Teraz jest 25 lut 2025, 18:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2009, 15:44 
Zbanowany

Witam serdecznie mam pewien problem, opiszą go schematem, aby był bardziej czytelny, ale na początek mój sprzęt (wymagane:P)
AMD X2 5200+ 64
3GB RAMU
Galaxy GF7300GT 128/128 DDR3 z chłodzeniem Zalman
320GB
płyta GIGABYTE nForce 5...- ale to już mało istotne :)

system: Windows SP3 czy Vista <- na obu ten sam problem.
gra: Battlefield 2 v.1.0 <- problem i tak nie dotyczy patcha (sprawdzałem na najnowszych i również klapa)
sterowniki grafiki: Najnowsze

Problem: Gra wyłącza się sama do pulpitu, nie wywołując żadnego błędu, komunikatu ze strony Windowsa czy Antywirusa itp.
Opis: Problem dotyczy tylko gry w trybie Multiplayer, na Singlu można grać nawet do rana, ale na Multiplayerze występuje to co napisałem wyżej. Grać można od paru do paręnaście minut.
Przeszukałem całe google z tym problem, znalazłem kilka rozwiązań, ale żadna z nich nie podskutkowała (edycja pliku host w C:\Windows\System32...... ; wgranie innego cracka; aktualizacja PB; wyłączenie Antiwirusa; Wyłączenie Firewall) Wygląda na to, że problem rzadki, ale spotykany.

Podpowiem, że problem zauważyłem lub mogę sie mylić zaczął występować gdy wymieniłem procesor z AMD 64 3GHZ na ten który podałem wyżej. Ale dla mnie byłby to nonsens. Inne gry elegancko śmigają.

Może ktoś ma inne lub lepsze, albo ktoś spotkał się z takim problemem i potrafi pomóc. Podejrzewam, że to może być wina Service Pack i nowszych aktualnień. Ale przecież znam takich którzy grają na Viscie i to na laptopie nie mają problemów :/

Z góry wielkie dzięki.

PostNapisane: 20 kwi 2009, 16:02 
Moderator forum

Tego probowales?

A zamiast "wgrywac nowego cracka" lepiej kupic orginalna gre...

PostNapisane: 20 kwi 2009, 18:11 
Zbanowany

Nie probowalem ale dzieki, zobacze ten sposob.
Kupilbym ta gre, nawet chcialem ja kupic ale jak mi sie dzieje taki cyrk na piracie ze gra sie wylacza bez powodu i gdyby takie samo zjawisko wystepowalo w orginale to co? mialbym dzwonic do eagames polska i prosic im zeby mi przez telefon pomogli? zupelnie bezsensu.

PostNapisane: 20 kwi 2009, 18:13 

Akysz piracie, akysz.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2