
PostNapisane: 11 paź 2005, 23:25 

Mozliwe ze to moze byc wina antywirusa?? Mam Nortona z pakietu Norton System Works, ale wylaczam go przed kazdym wejsciem w gierke. Aktualizowalem punka' ale nie pomaga (jest minimalna zmiana bo pokazuje mi sie ekran wyboru jednostki do bootowania ale po 3 sec mnie wywala i pokazuje ten sam komunikat - wczesniej nawet nie wchodzil do gry.

Trace powoli nerwy...

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 23:25 
Moderator forum

w konsoli gry :) uruchamiasz bf2, wchodzisz na jakikolwiek serwer rankingowy , naciskasz znaczek "~" i wpisujesz powyższą komende.

Tytuł: no tak...
PostNapisane: 11 paź 2005, 23:58 

widze ze jestes guru na tym forum...Gratuluje. Jednak powiedz mi jak mam wpisac ta komende w panelu jak nie moge wejsc na serwery rankingowe?? Napisalem na samym poczatku ze mnie z nich wywala po wcisnieciu "WEJDZ". Moze podasz mi swoje gg to pomozesz mi on-line bo tak to ciezko pogadac. Moj nr to 2644551.

P.S.
Co to za linki?? Nie szukam kobiety - mam swoja z ktora mi dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 00:12 
Moderator forum

Wejdź na jakikolwiek serwer - komenda musi być odpalona tylko raz.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 08:45 

Hynol sie chyba pomylił i z tego co ja pamietam to powinno to byc "pbsecurity_0", ale nie jestem pewien :-)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 09:47 

pb_security 0 :P
Nie sądzę jednak, żeby to pomogło w rozwiązaniu tego problemu. Błąd jest jasno określony - gra jest uruchomiona na koncie, które ma za mało przywilejów i pb się wkurza.
Czyro - nawet jeśli rękę sobie dasz uciąć, że pracujesz na koncie administratora, to załóż drugie z uprawnieniami admina i sprawdź, czy będzie na nim działało - tak na wszelki wypadek.

Tytuł: no no...
PostNapisane: 12 paź 2005, 19:13 

Wiec tak.
Wszedlem na jakis tam serwer bez pb, wpisalem komende pb_security 0 i przyjelo (komende) jednak dalej ten sam problem.

Zalozylem nowe konto z przywilejami admina (ale 100 razy sprawdzalem ze to z ktorego teraz korzystam jest tez administratorskie) i po odzyskaniu konta wywala mi komunikat ze mam niewazny CD klucz (zaznacze jeszcze raz ze mam oryginal i na wczesniejszym koncie windowsowskim gralem na serwerach bez pb)

Odinstalowalem Nortona, wylaczam wszystkie programy typu lan-czet, gg i inne - tez nic nie pomaga.

Acha - pb tez mam nowa wersje bo wczoraj instalowalem z podanej na forum stronki.

Kto mi da ta rade za 1000 pkt??

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2