Teraz jest 24 paź 2014, 22:28

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lut 2010, 20:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sie 2009, 08:34
Posty: 441
WYD xtreme jest chociaż?
instaluj 1.41 i 1.5

_________________
Obrazek

...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2010, 21:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2010, 18:48
Posty: 15
pisze mi ze posiadam nowszą wersje niz ta na ser. znaczy jest duzo serwerów, ale jeden tylko odpowiada mojej wersji w dodatku płatny ! :lol:

gre kupiłem w 3 kropki pl czy jakos tak , :roll: może ktoś tam kupywał grę ... może .. kur... już mam czarne myśli nie możliwe żeby coś w sklepie kombinowali , ściągam patha 1.4 teraz jakiegoś peniejszego ten poprzedni był podejrzany.

:stupid: już mi bije gra przyszła o 14: zz groszem 6 godzin przy intall


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2010, 21:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sie 2009, 08:34
Posty: 441
nie ściągaj 1.4 ściągaj 1.41 np stąd

_________________
Obrazek

...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2010, 21:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2010, 18:48
Posty: 15
ściągam 1.4.1 sorki żle napisałem , dzięki za strone :) coś czuje że nie obejdzie się bez telofonu do EA hehe :omg: :lol: :lol:

napisze jak tylko się przegra! i zainstaluje tego patha



( może ten dodatek jednostki specialne ? może to przez to albo już lepiej nic nie mówie.)

ale wersje deluxe po raz ostatni kupiłem :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2010, 23:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2010, 18:48
Posty: 15
ściągłem 1.4.1 tylko jak wgrałem , włączam i klucz jest nie ważny , jak tylko dogram ten path ? a może ta wersja deluxe ma ten path ? :stupid: już świruje




NO I KOLEJNE GODZINY BEZ REZULTATU, PRÓBOWAŁEM ODPOCZĄTKU JUŻ DZIĄSIATKI RAZY INSTALL - REGEDIT - WSZYSTKO O CZYM TU PISALIŚCIE JUŻ( POZOSTAŁ TYLKO FORMAT). TYLKO ŻE MAM 7 I CHYBA MNIE SZLAG TRAFI BO TO JEST 10 GODZIN ROBOTY I JESZCZE NIE MA SIE PEWNOŚCI ŻE TEN FORMAT COŚ DA - TAK SOBIE POMYŚLAŁEM A GDYBYM ZROBIŁ DODATKOWY DYSK NP K: 30 GB I TAM ZAINSTALOWAŁ NA NOWO BT2 DELUXE , NIE OBESZŁO BY SIE BEZ FORMATA. :mrgreen:


MOGĘ UDOWODNIĆ PARAGONEM ZESKANOWAŁEM GO ŻE MAM ORYGINAŁ ! I OCZYWIŚCIE PUDEŁKO + KSIĄZKA Z KODEM OCZYWIŚCIE CAŁEGO KODU NIE POKAŻE ... NA STRONIE EA SIE ZALOGOWAŁEM I TAM PISZE ZE WSZYSTKO JEST OK. GDYBYM PRZECIEŻ MIAŁ ZŁY KLUCZ W GRZE NA KSIĄŻCE Z TYŁU TO BY MNIE TAM NIE ZALOGOWAŁO.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2010, 15:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2007, 09:19
Posty: 2017
1. Nie krzycz.
2. Popraw interpunkcje.
3. Dasz rade przelewać swe myśli na papier z sensem?


Usun gre, wyczyść rejestr ccleaner'em i free registry cleaner. Potem poszukaj manualnie czy na pewno nie ma tego klucza w rejestrze:
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE->EA Games->Battlefield 2->ergc

Jezeli by był usuń.

Wyczyśc temp. files.

Zainstaluj BF->patch 1.41 -> Patch 1.5

_________________
http://www.animalsmatter.org/

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2010, 09:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2010, 18:48
Posty: 15
Ciekawa sprawa , dograłem path 1.4.1 i 1.5 dalej nic , registry usuwałem juz tyler razy ... ale co ciekawe włączam gre a tu wszystko ok.
zero info o nie ważnym kluczu właczam serwer EA polska ranked serwer Conquest i weszłem grałem dwie godziny 2 medale 135 pkt wszystko ok. wyszłem z gry , właczam przed chwilą aby sprawdzić czy działa i znowu twój klucz jest nie ważny.


żarty zaczynają się kończyć juz mi nie do śmiechu !

Napisałem do EA jeśli mi nie odpiszą do wtorku to tam zadzwonie bo już próbowałem wszystkiego o czym pisaliście, tylko formata nie robiłem ale to wielki problem dla mnie bo jak pisałem mam win7 i to roboty na cały dzień dysk 500 gb :shock: przeinstalowywanie wszystkiego , no ręce opadają normalnie witki mi opadły hehe :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2010, 12:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2010, 18:48
Posty: 15
Gra chodzi ,zrobiłem dodatkową partycje 50 gb , zainstalowałem tam gre Chodzi i wszystko gra , obeszło się bez formata.

Dzieki wszystkim za doradzanie i pomoc. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 paź 2010, 20:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 paź 2010, 19:31
Posty: 16
Mam ten sam problem i na twoich doświadczeniach widze że dużo nie pomogło, ale ja nie mam tyle miejsca na dysku niestety , więc chyba zaczne od początku.
( i tak nie wiele kapuje )

_________________
Sami jesteśmy nikim. Liczymy się tylko jako drużyna.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 paź 2010, 22:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
spam spam spam... masz łopatkę i pędzelek, idź kopać dalej...

_________________
Obrazek
Zobacz mnie w akcji!!! [klik]

BLOG z pierwszego tłoczenia? [klik]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: :-)
PostNapisane: 14 lis 2010, 14:15 
Offline

Dołączył(a): 11 lis 2010, 19:03
Posty: 7
lele napisał(a):
Czasami konflikt w zaktualizowanych plikach gry uniemożliwia prawidłową indentyfikację klucza CD. Przeważnie odświeżenie klucza CD rozwiązuje ten problem. Należy pamietać, iż błąd może zostać naprawiony jedynie wtedy, gdy do instalacji gry, patcha i procedury naprawczej używa się tego samego konta użytkownika systemu Windows. Jeśli podczas któregokolwiek z kroków użyto innego konta użytkownika systemu Windows, należy całkowicie odinstalować i zainstalować ponownie grę oraz patch korzystając z jednego konta Windows.


Jeśli problem dotyczy Battlefield 2 należy:

1 - Kliknąć Start
2 - Przejść do opcji Uruchom
3 - Wpisać regedit i kliknać ok
4 - Kliknąć plus obok HKEY_LOCAL_MACHINE
5 - Kliknąć plus obok SOFTWARE
6 - Kliknać dwa razy lewym klawiszem myszki na folder Electronic Arts
7 - Kliknać dwa razy lewym klawiszem myszki na folder EA Games
8 - Kliknać dwa razy lewym klawiszem myszki na folder Battlefield 2
9 - Kliknać dwa razy lewym klawiszem myszki na folder ergc
10- W okienku z prawej strony pojawi się wpis, w którym prawdopodobnie w zakładce dane będzie wyświetlone jedynie x9392
11- Należy kliknąć na tym wpisie prawym klawiszem myszki i wybrać modyfikuj
12- Wpisać x9392 a następnie swój klucz CD
13- Proszę pamiętać aby nie wpisywać nawiasów ani myślników.


Przykład: x9392(Twój klucz CD do gry Battlefield 2)

Może to pomoże :-)

Mi to nie działa :(
Inne sposoby też nie.. <_<


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2011, 18:41 
Offline

Dołączył(a): 10 maja 2011, 22:31
Posty: 6
Witam!

Mam podobny problem co kolega Ultimate. Pokazuję mi, że klucz jest nieważny. Najlepsze jest to, że mam wersję Complete, a najlepszy psikus to taki, że podstawka bf'a działa normalnie. Robiłem dosłownie wszystko rejestry, reinstalle itp.

Obrazek


A o to co mi wysłało EA jako propozycję do uruchomienia gry:
Kod:

Witam serdecznie,
Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts
Prosze bardzo dokładnie wykonać ponieższe zalecenia

• W pierwszej kolejności należy odinstalować ręcznie BF i dodatki. ( http://eapo-new.custhelp.com/cgi-bin/eapo_new.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=19451&p_created=1206397297&p_sid=3d_vf4mj&p_lva=19137&
p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfcm93X2NudD0xNywxNyZwX3Byb2RzPTcsMTM4OCZwX2NhdHM9MC
ZwX3B2PTIuMTM4OCZwX2N2PSZwX3NlYXJjaF90eXBlPWFuc3dlcnMuc2VhcmNoX25sJnBfcGFnZT0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9cGF
0Y2g*&p_li=&p_topview=1&skin= )
• Następnie zainstalować grę według podanej kolejności:

1. Zainstaluj Battlefield 2
2. Uwaga: Jeśli masz zestaw Battlefield 2 Deluxe, zainstaluj go i przejdź do kroku IV
3. Zainstaluj Battlefield 2: Jednostki specjalne
4. Zainstaluj patch 1.41 full
5. Zainstaluj Battlefield 2: Pancerny Atak
6. Zainstaluj Battlefield 2: Europejskie Siły Zbrojne
7. Zainstaluj patch 1.41 full ponownie
8. Oraz patch 1.50


• Po zakończeń sprawdź czy gra działa. Jeśli powyższe zalecenia nie pomogły spróbuj wykonaj następujące kroki:
Uwaga: Zmiany w rejestrze mogą spowodować, że komputer nie będzie działał prawidłowo, dlatego wykonaj poniższe instrukcje dokładnie tak, jak są napisane.

• Utwórz kopię rejestrów (jak poniżej) na wypadek gdyby coś poszło nie tak, wtedy możesz przywrócić swój system do stanu poprawnego działania:

1. Kliknij przycisk Start na pasku zadań systemu Windows (lub naciśnij klawisz z logo Windows i „R” jednocześnie).
2. Wybierz Uruchom.
3. Wpisz polecenie regedit w odpowiednim polu tekstowym i wciśnij OK.
4. Jeśli używasz Windows 2000/XP/Vista, kliknij na Plik i wybierz polecenie Eksportuj.
Uwaga: Jeśli korzystasz z systemu Windows 95/98/ME, kliknij rejestru
5. Następnie wybierz opcję Eksportuj plik Rejestru.
6. Zaznacz wszystko pod Export Range.
7. Typ kopii zapasowej w polu Nazwa pliku i kliknij przycisk Zapisz.

• Jeśli masz Battlefield 2 wykonaj następujące kroki:
1. Kliknij przycisk Start na pasku zadań systemu Windows (lub naciśnij klawisz z logo Windows i „R” jednocześnie).
2. Wybierz Uruchom.
3. Wpisz polecenie regedit w odpowiednim polu tekstowym i wciśnij OK.
4. Kliknij znak plus obok HKEY_LOCAL_MACHINE
5. Kliknij znak plus obok SOFTWARE
6. Kliknij dwukrotnie na folder Electronic Arts
7. Kliknij dwukrotnie na folder EA Games
8. Kliknij dwukrotnie na folder Battlefield 2
9. Kliknij dwukrotnie na podfolder ergc
10. Pod zakładką Dane będzie najprawdopodobniej x9392
11. Kliknij na Nazwa prawym przyciskiem myszy i wybierz Modyfikuj
12. Wpisz x9392 a następnie swój klucz CD BF2 (bez przerw i myślników)
13. Zatwierdź OK.

• Uruchom grę i sprawdź czy działa
• Jeśli masz Battlefield 2: Special Forces

1. Kliknij przycisk Start na pasku zadań systemu Windows (lub naciśnij klawisz z logo Windows i „R” jednocześnie).
2. Wybierz Uruchom.
3. Wpisz polecenie regedit w odpowiednim polu tekstowym i wciśnij OK.
4. Kliknij znak plus obok HKEY_LOCAL_MACHINE
5. Kliknij znak plus obok SOFTWARE
6. Kliknij dwukrotnie na folder Electronic Arts
7. Kliknij dwukrotnie na folder EA Games
8. Kliknij dwukrotnie na folder Battlefield 2
9. Kliknij dwukrotnie na podfolder ergc
10. Pod zakładką Dane będzie najprawdopodobniej x9392
11. Kliknij na Nazwa prawym przyciskiem myszy i wybierz Modyfikuj
12. Wpisz x9392 a następnie swój klucz CD BF2 (bez przerw i myślników) Uwaga: nie wpisuj klucza Battlefield 2: Special Forces
13. Zatwierdź OK.

• Możesz teraz zacząć grać gry online.


I tu mam pytanie... Jak ściągam grę z Origina (zakupiłem klucz) to czy ten proces działa identycznie jak ten schemat:


1. Zainstaluj Battlefield 2
2. Uwaga: Jeśli masz zestaw Battlefield 2 Deluxe, zainstaluj go i przejdź do kroku IV
3. Zainstaluj Battlefield 2: Jednostki specjalne
4. Zainstaluj patch 1.41 full
5. Zainstaluj Battlefield 2: Pancerny Atak
6. Zainstaluj Battlefield 2: Europejskie Siły Zbrojne
7. Zainstaluj patch 1.41 full ponownie
8. Oraz patch 1.50

Wiem, że w wersji pudełkowej przebiega to identycznie jak wyżej (oprócz pkt. 7 i 8). Jak ściągnie mi się gra i zainstaluję to dam znać czy działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lip 2011, 13:57 
Offline

Dołączył(a): 13 maja 2011, 17:39
Posty: 5
Ja posiadam win7. Posiadałem w/w problemy, próbowałem wszystkiego i nadal wyskakiwał komunikat o nie aktywnym kluczu.
Okazało się że diabeł tkwił w szczególe, wystarczyło odpalić grę przez administratora. Rzecz jasna nie u wszystkich to zadziała gdyż są różne typy systemów, antywirusów itp, no i oczywiście musi być oryginalna gra.
Pozdrawiam i mam nadzieje że ta porada kogoś nakieruje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2011, 18:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2010, 09:16
Posty: 18
Pomogli w sprawie CD KEYa (Deluxe Edition)

po kontakcie z EA support powiem że pomogło. ale zanim pomogło zrobiłem reinstal, zmieniłem nazwe konta w Win (Vista), zainstalowałem patch jeszcze raz, i odświerzyłem cd kej za pomocą tego sprytnego programiku Battlefield 2_code a potem zrobiłęm reg edit - tak jak radzili i w BF i JS wpisałem CDKEY z BF'a. "w obu miejcach w rejestrze należy wpisać klucz do podstawy BF 2, nie do dodatku - przesyłam jeszcze link do bardziej przejrzystej instrukcji w języku angielskim: http://support.ea.com/app/answers/detai ... l%20forces"

Pomogło chyba to ostatnie. (wpisanie CD keya z BF'a do JS.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2013, 16:25 
Offline

Dołączył(a): 9 lut 2013, 16:20
Posty: 1
Siema na jakich wersjach gracie??? Ja miałem 1.0 potem zaktualizowałem do 1.41 i problem!!!
wywala do pulpitu więc z aktualizowałem do 1.50 i problem rozwiązany !!!
BF śmiga aż miło ! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL