Teraz jest 21 lut 2025, 20:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 cze 2006, 17:19 

Mam win XP SP2. komputer noramlnie działał aż ktoregoś razu sie wyłączył bez powodu!! No to go odpalam a tu wyskakuje jakiś tekst że "nie ma pliku w katalogu windows/system32/config/system" i nie wiedziałem co robic.. no to format był :evil: Postawiony nowy system, wszystko pięknie i po instalacji jakiegos programu byl wymagany restart. To był, ale po uruchomieniu znowu to samo :evil:
wczoraj postawiłem system. i nawet sobie pograłem w bf2. ale dziś odpalam i to samo.. co jest do[cenzura] mam już dość. %$#^%#$#%#$#&*$%!@#@$
Proszę o jakieś rady, tak żeby po ponownym formacie wsszystko działalo. jeśli będzie trzeba użyc konsoli odzyskiwania to proszę o dokładne komendy z konkretnymi parmetrami.

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 17:33 
Moderator forum

Jak dla mnie to to jest wirus. Taki dobry, oldschoolowy wirus...

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 18:00 

Na innej partycji

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 18:09 
Moderator forum

Niekoniecznie. Nie pamiętam dokładnie, ale były chyba suckery które wytrzymywały formata siedząc w boot sectorze. A może ja już troche demonizuje? Niech ktoś mi przypomni...

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 20:07 

zainstalowałem teraz windows na innej parycji i narazie działa ale docelowo jednak chcę mieć system na C. Może tak zrobic, by dysk wrócił do swojego fabrycznego stanu...jeśli tak to jakim programem..

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 20:17 
Moderator forum

Chodzi Ci o zdjęcie partycji i low level format?

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 20:28 

nie wiem jaki :P ..czy low czy high ale chciałbym wreszcie rozwiązać ten problem.

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 20:43 

dudus81 napisał(a):
nie wiem jaki :P ..czy low czy high ale chciałbym wreszcie rozwiązać ten problem.

Ghost chyba moze przeniesc partycje w pare minut i po klopocie ;P

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 20:52 

Wybacz ale nie mam 141 zł na kupno Ghost-a :P To co robić...teraz boję się wyłączyć komputer bo już widzę jak automatycznie mi się restartuje :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 21:11 

dudus81 napisał(a):
Wybacz ale nie mam 141 zł na kupno Ghost-a :P To co robić...teraz boję się wyłączyć komputer bo już widzę jak automatycznie mi się restartuje :evil:

[cenzura]
chodzi o malutki programik z botowalnego cd a nie jkiś konkretny program do instalowania w windows. Sam nie mam ochoty tego tropić ale jak był mi potrzebny to znalazlem na emulu - cala plytabotowalna z jeszcze innymi [cenzura] do testowania hdd i inne smieci zajmowala 20 mega. Miedzy innym byl tam tez ghost.
Botujesz sytem z plytki wybierasz gosta i masz tam mozliwosc zrobienie kopi systemu albo do pliku albo besposrenio na partycje i ciebie wlasnie ta opcja powinna zainteresowac. Przewalasz i masz - nie wiem jak to bedzie do konca bo bedziesz mial dwie parycje starujące więc prawdopodobnie musisz przemyslec sprawę ale narzędzie jak najbardziej się przydajeśli nie chcesz instalować na nowo ststemu. Na 99% myślę, że może też pomóc PQ magic, którego też musisz sobie kupić ;).
Co do ghosta to mysle ze istnieje tez wersja na dyskietkę ale musisz poszukać PQ magic też kjest na dyskietki jeśli boisz się wielkich rozmiarów :D
<Edit>
Gdyby były jednak problemy tego typu, że przeniosles partycje na C:\ i sformatowales tamtą drógą i system nie chcial ci się uruchomić to moesz faktycznie skożystać z naprawy systemu.
Botujesz winxp z plyty i wybierasz naprawę ale nie za pierwszym razem /konsola/ tylko za drugim i wtedy on p[oprostu ci nadpisuje wszystkie pliki systemowe i nie musisz zadnych polecen pisac a zawartosc partycji i wszystko co poinstalowales zostanie.
Napisz jak ci poszlo i co wymysliles.

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 21:39 

zrobiłem inaczej. obecny system który mam na G: zostawiłem i zformatowałem C:. teraz będę instalować programy na C: a windows będzie na G:. mam tylko jedną rozterkę. jak dużo danych zapisuje się na dysku systemowym(u mnie G:)?? Bo mam tylko wolne 500 MB z 3 GB

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 21:40 

zrobiłem inaczej. obecny system który mam na G: zostawiłem i zformatowałem C:. teraz będę instalować programy na C: a windows będzie na G:. mam tylko jedną rozterkę. jak dużo danych zapisuje się na dysku systemowym(u mnie G:)?? Bo mam tylko wolne 500 MB z 3 GB

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 21:43 

Układ bez sensu bo nie wiem jak jest teraz ale patche do BF wymagały 2gb wolnego miejsca na partycji systemowej więc nie cainstalujesz nic. Oprócz tego plik wymiany nie wiem jak jest ustawiony ale jeśli wielkość reguluje windows zależnie od potrzeby to też słabo to widzę - no i aktualizacje systemu i inne takie cyrki. Jak dla mnie układ nie do przyjęcie na dłużej niż tydzień. Jeśli nie masz do tego smykałki to zleć komuś kto się zna i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 21:58 

To jest układ na 2 dni :P Problem pojawił się w czwartek a niestety mój serwis nie mógł tego zrobić w piątek. A że weekend jest to chciałem pograć, więc sam się za to zabrałem. Jeśli to prawda to muszę zmienić wielkość partycji systemowej w Partition magic. :) Dzięki za rady bo mogą się przydać na przyszłość.

P.S Microsoft jest matką EA czy jak?? jakoś dużo wspólnych cech mają :P

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 23:45 
Moderator forum

Każda z firm produkujących dyski twarde posiada własny program do ich instalacji i obsługi. Np: Seagate - Disc Wizard, Maxtor - Powermax.

Jedną z opcji, które oferują, jest Low Level Format (nie mylić z formatem) o którym wspominał Hynol. Wybranie tej spowoduje wyzerowanie/wyczyszczenie twojego dysku.

Jest to doskonały sposób na pozbycie się złośliwego oprogramowania które potrafi przetrwać zwykły format, czy też format i zdjęcie i założenie partycji od nowa.

PS: Każdy z tych programów pozwala również na dowolne podzielenie dysku twardego wg własnych potrzeb.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2