Teraz jest 30 lis 2024, 18:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 gru 2005, 23:44 

Mam taki problem od wczoraj mam neo 512 (niby), niby dlatego ponieważ tak mam w umowie! Ale zaraz po uruchomieniu nie zauważyłem aby chodziło szybciej od wcześniejszego SDI, więc zrobiłem test na http://www.numion.com i ukazało mi się że mam łącze coś koło 128 kb/s :shock: Czy jest możliwe aby źle podłączyli?? :shock: I dla pewności postanowiłem sprawdzić jak pobiera pliki więc z prędkością 15 do 20 kb/s :shock: a z tego co wiem to powinno być coś koło 60! (ściągałem z wielu różnych serwerów)
Więc takie pytanie czy jest to wina złego podłączenia czy tez może są różne modemy (nieznam się na tym więc jeśli to głupie tpo sorki) prosiłbym o jakąś podpowiedź co robić bo kupiłem specjalnie BF2 dzisiaj i nie moge se nawet pograć bo za duże pingi!

Z góry dzięki!!! :D

PostNapisane: 28 gru 2005, 23:54 

ELiTX_XXX napisał(a):
Mam taki problem od wczoraj mam neo 512 (niby), niby dlatego ponieważ tak mam w umowie! Ale zaraz po uruchomieniu nie zauważyłem aby chodziło szybciej od wcześniejszego SDI, więc zrobiłem test na http://www.numion.com i ukazało mi się że mam łącze coś koło 128 kb/s :shock: Czy jest możliwe aby źle podłączyli?? :shock: I dla pewności postanowiłem sprawdzić jak pobiera pliki więc z prędkością 15 do 20 kb/s :shock: a z tego co wiem to powinno być coś koło 60! (ściągałem z wielu różnych serwerów)
Więc takie pytanie czy jest to wina złego podłączenia czy tez może są różne modemy (nieznam się na tym więc jeśli to głupie tpo sorki) prosiłbym o jakąś podpowiedź co robić bo kupiłem specjalnie BF2 dzisiaj i nie moge se nawet pograć bo za duże pingi!

Z tą prędkością na polskich serwerach nie powiniennes miec zadnych problemow z pingami moze na amerykańskich zaczna sie problemy. Sam grałem przez 4 miechy na łączu 128 kb/s.

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2005, 23:58 

dzwon na partyline 0 800 102 102
Moze jeszcze na centrali nie przypisali ci nowej predkosci tez tak mialem musialem sie upominac o swoje

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 01:57 

Z tego co ja wiem to to na 512 osiągniesz trtansfery coś koło 51-60KB/s a ci z neostrady ci powiedza że takie transfery osiągniesz np w serwisie http://www.neostrada.pl tam w jakimś dziale koncik gracza/pliki. Serwis numion.com jest do bani bo Twoje połączenie jest przekierowywane przez olbrzymie ilości serwerów i z tego co wiem to główny serweer jest chyba w USA a do USa zawsze ma się spore pingi ja na numionie nigdy nie osiągnąłem na testach prędkości jakie mam w realu. Dobrym testerem jest http://www.dsl.cz kliknij na speedmeter tylko wyłąćż blokowanie pop ów bo inaczej Ci się nie pokaże okno testu ten serwis jak dla mnie jest najbardziej wiarygodny .... Ja mam 6Mb/s i mam downloady z serwerów neostrady coś koło 705KB/s a na większośći serwerów gdzie ograniczają przepustowość łącza dla połączenia coś koło 250KB/s

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 02:14 

u mnie w domu na neo 512 wlasciwie to jest teraz 640 idzie prawie caly czas 78kb/s a jak bylo to jescze 512 to szlo tyle ile powinno 64kb/s

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 02:22 

Powinieneś mieć szybkość ok. 650 kB/s.

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 02:41 

Spoksi jutro tam zadzwonie!!! I zobaczymy co będzie. :D Jak powiedzą coś o neostrada.pl że tam są dobre transfery to zaprosze ich do domciu i niech mi wyciągną tam nawet ze 45 kb/s :lol:
Próbowalem dzisiaj pograć w BF2 (większość serwerów ze średnią mapą była zajęta to se weszłem na z duża i się troche cieło), troche za wolno chodziło. :?
Ale itak sobie jako tako radziłem gra w singla nie poszła w las!
Pozdro For ALL! :D

Ostatnio edytowano 29 gru 2005, 04:19 przez ELiTX_XXX, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 03:25 

lkasprzak napisał(a):
Powinieneś mieć szybkość ok. 650 kB/s.

Czy ja powinnienem mieć tyle ? moje połączenie z neo to nie umowne 6144 tylko 7456Kb/s więc moje 705KB/s jest jak najbardziej prawidłowe :D

PostNapisane: 29 gru 2005, 11:18 
Redaktor Battlefield.pl

ELiTX_XXX napisał(a):

Jejku ... to jest oczywiste ze jak odrazu przyjdziesz do domu to nie bedziesz miec full predkosci :P

Ja kiedy zmieniał 28 na 256 czekałem 4 godziny :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 14:03 

Tak zgodze się z tym że nie odrazu fuul prędkość!!! :D
Ale ja już mam neo 512(niby) od 3 dni :?
I dzisiaj zadzwoniłem na moją centrale i powiedzieli że jest wszystko dobrze :shock: , nie dało mi to spokoju i zadzwoniłem na 0 800 102 102 i kolesiana powiedziała mi (oczywiście po podaniu moich danych) że mam neo128 podłączoną i że na centrali napewno źle podłączyli :twisted: i mam zostawić kompa na chodzie do 20 i wtedy powinno być już wszystko ok.
Sie zobaczy co to będzie! :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 16:57 

Miałem podobnie. Po zawarciu umowy na 512 mialem cos ok 256 :/ Po telefonie do centrali wszystko wrocilo do normy :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2005, 15:20 

Kurcze czekam już na te przełączenie dość długi czas już nawet nie pamiętam odkiedy :shock: I do tego tp cały czas każe mi mieć kompa na chodzie! :? Nie pomogły nawet telefony do tp, oni se chyba jaja ze mnie robią!!! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2005, 16:40 

to jest do 512 a tak normalnie to jest jakies 440-460

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2005, 17:10 

Ostatnio podczas grania w BF2 ta $#@#@% neostrada wykrzacza sie w najgorszych momentach...

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2005, 17:29 

I jak też myślałem powiedzieli mi że do jutra rana powinni już to naprawić, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć :D
Dzisiaj itak dość długo grałem na tej mojej 512(niby), tylko troche mało serwerów jest na wersji bez patchy (jest jeden rankingowy ale cały czas pełny :? ) A zanim na tej prędkości ściągne te wszystkie patche to już będe miał może zrobioną tą 512 :D
OBY TAK BYŁO ! :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2