Teraz jest 25 lut 2025, 00:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 kwi 2008, 14:00 

Witam wszystkich!
Niedawno zakupiłem ruter Linksys WRT54G.
Od tej pory zaczalem mieć problemy z niektorymi serwerami. Na niektóe wchodzę bez problemu na inne wogóle nie moge i dostaję komunikat, że nie udało się połaczyć.
Licze, że dobrze skonfigurowalem przekierowanie portow, wydaje mi sie, ze z nimi moze byc problem...
Jeśli ktoś z Was wie jak rozwiazac problem to bede wdzieczny za każdą wskazówkę.
Dodam, że wszystkie programy działające w tle wyłączam przed odpaleniem gry. Antywirusa i firewall też.
Tutaj zrzut ekranu jak wyglądają ustawienia
Obrazek

PostNapisane: 29 kwi 2008, 17:28 

Swego czasu ustawiałem forwardowanie na swoim routerze lecz różnic nie zauważyłem, choć mam obecnie ustawione:

Name Start Port End Port
BF2_1 27901 27901
BF2_2 16567 16567
BF2_3 27900 27900

Jak już wspomniałem - czy z tymi wpisami czy bez połączenia działało tak samo. Pewnie dlatego, że występuję tylko jako klient a nie serwer.
Różnicę w "problemach z połączeniem" z różnymi serwerami dostrzegłem chyba tylko po aktualizacji softu routera oraz aktualizacji PB według wskazań tu na forum (viewtopic.php?f=37&t=24830), oczywiście na plus.
Jakkolwiek do tej pory wszelkie "problemy z połączeniami" likwiduję poprzez aktualizację PB no i czasami reinstalką a już na pewno pomogło mi postawienie na drugim dysku odrębnej instancji windowsa tylko z zainstalowanym BF2 (pierwsza instancja służy do pracy) i wszystkie problemy jak ręką odjął a przy routerze grzebałem ostatnio może jakiś rok temu ;) Dodatkowo opcja drugiej, czystej instancji windows wyeliminowała długi czas ładowania i weryfikacji danych w grze...

Strefa czasowa: UTC + 2