Teraz jest 22 lut 2025, 10:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 cze 2006, 14:55 

Witam

Mozę ktoś będzie wiedział jak mi pomóc bo mi osobicie poza przeinstalowaniem systemu nic nie przychodzi do głowy.

W czym problem otóż posiadam łącze neozdrady w opcji 512 i zastrzgam z góry z nikim go nie dzielę, od wczoraj mamy klanowy serwer na którym mam taką przypadłość, wchodze sobie na niego rozmawiam z kumplami na TS no i p[o jakichś 5 minutach zaczynają się lagi. Normalnie ping 30-40-50 góra a tu co chwila 300-400-500, o co chodzi normalnie .

Co śmieszniejsze dla sprawdzenia wyłączyłem TS no i jak ręką odjął pingi po 30 no co do jasnej cholery jest grane.
Można by powiedzieć ze to wina TS'a ale taka przypdałość mam na naszym serwie od netgamer'a na serwie voodoo publicznym i wcześniej na naszym postawionym w niemczech prywatnie, na innych publikach siedząc na TS i rżnąc w najlepsze nie mam takiego czegoś na mapach po 64 sloty igdzie walka i rzeźnia jest niezemska czasami.

O co tu może chodzić bo ja poza przeinstalowaniem systemu nie mam innego sensownego rozwiązania, aha i nie odpowiadajcie mi że to patch 1.3 bo na wcześniejsych też to miałem.

Może tu chodzi o niestandardowe porty??

Help bo w takich warunkach to ja mogę zapomniec o graniu klanówek.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2006, 07:26 

wyglada jakby sie lacze zapychalo - te skoki pinga, pakiety nie moga wyjsc/wejsc to sa kolejkowane i dopiero po zwolnieniu wpuszczane na lacze di/od ciebie - a dlaczego , trudno powiedziec , 512kb to 128kb uploadu - czyli tylko 16kB , jak sie duzo dzieje to bf moze sporo zajac a jak jeszcze gadasz po ts to moze dobic ok 10kB ... ale wiecej chyba nie da rady - sprawdz monitorem sieci czy jakiegos ruchu dodatkowego nie masz i pod czas gry jaki jest upload

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2006, 20:32 
Redaktor Battlefield.pl

Np. U mnie było podobnie. Kiedy miałem odpalonego Zone Alarm'a (firewall) to pingi skakały. Wyłączam go przed BeeFem2 i odpalam systemowego Firewall'a z SP2 (w sumie to tak samo jakbym grał bez fw :D). Wtedy już nie mam lagów! Na neo 256 ping na GN (=GROM=) to max. 40-50 przy intensywnej rozmowie ;) . Przy innych .pl tak samo...

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2006, 00:07 

u mnie bywa tak ze jak mam sprawdzanie danych klienta podczas wczytywania mapy, to mi strasznie laguje i przerywa Ts, podczas gry bywa normalnie, ale na mojej neostradzie 512 (nie dzielonej) tez bywaja nagle i niezbyt fajne skoki pingu, moze nie jest t otak uciazliwe jak u Ciebie, ale jednak ;-) a podczas rozmowy w Bfie przez wbudowanego gadacza tez masz takie problemy ?

Strefa czasowa: UTC + 2