Teraz jest 18 lut 2025, 22:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lis 2005, 14:34 

Witam!
To moj pierwszy post wiec kilka slow o sobie: raczej stary, w BF gram gdzies od sierpnia, sukcesy raczej zadne, jestem z Lublina. Pare osob z forum mialo okazje ze mna grac, wiekszosc miala przyjemnosc mnie ubijac;) Do rzeczy: po zainstalowaniu SF nie moge sie polaczyc z serwerami postawionymi na mapach z SF przez 2-krotne klikniecie. Uruchamia sie gierka i dostaje komuniktat: "masz problem z polaczniem sieciowym" czy cos takiego. Ale jesli wpisze recznie adres tego samego serwera w grze to polaczenie jest jak najbardziej OK. Ki diabel? W linii komend w ASE mam dopisanego playera i haslo, na mapach "classic" wszysko jest OK, ale z nowymi niekoniecznie. Druga sprawa, odblokowalem unlocki z SF w BF ale jakos ich nie moge uzyc podczas gry na mapach klasycznych. To chyba mialo byc mozliwe. Co robie zle? W razie czego kolejnosc instalki: BF->1.03->SF->1.12. Gdzies czytalem, ze tak powinno byc... Moze ktos wie jak to rozwiazac?
Iron_Sheep

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2005, 14:40 

Ja tak offtopowo, ale co należy wpisac w linie komend a ase zeby samo się logowało na profil online?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2005, 15:17 

Jeśli chodzi o unlocki na normalnym BFie to może trafiłeś na serwy bez unlockow. Jest ich coraz więcej.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2005, 22:19 

olli napisał(a):
Ja tak offtopowo, ale co należy wpisac w linie komend a ase zeby samo się logowało na profil online?

No dobra, wiem ze bylo:
"c:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.EXE"+playerName Ksywka +playerPassword hasło

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2005, 23:26 

Iron_Sheep napisał(a):
olli napisał(a):

No dobra, wiem ze bylo:
"c:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.EXE"+playerName Ksywka +playerPassword hasło

Dzięki wielkie :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2005, 22:24 

mamdokladnie to samo co iron:/ jakies pomysly??:>:)

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2005, 22:42 

no nikt niezna rozwiazania na moj powyzszy ??:>:) a i przyokazji wie ktos mzoe dlaczego bardzo czesto na serwerze sf neimoge grac odblokowana bronia albo np moge grac tylko jak jestem w druzynie brytyjskiej itp??

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 00:48 

Nie można wejść na serwery SF z ASE bo tam gdzie w ASE wpisujesz ścieżkę dostępu to BF2 wpisujesz BF2.exe, natomiast żeby wejśc na serwer SF musisz uruchomić tak naprawdę inny program BF2SF.exe (czy jak on się tam nazywa). Trochę pomyśl.

Cytuj:
a i przyokazji wie ktos mzoe dlaczego bardzo czesto na serwerze sf neimoge grac odblokowana bronia albo np moge grac tylko jak jestem w druzynie brytyjskiej itp??

Pomyśl jeszcze raz. Czy tak trudno wysilić mózgownicę? Nowe odblokowane bronie są unlockami tylko w podstawowym BF2. W SF są broniami standardowymi, głównie dla SAS.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 07:04 

pasqdnick napisał(a):
Nie można wejść na serwery SF z ASE bo tam gdzie w ASE wpisujesz ścieżkę dostępu to BF2 wpisujesz BF2.exe, natomiast żeby wejśc na serwer SF musisz uruchomić tak naprawdę inny program BF2SF.exe (czy jak on się tam nazywa). Trochę pomyśl.

Cytuj:
a i przyokazji wie ktos mzoe dlaczego bardzo czesto na serwerze sf neimoge grac odblokowana bronia albo np moge grac tylko jak jestem w druzynie brytyjskiej itp??

Pomyśl jeszcze raz. Czy tak trudno wysilić mózgownicę? Nowe odblokowane bronie są unlockami tylko w podstawowym BF2. W SF są broniami standardowymi, głównie dla SAS.

Nie do końca jest tak jak mówisz.
Wybierając server SF w ASE uruchamia się najpierw BF2, a następnie dochodzi do przełączenia na dodatek.
Niestety trwa to dość długo i nie zawsze się udaje. Czase można wylądować na mapie z podstawki lub pustej mapie z dodatku.
Także jest to bardzo mało praktyczne i jeszcze mniej wygodne.
Ale możliwe 8)

Czekajmy na uaktualnienie do ASE...

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 07:26 

Sorki za nieco agresji w moim poprzednim poscie. Dość mocno się wkurzyłem na coś innnego i odrobina tego mojego wnerwienia przeciekła.

PostNapisane: 2 gru 2005, 19:08 

drapichrust7 napisał(a):
pasqdnick napisał(a):

Cytuj:

Nie do końca jest tak jak mówisz.
Wybierając server SF w ASE uruchamia się najpierw BF2, a następnie dochodzi do przełączenia na dodatek.
Niestety trwa to dość długo i nie zawsze się udaje. Czase można wylądować na mapie z podstawki lub pustej mapie z dodatku.
Także jest to bardzo mało praktyczne i jeszcze mniej wygodne.
Ale możliwe 8)

Czekajmy na uaktualnienie do ASE...

No i wychodzi na to ze nie bardzo sie da....reczne wpisywanie Ip mnie "meczy":) A moze mozna gdzies zmodyfikowac czas przelaczenia sie z BF uruchamianego przez ASE na BF SF? Ja sie nie podejmuje....
Iron_Sheep

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 00:03 

pasqdnick napisał(a):
Sorki za nieco agresji w moim poprzednim poscie. Dość mocno się wkurzyłem na coś innnego i odrobina tego mojego wnerwienia przeciekła.

spoko :) ale nie powiem ze niema zaco przepraszac:P

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, 15:01 

Iron_Sheep napisał(a):
olli napisał(a):

No dobra, wiem ze bylo:

mam pytanie. czy ma znaczenie dodanie spacji po "....\BF2.EXE" lub dalej przed nastepnym plusem? pytam, bo w zaden sposob nie moge uruchomic danego serwera przez ASE. pojawia mi sie ekran logowania, loguje sie,potem ramka z przypomnieniem o uaktualnieniu gry. nic wiecej. gra stoi. wczesniej (przy wczesniejszych patchach) nie mialem takich problemow...

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 13:15 

Witam! Też mam problem z ASE tylko że w podstawowej wersji bf2. Mianowicie po dopisaniu do "e:\gry\Battlefield 2\BF2.EXE"+playerName xxx +playerPassword xxx
Wyskakuje mi w grze okienko „THE PASSWORD PROVIDED IS INCORRECT” i niemoge się połączyć z tego programu :( IP musze wpisywać ręcznie w grze ... wiecie może dlaczego tak się dzieje?

PS. Grę mam oryginalną (lecz z powodu włoskiej instrukcji ciężko to będzie udowodnić-no może pstryknę zdjęcie ;p)

PS.2 juz wszystko działa :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 16:05 

To skoro jest o ASE i BF2 & BF2SF, moze ktos wpadl na pomysl jakby tu zrobic zeby ASE rozpoznawal czy dana mapa na ktora chcemy wejsc jest z "podstawki" czy z "dodatku" i w zaleznosci od tego odpalal odpowienio gre? Teraz jest tak ze ASE odpala zawsze podstawke BF2, a sama gra po rozpoznaniu ze dana mapka jest np. z dodatku, restartuje sie i przelacza na ów, co trwa dosyc dlugo i w miedzyczasie sytuacja na serwerze calkowicie ulega zmianie (badz moze ulec) - jak slusznie zauwazyli koledzy wczesniej.
Myslalem o jakims filtrze opartym na nazwie map (wiadomo ze konkretne mapki sa z podstawki a inne konkretne z dodatku). Problem tylko w tym ze w samym ASE jest tylko JEDNO miejsce gdzie mozna wpisac polecenie ktore sam ASE powinien wykonac po "dwukliku" na dany serwerek

1. Jak wiadomo : "[sciezka dostepu]\Battlefield 2\BF2.EXE" +playerName twojnick +playerPassword twojehaslo - odpala podstawke BF2.
2. Natomiast : "[sciezka dostepu]\Battlefield 2\BF2.EXE" +playerName twojnick +playerPassword twojehaslo +modPath mods/xpack - powinno odpalac dodatek BF2SF

Moze jednak jakos da sie to zrobic ? Jest ktos kto ma ASE "w malym paluszku" ? 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2