Teraz jest 23 lut 2025, 11:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lis 2006, 12:31 

Otóż, mam problem z internetem...
Wchodze na server, wybieram funkcje (dzisiaj snipera, bo mi sie nudzilo) i co sie dzieje? ide z 10m, niby mam niski ping (40-50~) i napis "there is a problem with your connection" (albo cos w tym stylu) czyli freeze. po 5-10sec~ napis znika, moge grac dalej, a ping porwaca z prawie 500~do 50~.

Po spokojnych 20sec gry, dzieje sie to samo. Gdy jakis z mojej druzyny pojawia sie na monitorze, obowiazkowo 3sec pieknego napisu ;x (czyli kolejny freeze ;/).

tak sie robi z 10 razy, czasem freeze jest krótszy, czasem dłuższy... Co ciekawe, kiedy wróg pojawia sie naprzeciw mnie, mam mega freeza ;/.

Po kilku freezach, mam kicka z servera. ;/

Co mam zrobic? Wczesniej nie mialem takich problemow, dzieje sie tak od soboty (Kolega jest swiadkiem, jak nie moglem wejsc do black hawka... on ladowal, ja lag... xd) Gdy gram w inne gry online (live for speed), lagow nie mam. Net 1,500kbps czy jakos tak. ;x

W kazdym razie, odbiera to chec dalszej gry :P.

Aha, gram na patchu 1.0... dlaczego? Poniewaz nie mam konta administratora, wiec nie moge grac na serverach z PB, a serverow bez pb najwiecej jest chyba na 1.0. Nie, nie mam pirata.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 13:18 

A czemu nie mozesz grac na koncie administratora, mamusia zabronila :) a w
ogole to chyba nie ma problemu z zainstalowaniem tego jesli sie nie ma tego konta gdzie tu na forum czytalem o tym ale nie pamietam gdzie :).

PostNapisane: 26 lis 2006, 13:19 

-==PAW==-Frytek napisał(a):

Aha, gram na patchu 1.0... dlaczego? Poniewaz nie mam konta administratora, wiec nie moge grac na serverach z PB, a serverow bez pb najwiecej jest chyba na 1.0. Nie, nie mam pirata.

eeeee...yyyy... a no tak. Wiesz że jest jużpatch 1.41 :P i co z tego że nie jesteś jakimś tam adminem :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 16:03 
Redaktor Battlefield.pl

PunkBuster go rozłączy jak nie ma konta admina :roll:

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 18:45 

_Dominiko_PL napisał(a):
PunkBuster go rozłączy jak nie ma konta admina :roll:
Niekoniecznie, to już było:

Panel Sterowania/ Narzedzia Administracyjne/Ustawienia zabezpieczeń lokalnych. Jeśli juz znalazles sie w "Ustawieniach zabezpieczeń lokalnych" wybierz "ZASADY LOKALNE" a w nich "PRZYPISYWANIE PRAW UŻYTKOWNIKA"

Uzytkownikowi należy nadac prawa do opcji:

ANALIZOWANIE PROGRAMÓW
ŁADOWANIE I USUWANIE STEROWNIKOW URZADZEN
ZARZADZANIE INSPEKCJA I DZIENNIKIEM ZABEZPIECZEN
MODYFIKOWANIE ZMIENNYCH SRODOWISKOWYCH SYSTEMU
PROFILOWANIE POJEDYNCZEGO PROCESU
Oczywiście robimy to na koncie z uprawnieniami Administratora
Prawa nadajemy przez "dwuklik" w dana opcje. Pojawi nam sie okienko w którym nalezy wcisnac guzik dodaj, wybrac odpowiedniego uzytkownika z listy, dodac go (nalezy upewnic sie wy wszystkie 3 okienka zostaly zaznaczone) i zatwierdzic operacje przyciskiem OK

A najlepiej faktycznie zmienić rodzaj konta na Admina i tak nie ma pełnych uprawnień :lol: (prawdziwy administrator jest tylko jeden i pojawia się w trybie awaryjnym :) )

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2006, 17:36 

Nie mamusia, tylko nadgorliwy brat... Niby mu antyvirus (Kasperksy) zle dziala :roll: itp... Jak go prosze to nie, jak no... bije go :P to mi zaklada haslo ;x. (ja 15 lat, a on 18 ;x)

I tak nie moge grac na serverach z PB, poniewaz mamy ta łatke xp, ze jak chcemy sie polaczyc z serverem pb, to wywala do pulpitu... I sam noob (moj brat) gra na serverach bez punk bustera i sie dziwi dlaczego rozwalaja go z pistoletu, kiedy campi na dzwigu...

A jezeli chodzi o net, to mam jak z ruska ruletka... 30 min po napisaniu posta, bf chodzi dobrze, w ogóle niziutkie pingi. A wieczorem znowu troche lagowalo.

Nick_122, dzieki za te informacje, jak sobie poradzic :), brat moze zrobi.

Strefa czasowa: UTC + 2