Teraz jest 24 lut 2025, 05:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 sie 2007, 23:14 

Zakupiłem sobie bfa (oryginał oczywiście), po instalacji testuje go, przy załadowanych 14% mapy wywala mnie do windy z błędem "Memory.dll ..." dobra może z patchem będzie lepiej... Zainstalowałem patch 1.41, ale tym razem nie pokazuje się nawet logo a już wywala mnie do windy bez żadnego komunikatu :( Usunołem zabezpieczenie 917422 ale to nie dało większego rezultatu, szukałem na forum ale żaden sposób nie pomógł. Reinstalowałem gre z 10 razy próbowałem nawet ze starszymi patchami efekt był taki sam jak z 1.41. Bujam się z tym cały dzień i już mnie to zaczyna denerwowac/Wojtas edycja :evil:

AMD 4000+ 64bit
pł. gł. K8T890-A
1.5 GB 400 mhz
gf 7300 LE

Pozdrawiam i prosze o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 10:06 

Masz problemy prawdopodobnie z pamiecia fizyczna, tez mialem kiedys z tym problemy tylko nie wiem czy za pirata czy za orginala ale niewazne. Wlasciwosci moj komputer>zaawansowane>wydajnosc ustawienia>zaawansowane i na dole masz "pamiec wirtualna. Prawodpodobnie wywala Cie dlatego ze masz za malo pamieci fizycznej albo tak zapchany dysk ze komp nie ma gdzie zachowac danych i Cie poprostu wywala. Ustaw wieksza wartosci lub rozmiar kontrolowany przez system, jak masz wiele partycji nie muszisz dawac na wszystkich wystarczy na jednej. Ja mam ustawionej na 1 partycji rozmiar poczatkowy 3000mb i rozmiar maxymalny 3000mb i jak dobrze pamietam od tego czasu juz nie mialem takich problemow.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 13:25 

Ustawiłem na C tam gdzie mam zainstalowaną gre takie same wartości nadal mnie wywala zanim pokarzą sie te reklamy. Jeśli chodzi o ilość wolnogo miejsca to na C mam 25 GB, a na D 71.5. Sprawdzałem również demo tak samo jak i tutaj bez patchy wywala mnie po 14% załadowanej mapy.

Cytuj:
Komputer, aby gra działała prawidłowo powinien być wolny od wirusów oraz programów typu spyware oraz adware. (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwania ad ware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php , darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html )
Proszę również przeskanować rejestr systemu Windows programem do porządkowania rejestru np. http://www.eusing.com/Download/EFRCSetup.exe
Grę zawsze należy instalować (i grać) przy wyłączonych zbędnych procesach (w tym antywirus i firewall),
więcej informacji: http://eapo.custhelp.com/cgi-bin/eapo.c ... ZT0x&p_li=
Należy również, ze strony producenta karty graficznej, zainstalować najnowsze sterowniki.

jak nie pomoże to proszę wysłać dxdiag i nazve EA konta na które jest gra zarejestrowana

Poniżej zamieszczam i instrukcję jak zrobić dxdiag:
w polu uruchom proszę wpisać komendę: dxdiag, proszę potwierdzić OK. Następnie proszę odczekać kilka chwil aż wszystkie informacje odnośnie systemu załadują się. Proszę je wszystkie zapisać klikając na "save all information" (wszystko zostanie zapisane w pliku tekstowym w wybranej przez Pana lokalizacji) i dołączyć do e-mail zwrotnego.

Oto co mi odpisał pan z EA jeszcze dzisiaj będe z tym świrował powie mjakie były rezultaty

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 14:37 

Niestety miałem kilka razy ten sam problem. Jedynym wyjściem w takiej sytuacji jest usunięcie gry i zainstalowanie jej jeszcze raz. Z tego co zauważyłem BF 2 można w łatwy sposób "zepsuć" - błąd memory.dll. Można to uczynić m.in. defragmentacją dysku/partycji, na którym znajduje się BF 2 (np. O@O Defrag 9) lub uruchamiając przynajmniej raz grę z innego loginu Windows, niż gra była zainstalowana. EA można tylko pogratulować świetnego produktu...

Ps. Jak pogrzebiesz w Internecie to możesz znaleźć tematy, że błąd memory.dll jest przypadłością także pirackich wersji.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 15:44 

Hmm... gdzieś już czytałem podobnego posta, Jak grałem w demo w 2005 nie było takiej lipy w pirackiej wersji także, pewnie już zauważyłeś że robiłem pare razy reinstali nie wiele to dało :(

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 15:53 

A po usunięciu gry próbowałeś pozbyć się wszystkich wpisów z rejestru odpowiadających za BF 2? RegSupreme Pro 1.4.0.48 nadaje się do tego doskonale (głęboki skan). Proponuje wyczyścić rejestr przy pomocy tego programu przynajmniej 2 razy. Potem restart komputera i instalacja gry od zera. Jeśli to nie pomoże, to moim zdaniem jedynie nowa instalacja Windows pozostaje.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 18:04 

Mój kolega z klanu miał ten sam problem, a najlepsze rozwiązanie to:
-usunięcie tego danego pliku memory.dll (Wytnij)
-reinstal BF2
-przesłanie od kogoś kto ma BF'a właśnie tego pliku i wrzucenie go w odpowiednie miejsce gdzie był wcześniej
Koledze pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 20:35 

No dobra, będzie ktoś tak miły i z uploduje ten plik na jakiegoś rapidasza? :D
Ten plik mam usunąć po instalacji najnowszego patcha, czy odrazu po instalacji gry? Mam nadzieje że zadziała na crash przy starcie :|

Edit: Po wysłaniu dxdiag pan odpowiedział mi żebym ściągnął ten pliczek http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... tml?memory zaraz sprawdze czy działa

Edit2: To samo fajnie....

Strefa czasowa: UTC + 2