Teraz jest 27 lis 2024, 15:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Artefakty
PostNapisane: 23 sty 2006, 13:18 
Redaktor Battlefield.pl

Po podręceniu karty graficznej (R9550) przy tescie artefaktów w ATI TOOL nic nie widac

Artefakty w Battlefield 2 tez sie nie pojawiają w momencie kiedy zgine, ktos tez tak ma ?

Próbowałem zmniejszac taktowanie ... ale nadal tak samo :P

Ktos wiec czy to moze zaszkodzic karcie ? Ja wole jednak grac na 400/500 :D

Tytuł: Re: Artefakty
PostNapisane: 23 sty 2006, 13:40 

death_name napisał(a):
Tak , może się spalić.
Artefakty to ostrzeżenie ze karta sie przegrzewa i OC jest przesadzone.
Mozesz kupić lepsze chłodzenie np.Arcric Cooling za jakieś 40 zł i spróbować wtedy, jak się nie wiesza to moze wystarczyć lepsze chłodzenie

Tytuł: Re: Artefakty
PostNapisane: 23 sty 2006, 22:39 
Redaktor Battlefield.pl

Deshroom napisał(a):
death_name napisał(a):
Tak , może się spalić.
Artefakty to ostrzeżenie ze karta sie przegrzewa i OC jest przesadzone.
Mozesz kupić lepsze chłodzenie np.Arcric Cooling za jakieś 40 zł i spróbować wtedy, jak się nie wiesza to moze wystarczyć lepsze chłodzenie

Własnie mam to lepsze :D ... Qurde, zmienie w takim razie taktowanie :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 23:24 

spalic przy takich ustawieniach nie mozesz, artefakty to poprostu wadliwe dane , cos nie wyrabia i stare bity zostaja na szynie - ale fakt oc sie nie udaje , testuj w 3d markach np 5 przejsc , ael przy pierwszym juz sie pojawia artefakty jak sie maja pojawic

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2006, 23:33 
Redaktor Battlefield.pl

SNAKE'83 napisał(a):
spalic przy takich ustawieniach nie mozesz, artefakty to poprostu wadliwe dane , cos nie wyrabia i stare bity zostaja na szynie - ale fakt oc sie nie udaje , testuj w 3d markach np 5 przejsc , ael przy pierwszym juz sie pojawia artefakty jak sie maja pojawic

Czyli jednak sie nie przejmowac ... wkoncu pojawiają sie tylko przy zgonie a tak nie :P Nie pojawiają sie tez w BF1942

Zaraz sobie jakiego 3D Mark'a sciagne...

Tego po przecinku (na koncu) nie rozumiem :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 01:20 

zapusc marka i zobaczysz, w 3Dmark03 drzu powinny wyskoczyc :) (jak za duzo przetakotwales, a 05 na 1000% :) ) good luck

btw. chodzi o to ze mozga wystopic po nagrzaniu karty pi jakims czasie
tylko po smierci? a czy to sa napewno artefakty? kiedys widzialem u siebie po oc - to byly duze pasy/trojkaty na akranie lub jasne kropki

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 11:27 

Jak producent twojej grafy był tak miły, że zamontował na niej czujke temperatury to zamontuj sobie jakiś soft który w razie osiągnięcia za wysokiej temperatury powiadomi cię w taki czy inny sposób abyś miał czas zareagować zanim spalisz coś :) Niestety sapphire w moim 9600pro nie myślał o wygodzie ludzi i nie dał więc jade na czuja mam narazie podkręcony o 20% bo więcej na tym chłodzeniu wole nie próbować. Dobre chłodzenie w zestawie z radiatorami na pamięci i np. ukierunkowanym przepływem można spokojnie kupić już za 70zł do tego dobra cyrkulacja w pudle i spokojnie 50% więcej z karty można spróbować wyciągnąć. Pozatym 9550 to super podstawa do oc. Mój sąsiad podkręcił go do takich parametrów jakie ma 9800pro czy coś w te kręgi. Wystarczy tylko być ciut ostrożnym.

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 12:17 

producenci kart nie dodaja czujnikow temp - jesli w czipie nie ma to nie dowiesz sie jaka jest temp, ale mozesz palcem sprwadzac jak sie radiator sprawuje , warunek ze jest dobrze zamontowany, jak cie parzy to jest zle

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 12:21 

Snake, mam nadzieje że zapłacisz im za karty jak sie spalą, ale to przeciez niemożliwe :wink:
Zainteresowanym polecam zaciągac rad np na forum tweak.pl
Generalnie w wielu kartach mozna spalic kości ramu na luzaku bo nie maja żadnego chłodzenia. Mojej np nie powinno sie kręcić bo takiego chłodzenia nie ma - można załozyć dodatkowe radiatorki na kości.

niestety nie znajde bo jest już 72 strony http://forum.tweak.pl/index.php?showtop ... l=x800+gto

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 13:06 

no jak jestes tak genialny ze ustawisz taktowanie na 1.5GHz to nie mam slow, zakladam ze ktos pyta sie konkretnie , czyli cos wie o OC, chyba nie jest lama jakas.
a ustawiajac z 400MHz na 500MHz nie spalisz - powiedz mi jak ?? Vmod jeszcze na 10V ok, pozwieraj piny na czipie, co dalej ... ktory jest taki sprytny i jeszcze cos innego wymysli?

fakt ze temp przy takich szybkosciach ma znaczenie wiec zawsze lepiej cos miec na ukladach przy oc

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 13:17 

Spoko, specem nie jestem.
Poprostu przed zakupem mojego GTO czytałem troche tweak i ostrzegali zeby nie kręcic za bardzo pamięci bo bez chłodzenia ktoś ją spalił. wziąłem sobiedo serca choć prawda jest że moje ATI 9800 PRO chodziło tydzień zanim się zorientowałem że się wiatrak zatarł - poparzyłem się o nią ale po załozeniu nowego wiatraka znowu hulała :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 13:19 

Winą za arty może w ogóle nie być temperatura tylko np.uwalone pamięci.Dawno temu miałem Palita GF2 MX400 który działał OK we wszystkim tylko nie w BF1942 gdzie pojawiały się przekłamania tekstur i arty. Z tygodnia na tydzień było coraz gorzej a przy końcu karty błędy pojawiły się również w innych grach. Padły pamięci albo ich kontroler. BF to świetny tester kompa. Jak coś jest nie teges to można być pewnym że pod BF wyjdzie to na jaw :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 13:20 

A ja mam takie pytanko skoro już można powiedzieć zwróciliście uwage bardziej doświadczonych fanów oc. Ja w tym temacie jestem dość świeży 8) chce kupić teraz jakieś lepsze chłodzenie i sprawdzić co z tego wyniknie w zasadzie to zatrzymałem się na 3 produktach w podobnych cenach itp. tylko nie bardzo wiem który będzie najlepszym wyborem. Dlatego się chce zapytać was.
1. ARCTIC COOLING - ATI Silencer 2
2. Pentagram Freezone XC-80 Cu
3. Revoltec Graphic Freezer

UPDATE (13:11): Teraz to już napewno musze coś kupić bo moje chłodzenie odmówiło współpracy :) I poszło się *mama zabroniła mi przeklinać*. Super łożyskowany wentyl już nie jest ani super ani łożyskowany dobrze, że kosztował mnie tylko 5zł :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 15:31 

Za 37zł na allegro kupujesz coś takiego
Obrazek
Do tego dokładasz od boku (5V) wentylator 80x80 lub 40mm na góre radiatora. A jak masz słabo grzejącą się grafike to nawet pasywny radiator powinien wystarczyć. Za reszte kasy kupujesz sobie skrzynke piwa i paczke fajek 8)

update: doczytałem że masz R9600Pro więc spokojnie jako pasywny powinien dać rade. A R9550 nawet jak podkręcisz do taktowania R9800Pro to i tak będzie to karta znaaacznie wolniejsza z uwagi na potoki i szyne danych do pamięci.

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2006, 16:36 

Do tej pory sprzęty na allegro kupione do kompa wytrzymywały max 2 miechy ;) i z gwarancją bywały problemy :( A z tych 3 to które byście polecili?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2