Teraz jest 27 lis 2024, 10:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 gru 2005, 04:00 

Szukałem na forum, ale nie znalazłem :-(
Gram, gram... mija ok 40-60 minut, gra zaczyna się croaz bardziej wieszać, potem pojawiają się czarne plamy, ana koncu albo restart, albo wpada do pulpitu i mam grafikę na pulpicie 4bity :cry: pomaga restart i wszystko jest ok.
Probowalem wszystkiego, usuwanie profilu z moje dokumenty, przeróżnych sterowników. Problem pojawił się od chwili zainstalowania najnowszego patcha. Zmieniałem ustawienia w grze i też nic. fps może nie spadły, ale to co to może być???
Wszystkie inne gry działają świetnie.
komp to athlon 3000+ gf6600gt 1gb ramu
Ma ktoś jakieś pomysły? z góry wielkie dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 04:17 

Mam podobne konfiguracie i nie mam problemów. Sprubuje z zasilaczem może w nim tkwi problem i zaobacz jaki masz właczony tryb gry na karcie graficznej 2D czy 3D.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 05:10 

hm, zasilacz byl sprawdzany tez inny, wszystko ok, moj tez trzyma spoko napięcia, na innych grach jest ok, a co do 2d i 3d to mam ustawione wszystko domyślne w sterownikach, także naprawde już sie załąmuję :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 07:53 
Moderator forum

wygląda jakby ci się grafa przegrzewała.

Czyli:

#1. Czy działa chłodzenie grafiki? Może wentylator na GPU się zatarł lub coś podobnego...
#2. Może masz ostro zakużone radiatory? Kurz osłabia przewodzenie ciepła co prowadzi do zbytniego nagrzewania się GPU. Jeżeli tak - weź jakiś pedzelek i przeczyść delikaynie radiator...
#3. A może po prostu masz słabo wentylowaną obudowę? Wentyl na grafie pracuje, jednak co z tego jeżeli ciepłe powietrze nie opuszcza obudowy tylko kisi się w jej środku? Zdejmij boczną blachę i sprawdź, czy dalej masz kłopot. Jeżeli nie - pomyśl o jakiejś wentylacji - zwykle wiatraczek wyciagający gorące powietrze a zamontowany pod zasilaczem (w większości obudów tam miejsce na niego) załatwia sprawę.

Dodam jeszcze, że BF-y (wszystkie są bardzo czułe na przegrzewanie się GPU,VRAM, RAM). Większośc gier nie "zwróci uwagi" na lekko przegrzewające się komponenty - dowolny BF jednak będzie kaprysił. Dlatego używam BFV i BF2 do sprawdzania stabilności kompa po O/C. HL2, 3DMark nie są takie czułe.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 13:12 

tez sie nad tym zastanawialem, ale grafika nie kręcona i przed patchem problemu nie było, z resztą to nie są artefakty, tylko wielkie czarne plamy, zdaża się, że cały monitor na sekunde sie robi czarny (nie to nie wina monitora). Nie mam pomyslow juz :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 14:47 

Ja po wgraniu patcha zacząłem mieć plamki czarne miast normalnego gruntu.
NA sterach polecanych z płyty z grą.
Wgrałem sobie teraz
NGO Based on nVidia ForceWare 81.89 (BETA) i było to samo.
Qmpel z klanu polecił mi takie ustawienia grafiki:
Obrazek

i teraz plamek nie mam i wywałek do pulpitu jak narazie też. No i są wydajniejsze. Zassaj sobie może najnowsze ze stronki Nvidii.
GF6600GT
1GBRAM
Athlon XP 3200+

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 18:50 

jak na razie przeinstalowalem gre, ustawienia zostaly na high oprocz dwoch aax2, wywalilem profil zmoje dokumenty i po 2 godzinach jest ok, zobaczymy jak bedzie dalej...

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 19:02 

Ja kiedys tez mialem resety kompa bo jakims czasie grania i ogolnie wszystko dziwnie wygladalo i okazalo sie ze procek sie grzal(po godzinie grania 94 stopnie !! )

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 21:45 

U mnie grzanie odpada.
Pentagram AlCU-100 założony pod koniec wakacji i temp. jest niska.

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2005, 00:35 

Ja bym stawial na przegrzanie procka lub karty, ewentualnie chipset na plytce sie grzeje a i jeszcze sprawdz czy na dysku nie mozna jajecznicy zrobic-chodz to ostatnie jest malo prawdopodobne :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2005, 21:54 

U mnie tez sa czasem dziwne historie. Gram gram i po jakims czasie komp muli i od czasu do czasu mruga ekran (robi sie zupelnie czarny i wraca do gry) az w koncu wychodzi po prostu do windowsow. Nie wiem czy to jest spowodowane utrata polaczenia czy gra sie tak muli ze wylatuje. Mam 768 MB Ram. Ogolnie dzieje sie tak jak np pogram wylacze battlefielda a potem znowu wlacze. To ciezko to chodzi. Musze robic restart i wtedy działa w miare dobrze. Ale optymalizacja tej gry jest straszna... Wyłaziło komus do pulpitu po chwilowym mieleniu dysku i robieniu sie ekranu czarnym ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2005, 21:58 

Tobiasz12 napisał(a):
Ja bym stawial na przegrzanie procka lub karty, ewentualnie chipset na plytce sie grzeje a i jeszcze sprawdz czy na dysku nie mozna jajecznicy zrobic-chodz to ostatnie jest malo prawdopodobne :wink:

To do mnie?
:D

Jestem świadomym użytkowniekiem komputera. Nie sekretarką ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2005, 22:39 
Moderator forum

Włącz AAx2 - podobno byli tacy którym to pomagało na coś :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2005, 22:47 

Cytuj:
Wyłaziło komus do pulpitu po chwilowym mieleniu dysku i robieniu sie ekranu czarnym ?

NIET

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 15:30 

Czytając to wszystko nic ci nie pomaga a może masz lipne stery do grafy i się sypia po jakimś czasie gry

Zostaje ci czekać na nowego patcha może to pomorze

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2