Teraz jest 20 lut 2025, 20:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 mar 2006, 21:15 

Mój problem polega na tym, że chociaż zrobiłem wszystko jak to EA nakazało w instrukcji, w EA downloaderze nie mam wciąż możliwośći pobrania EF. Podałem swoje dane osobowe, numer i datę ważności karty kredytowej (Mam Visę Electron, więc zaznaczyłem "Electron") i nacisnąłem OK. Spodziewłem się jakiegoś komunikatu potwierdzającego, ale zamiast niego strona jedynie niejako sie odświeżyła (tzn. było widać to samo, tyle że bez danych mojej karty). Tak było gdy korzystałem z Internet Explorera, gdyż Opera uznała połączenie za niebezpieczne i blokowała je. Mieliście może podobne kłopoty? A może udało się wam je rozwiązać? Czekam niecierpliwie na użyteczne posty.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2006, 23:13 

Mogę się mylić ale, : "Aby grać, zainstaluj grę w dniu premiery. Ikona na pasku zadań przypomni Ci kiedy gra będzie gotowa do instalacji" Coś takiego jest napisane na strone ea "Jak działa EA downloader".

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 00:07 

Nie bardzo rozumiem Twój tok rozumowania cibor. Przecież EF jest już dostępne via EA Downloader. Problem polega na tym, że mimo iż zrobiłem wszystko jak należało to nie stało się nic, tzn. ani komuniaktu, ani maila z powiadomieniem o zakupie, ani możliwości pobrania w EA downloaderze. Wpisać dane i wcisnąć OK jeszcze potrafię, tylko czemu to nie działa? Ten cały pomysł ze ściąganiem boosterów od początku mi się nie podobał :(

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 00:16 

hm ja na razie czekam az sie pojawi w sklepach a sprawdzales na koncie czy ci pobralo za gre tzn w banku

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 00:31 

No właśnie nie bardzo mogę. Nie mam dostepu do bankomatu do poniedziałku, a zapomniałem wygenerować sobie nowe hasło dostępowe, tak więc przez internet też nie moge sprawdzić.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 00:54 

Generalnie elektronka powinna być autoryzowana PINem, więc średnio nadaje się do zakupów w Internecie. Dużo zależy od tego jak wydawca autoryzuje kartę.

Ja kupiłem bez problemów przy użyciu wirtualnej karty, która działa jak wypukła VISA. Co ciekawe - autoryzoli mi ją bez kodu CVV.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 01:33 

Tia, tyle że EA uwzględniło taką opcję jak "Electron", więc chyba nie powinno być z tymi kartami problemów. Poza tym ktoś już gdzieś na forum napisał, że udało mu się kupić przy użyciu właśnie Visy Electron. Sam nie wiem. Poczekam i zobaczę co z tego wyjdzie.

Tytuł: Inteligo
PostNapisane: 18 mar 2006, 01:54 

Z Visa Electron z Inteligo dziala bez problemu - zaznaczam w formulazu ELECTRON. Najpierw wpisujesz dane swoje, a pozniej jeszcze raz dane z karty i nick ktorym grasz w grze (jak dobrze pamietam). Po chwili dostajesz sms z banku ze kasa poszla "papa".
I sprawdzajac na wczesniej zainstalowanym "EA downloader" powinna pojawic sie pozycja (obok "patchy" i filmikow) EF do sciagniecia.
aha.. uzywam przegladarki IE.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 09:04 

Zainstalowałem sobie tego EA Downloadera... i co? Nie wyświetla mi, że mam Battlefielda2 ... :oops:
Mam oryginała , dodatkowo mam oryginalny NFS Most Wanted... a EA Downloader wyświetla mi tylko dema do obejrzenia... :(
Co jest :?:

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 09:38 

a moze wlasnie stales sie ofiara phishingu badz pharmingu ? nie chce straszyc ale to mozliwe, szczegolnie przy takiej okazji jaka stworzyla ea....

ja problemow nie mialem zadnych , a placilem e-karta z mbanku (to jest visa)

moze sprobuj z mozilla, to teraz jedna z najpopularniejszych przegladarek obok opery... aha i opera u mnie nie krzyczala ze jest niebezpiecznie stad moje podejrzenia (miejmy nadzieje ze sie myle)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 09:40 

Korzysram z firefoxa... ale po ściągnięciu EA Downloadera to ... korzysta się z tego programu a nie z przeglądarki... chm... spróbuję odinstalować i znów zainstalować Battlefielda ... może pomoże.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 09:50 

to nie wina bf'a, jak nie masz EF w downloaderze to znaczy ze ea nie ma kasy od ciebie za dodatek, tak mi sie przynajmniej wydaje.... ale szczerze mowiac to nie wiem co to jest, moze sprawdz transakcje w banku

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 10:14 

Ja mam Visę Electron z Millennium. Chyba nie różni się ona czymkolwiek od tej z Inteligo, przynajmniej w kwestii transkacji?
Jeśli chodzi o Operę, to używam wersji 8.52. Kiedy wchodze na stronę, skąd pobiera się dodatek (https://account.ea.com/commerce/main.js ... l&curr=EUR), to na pasku adresu wyświetla się informacja o zabezpieczeniach - "Electronic Arts, Inc. (US)". Jeśli na nią kliknę, to pojawia się okno z tekstem "Połączenie z serwerem account.ea.com zostało uznane za niebezpieczne.
Serwer account.ea.com przedstawił się za pomocą certyfikatu elektronicznego. Certyfikat został podpisany i zweryfikowany przez wystawcę znajdującego się na liście godnych zaufania ośrodków certyfikacji." i rózne dane o wystawcy certyfikatu. Też tak może mieliście?

Aha, jeszcze dwie kwestie. Przy instalowaniu EA downloadera pojawił się u mnie jakiś błąd z dostępem do któregoś klucza rejestru (zdaje się, że w nazwie miał "Software"), chociaż mam uprawnienia administratora, co polecił mi sprawdzić instalator. Poza tym nie ma u mnie możliwośći ściągnięcia patcha, a są jedynie 4 trailery. Przy pierwszym uruchomieniu zaś wyskakuje białe okno, i dopiero zamknięcie i ponowne uruchomienie sprawia, że program działa prawidłowo. Macie pomysły?

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 10:32 

no u mnie byl taki maly problemik z client.zip na kazdej mapie, tzn. byla wiadomosc ze niezgadza sie z *.cab i moze byc niezgodny(corupted), ale ignorowalem blad i wszystko ladnie chodzi...

to ze przedstawia certyfikat to normalne, tez tak mam

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2006, 12:38 

W sumie najbardziej intryguje mnie, o czym pisałem w poście zakładającym ten temat, czemu po zatwierdzeniu wszystkich danych nie pojawiło się okienko w stylu "Dziękujemy za zakup, ściągij teraz grę przy użyciu programu EA Downloader" czy jakoś w tym sensie. Zamiast tego strona po prostu się odświeżyła, tyle że nie było już daty ważności karty ani jej numeru. Jak to było u was po zatwierdzeniu danych do faktury? Przekierowało was gdzieś? Czy może było podobnie jak u mnie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2