Teraz jest 25 lut 2025, 12:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 wrz 2008, 21:22 

od jakiegoś czasu (trudno dokładnie okreslić ale napewno dłuższy czas po zainstalowaniu patcha 1.41) mam pewien problem: po wgraniu się danego pola bitwy albo od razu albo po ok.15 sekundach nagle na ekranie pojawia się mozaika albo sieczka.Trudno to opisać.Wszystko co działało w tle gry (muzyka) jest nadal odwtarzane,słychac dzwieki z gry natomiast na ekranie widać to COŚ.Żadne kombinacje klawiszy nie pomagają wyjść z gry tylko twardy reset.Raz zdarzyło się że po pojawieniu się takiej sieczki nagle obraz sam się ,,naprawił".Po twardym resecie zawsze wszystko jest OK.
Szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi co moze być przyczyną.Przeinstalowałem grę kasując pliki po instalce wcześniejszej.Instalowałem nowsze stery nvidii i nic.
Konf: nv 7900gt, core2 duo 6400, dzwiek: sondigo inferno,2 gb ramu, win xp sp3.

PostNapisane: 16 wrz 2008, 21:43 

a bym prosił o screena bo mozliwe ze miałem cos podobnego

PostNapisane: 16 wrz 2008, 21:51 

A czy zdarzało ci się restartować komputer przy włączonej grze :stupid: wiem głupie pytanie. To właśnie morze być przyczyną. Moja rada przeinstaluj grę i pobierz patcha z innej strony.

PostNapisane: 16 wrz 2008, 22:48 

ff1 napisał(a):
win xp sp3.

!! nie dziwie się

PostNapisane: 16 wrz 2008, 22:53 

1.screena nie moge zrobic bo jak skoro w zasadzie nie ma interfejsu
2.resety byly bo jak sie takie cos robilo to musiałem jakos zreagowac
3.ostania instalacja gry byla na czysto (z wykasowaniem plikow tymczasowych gry).Pelny patch 1.41 i od razu na przywitanie sieczka na ekranie

p.s. to wyglada tak jakby z 1000 razy zmniejszyc obraz gry i ulozyc z tego puzle.TZN. ze jak na ekranie mialem niebo to te puzle maja przewage niebieskiego.Jak wezme ESC to widac ze ekran sie zmienia bo kolorystka puzli sie zmienia.Ale dalej nie moge nic zrobic bo trzeba mysza a klawisze odmawiaja posluszenstwa (nie moge alt+tabem ) zmienic ekranu (a moze moge ale tego nie sposob zobaczyc)

Z mojego doswiadczenia wynika ze to problem grafiki.W linuxie z rzadka jak cos sie otwiera to czasem na sekunde wlasnie taka sieczka sie pojawia.Ale od razu znika!!!

PostNapisane: 17 wrz 2008, 14:15 

mozliwe ze ci sie translatory od karty popaliły jesli nie masz na gwarancji to kiepsko :P

PostNapisane: 17 wrz 2008, 16:02 
Moderator forum

Nie instalowałeś czasem takiego wynalazku jak DX10 do XP ?

PostNapisane: 17 wrz 2008, 17:48 

parab0l napisał(a):
mozliwe ze ci sie translatory od karty popaliły jesli nie masz na gwarancji to kiepsko :P

gdyby coś takiego miało miejsce to chyba ta usterka by była permanentna a nie że czasem jest a czasem nie ma i w dodatku tylko w bf2 (choć jeszcze nie sprawdziłem czy w special forces też tak jest )

Hynol napisał(a):

..rozumiem że to taki żarcik niewielki...

macie moze jakies pomysły,jesli nie to za jakiś czas zobaczę czy da coś przeinstalowanie systemu-i tak miałem to zrobić z pół roku temu więc ....

PostNapisane: 17 wrz 2008, 18:00 

sprawdź czymś czy nie przegrzewa ci się karta, pamięć karty dokładnie. miałem gf 7900 od asusa i też się kaszaniło tylko nie kolorowe a czarne artefakty mi wywalało. w ramach gwarancji wymienili mi na gf 8800 gts, mam ją od roku a jakoś od miesiaca znowu mi się przegrzewa. artefaktów nie mam ale jak dojdzie do 108 stopni C obraz ciemnieje szczególnie dalszy plan.

PostNapisane: 17 wrz 2008, 18:59 
Moderator forum

ff1 napisał(a):
Hynol napisał(a):

..rozumiem że to taki żarcik niewielki...

macie moze jakies pomysły,jesli nie to za jakiś czas zobaczę czy da coś przeinstalowanie systemu-i tak miałem to zrobić z pół roku temu więc ....

Bynajmniej to nie żart. Istnieje takie coś i powoduje masę kłopotów z grafiką. No ale skoro nie instalowałeś tego to widać nie to.

PostNapisane: 17 wrz 2008, 19:45 
Redaktor Battlefield.pl

Jakie masz ustawienia dźwięku?
Spróbuj pobawić się ustawieniami odświeżania ekranu
Spróbuj pobawić się w panelu nVidii, zobacz jakie są ustawienia dla bf2.exe i spróbuj pozmieniać je

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 17 wrz 2008, 22:21 

1.karta sie nie przegrzewa -w stresie ma najwyzej 52-57 stopnie (i to latem w upalne dni).Teraz kiedy chlodniej w stresie ma 47 stopni.
2.to raczej problem sterownikow nvidii-te problemy lacze z zainstalowaniem ktorejs z nowszych wersji sterownikow.Ktore to moga byc to trudno powiedziec bo problem nie wystepuje czesto.Raz na 3 gora cztery uruchomienia gry ale jest dosc denerwujacy bo trzeba twardy resec robic.Problemu nie bylo na pewno w sterownikach serii ponizej 100.A potem juz dokladnie nie wiem.

Spróbuje pomajstrowac przy ustawieniach grafiki w sterowniku ...ale watpie

Strefa czasowa: UTC + 2