Teraz jest 22 sty 2025, 06:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: I znowu PB....
PostNapisane: 8 lip 2008, 14:18 

Witam! Od jakiegoś czasu delektuję sie grą w BF2 w sieci. Dobrze mi szło szkoliłem swojego skilla zdobyłem pare rang i nagle stało się.... Przedwczoraj zaobserwowałem że PB mnie wykopuje z serwera. na początku był to jeden serwer, potem dwa serwery mnie kopały, potem kilka, a dzisiaj już wszystkie!!
Nasz kochany i przez wszystkich lubiany Punk Buster kopie mnie pod pretekstem: Unknown Windows API Function [131133]. Przeszukałem całe to forum + fora z googli (w tym te zagraniczne) i dowiedziałem się że PB kopie za te programy włączone w tle:

API Kick 131133:

Known cause: Ventrillo Voice Overlay - Possibly other overlay programs. (ATI tool tray from Omega Drivers suspect)
Solution: Disable overlay program

Known cause: DxTweaker
Solution: Disable DxTweaker program

Known cause: Older TSO - Causes a "Missing/Corrupted API" kick
Solution: Update TSO to latest build

Dowiedziałem się że kod PB (131133) nawiązuje do cheatów. WTF? Ja przecież nigdy na cheatach nie grałem i nie będę grać bo cheaterow uważam za.... no wiecie kogo. Ale już wyjaśniam. W/w programy (jakby kto nie wiedział) służą do komunikacji (bądź mają taką funkcję) między graczami. Takie komunikatory wykorzystują takie coś tam :D co wykorzystują cheaty. A w związku z tym PB'owi się to nie podoba i kick... Ale jest jeden bubel ponieważ ja żadnego z tych programów nie używałem i nie używam!!! Więc co może być na rzeczy?? I tu jest moje pytanie. Aha dowiedziałem się także że można spróbować usunąć plik: WinSys2.exe ale trochę się boje usuwać go na stałe oraz że to jest też wina Steam'a (trzeba wyłączyć funkcję "Overlay") ale ja Steam'a też nie mam... Ręce mi już opadają. Odrazu mówię żeby nie było głupich postów że reinstala próbowałem, PB mam zaktualizowane do ostatniej wersji. Mój sprzęt to: Sempron 2.01 gHz + 2 Gb RAM + GeForce 8600 GTS + Creative Sound Blaster + Windows XP SP3, windows to zwykła 32 jakby kto pytał. Myślę że ktoś pomoże mi rozwiązać mój problem...
Pozdrawiam.
Szczygieł.

PostNapisane: 9 lip 2008, 12:19 

Witam!
Na wstępie przepraszam za post pod postem.
Wczoraj tak kombinowałem z tym problemem i kombinowałem i w końcu mi sie udało!! Mogę znowu grac w BF2! Programem Autoruns (click) wyłączyłem plik winsys2.exe i zadziałało :omg: ! Bardzo się z tego cieszę :omg: :omg: . Jeśli ktoś będzie miał taki problem jak ja odsyłam do tego tematu. 8)
Pozdrawiam.
Szczygieł.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2