Teraz jest 20 lut 2025, 20:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 maja 2006, 01:46 

Witam, gram w bf2 od 2 tygodni i mam pytanie, ponieważ gdy wchodzę do gry i teleportuje mnie w wybrane miejsce, strasznie przycina jest tak przynajmniej ze 3 może 5 minut po wejściu na serwer.

Mój komputer to:

Athlon 64
3000+
1.8 GHz
1gb ram
karta- GF6600GT 128mb

ustawwienia: teren i efekty na max, pozostałe są ustawione na średnie, odległość widzenia 100%, dźwięk na max.

Ram w grze dochodzi od 80 do 99% i teraz pytanie czy kupić nową karte czy ram, a może jedno i drugie? Nie wiem czym to jest spowodowane więc licze na was. Oczywiście nie mówcie żebym zmienił ustawienia na low, bo nieprzyjemnie się gra na takich ustawieniach.

Przy okazji jeszcze jedno pytanie, czy jeśli ewentualnie była by to wina ramu to jesli dokupiłbym z 2 gb ram to mógłbym na tej karcie pograć na max detalach?

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 09:08 

Na tej karcie niepograsz na maxa mam podobny sprzet tylko 1,5 giga ramu i wszystko na srednim i AA 2
Radze zmienic karte i dokupic ram

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 09:28 

Szkoda niedawno kupiłem karte graficzną i teraz żal ją wywalać do szafy, myślałem że dokonałem dobry wybór, ale dzisiejsze gry są bardzo wymagające i sam już nie wiem jaki ja mam wybrać sprzęt. Dziś kupię kartę za 2000 zł a jutro będzie już do wywalenia hehe.. No ok trzeba kupić nową, dzięki chyba że macie jeszcze coś do powiedzenia to czekam?! :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 10:47 

to co opisales na poczatku, ciecie przez jakis czas to okres wymiany danych z pamieci fizycznej na wirtulna/swap na dysku , a ze dysk to max 20MB/s zapisu (zwykly pojedynczy dysk) to tak masz,

ja mam 1280MB ram i dyski w RAID 0 i tego efektu nie mam juz

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 08:02 

Mam sprzęt podobny tylko że procek 2Ghz i tego nie mam. Tylko że ja gram dla płynności 100% widoczność, średni teren i tekstury a reszta na low.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 08:25 

Detale(wszystkie) na medium + textury na low +widocznosc na max i nie bedzie ci nic cielo. Zeby grac na high detalach to musialbys miec jednak te grafe za 2k ;]

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 08:50 
Moderator forum

niekoniecznie :> x850xt juz za 1000 pln kupi a na full detalach smiga az milo :D + aax6

ps. zmniejsz sobie ustawienia dzwieku na srednie jesli uzywasz badziewnej zintegrowanej karty dzwiekowej 8)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 09:17 

Jeśli chodzi o karty to chyba zdecyduję się na polecaną przez twinn czytałem troszkę o niej juz prędzej i jest podobno niezła w tym dokupię 2gb ramu i powinno być chyba ok sądząc po waszych wypowiedziach, więc bardzo za wszystkie komentarze dziękuję, myślę że mi sporo pomogliście, inaczej grał bym na 6600 gt i bym się zmartwił dokupując tylko ram. :D

Pozdrawiam.

Do posta poniżej:

ile będziecie mi jeszcze mieszać w głowie? :D Ok dzięki namyślę się na temat tych kart, pewnie i tak wybiorę droższą, bo ja uważam ze im drozsza tym lepsza :D no i te parametry napewno lepsze ;) Szukałem karty miejwięcej do 1500 zł oraz ram za jakieś 1000 zł więc już droższych nie dawajcie tutaj bo nie wyrobię się w rachunkach. oj żartuje ;)

Ostatnio edytowano 4 maja 2006, 09:56 przez Acrid, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 09:39 
Moderator forum

Acrid napisał(a):
Jeśli chodzi o karty to chyba zdecyduję się na polecaną przez twinn czytałem troszkę o niej juz prędzej i jest podobno niezła w tym dokupię 2gb ramu i powinno być chyba ok sądząc po waszych wypowiedziach, więc bardzo za wszystkie komentarze dziękuję, myślę że mi sporo pomogliście, inaczej grał bym na 6600 gt i bym się zmartwił dokupując tylko ram. :D

Pozdrawiam.

zakladam ze kupujesz wersje pod pci-e wiec zastanow sie czy nie lepej kupic za ta kase karte z serii x1800 :) a jesli nie to x850xt spokojnie kreci sie ponad wartosci dla wersji PE (drozszej o ok 300 pln <lol>) i bf w 1600x1200 wszystko max + aax6 chodzi ok 60 fps :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 13:15 

ja bym polecil gf 7900 za ok 1200 zl i pamieci 2 gb za ok 600 zl

Strefa czasowa: UTC + 2