Teraz jest 26 lut 2025, 01:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 cze 2009, 08:30 

Cześć. Jako że nie znalazłem odpowiedzi która by pomogła w moim przypadku postanowaiłem napisac co i jak.

Zacznę od danych mojego kompa-złoma:

procesor 1,21 AMD Athlon
512mb RAM
grafika Geforce FX 5200 128mb
Wbrew pozorom na takim sprzęcie na najniższych chodził bez lagów co mi styka w zupełnosci :)

Więc jest tak. Zainstalowałem sobie BF2 (oryginał naturalnie), pograłem 3 dni sobie (szło całkiem nieźle bo to pierwsze kroki w BF2 ale w 1942 gram od 5 lat do dziś :D ). I nagle pewnego dnia dupa że tak powiem... Klikając na ikone wyskakuje obrazek Battlefield2 robi się czarny ekran i wywala do windowsa. Chciałem rozwiązać problem instalując patcha 1.41 (który i tak miałem instalowac bo na nim podobno nalicza ranking) i nic to samo... Przy crashu nie ma dźwięku windowsa (takiego jakbym nie miał DirectX) a FH0.7 działa bez problemów.... Dalej chciałem spróbować reinstala BF'a zrobić ale tu nie moge go odnistalować.... Biore dodaj/usuń programy, wciskam usuń i nic sie nie dzieje....

Jeszcze jedna sprawa jest taka, że brat coś kombinował ze sterami grafiki... Odinstalował poprzednie stery a teraz nie można nowych dać bo windows sam instaluje urządzenie VGA....

Prosiłbym o pomoc w tej sprawie !! Tzn. co zrobić żeby odinstalowac battlefielda bądź co z tymi sterami zrobić... a jak bedzie chodziło o stery to jak je odinstalowac i jakie instalowac konkretnie (bo miałem później instalowane 91.30 bodajże i też kaszana była). Z góry dziękuję za wszelkie propozycje pomocy !!!! :)

PostNapisane: 24 cze 2009, 12:50 
Redaktor Battlefield.pl

PHILLIP napisał(a):
Jeszcze jedna sprawa jest taka, że brat coś kombinował ze sterami grafiki... Odinstalował poprzednie stery a teraz nie można nowych dać bo windows sam instaluje urządzenie VGA....

Jak odinstalujesz sterowniki a następnie uruchomisz ponownie komputer to tak czy inaczej wyskoczy Ci okno konfiguratora który będzie chciał zainstalować podstawowe sterowniki. Wystarczy wtedy dać anuluj i ich nie zainstaluje - nie widzę jakoś problemu.

Zresztą, instalatory Nvidii są na tyle "ynteligentne", że podczas instalacji same wył. sterownik poprzedni i zainstaluj aktualny. Dla pewności, spróbuj ściągnąć i zainstalować te (najnowsze dla Twojej karty graficznej i systemu Windows XP):

Kod:
http://pl.download.nvidia.com/Windows/175.16/175.16_geforce_winxp_32bit_international_whql.exe

PostNapisane: 24 cze 2009, 13:00 

To samo miał mój kolega zrób formata powinien pomóc

Strefa czasowa: UTC + 2