Teraz jest 26 lut 2025, 00:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 mar 2009, 14:40 

Do rzeczy.

Mam BF'a 2 oryginała, trochę już leżał właściwie, to se myslę, zainstaluje sobie i zagram, bo dawno w to nie gralem. Po zainstalowaniu, odpalam grę na XP (mam dwa systemy: Vistę i XP), ustawiam detale no i chcę sobie rozegrać partyjkę w single player. No to wszystko jest ok na ładowaniu do czasu, kiedy się załaduje i jest napisane "Weryfikacja danych klienta." i grę wyłącza mi do Windowsa. o_O

Mój sprzęt to:

Procek Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2,40 ghz.
2 GB Ram
Karta Graficzna 8600GS

Zauważyłem także, że kiedy w ustawieniach próbuję pogrzebać w ustawieniach o dźwięku, to również wywala mnie na pulpit. Najśmieszniejsze jest to, że na Viście gra mi chodzi (tylko, że jest jeden problem: nie mam napisów w ogóle tylko jakieś dziwne oznaczenia po angielsku, a to psuje klimat).

Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

PostNapisane: 9 mar 2009, 21:35 
Redaktor Battlefield.pl

A więc to pewnie wina karty dźwiękowej, mógłbyś spróbować ściągnąć najnowsze stery do niej na XP, ale wtedy Vista może się walić... lepiej skasuj grę i zainstaluj na viście

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 9 mar 2009, 23:12 

Masz tą grę wgraną dwa razy? Na każdy system z osobna?

PostNapisane: 10 mar 2009, 23:11 

vara76 napisał(a):
Masz tą grę wgraną dwa razy? Na każdy system z osobna?

Tylko na XP mam ją zainstalowaną. I zdziwił mnie fakt, że działa na viście (ale jak już mówiłem, nie mam żadnych tekstów, napisów ani nic podobnego ,nawet w ustawieniach pogrzebać nie mogę, mam tylko dziwne oznaczenia w stylu "main_text_1").

Dominiko - nie działa niestety w pełni na viście, bo kiedy ją zainstalowałem na VIŚCIe i z niej odpaliłem, to gra dzałała, ale pojawiały się przeróżne dziwne bugi. Strzelałem do gościa, gość był zabity, ale nie padał tylko się ruszał dziwnie (jego ostatnie ruchy były ciągle powtarzane), wywalało mnie co chwile z gry, pojawiały się niewidzialne tekstury i wiele innych.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 15 mar 2009, 18:41 

Witam serdecznie. Posiadam oryginalnego BF2 deluxe. Moje parametry :)
Laptop Toshiba a300 15c:
- core2duo 2,4,
- 3Gb Ram,
- Ati Radeon HD 3650 512 Mb,
- 320Gb HDD,
- Karta dźw. Conexant Smart Audio 221,
- Vista Home Premium 32bit Pl SP1, Kaspersky Internet Security 2009.

Instalacja przebiega pomyślnie, do czasu, gdy zaczyna się instalować BF2voicesetup czy coś podobnego. Instalacja się zawiesza, pozostaje jedynie puste tło instalacji. W menadżerze urządzeń odszukuję ten proces i wyłączam (zjada mi on 50% cpu, czyli jeden rdzeń). Instalka idzie dalej i się kończy. Włączam grę. Wszystko pięknie, intro z dźwiękiem itp. Loguje się na konto sieciowe bądź lokalne. Muzyczka w tle gra. Wszystko chodzi do czasu gdy wejdę do opcji i wcisnę przycisk zakładkę dźwięki (gra zawiesza się (krótki wycinek dźwięku odtwarzany w nieskończoność) tak samo się dzieje, gdy dochodzi do 100% wczytywania planszy i pojawia się na dole napis weryfikacja konta.. (ps jak odpalę bf2voicesetup.exe po instalacji z folderu instalki, nic się nie odpala. W nieskończoność obciąża 1 rdzeń na 100%).
Pobrałem najnowsze stery do karty dźwiękowej, mam patcha zainstalowanego 1.41 . Directx 10 w viście obowiązkowo. Nie miałem wcześniej podobnych kłopotów.
Proszę o pomoc!!

PostNapisane: 15 mar 2009, 21:31 
Redaktor Battlefield.pl

wcześniej nie miałeś kłopotów? na tym samym sprzęcie? robiłeś coś z kompem wcześniej co mogło mieć na to wplyw? Masz kartę dźwiekową mało znanej firmy, to może być przyczyna. Nie masz jakichś wykrzykników w menedżerze urządzeń?

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 30 maja 2009, 10:01 

leneek napisał(a):
Witam serdecznie. Posiadam oryginalnego BF2 deluxe. Moje parametry :)
Laptop Toshiba a300 15c:
- core2duo 2,4,
- 3Gb Ram,
- Ati Radeon HD 3650 512 Mb,
- 320Gb HDD,
- Karta dźw. Conexant Smart Audio 221,
- Vista Home Premium 32bit Pl SP1, Kaspersky Internet Security 2009.

Instalacja przebiega pomyślnie, do czasu, gdy zaczyna się instalować BF2voicesetup czy coś podobnego. Instalacja się zawiesza, pozostaje jedynie puste tło instalacji. W menadżerze urządzeń odszukuję ten proces i wyłączam (zjada mi on 50% cpu, czyli jeden rdzeń). Instalka idzie dalej i się kończy. Włączam grę. Wszystko pięknie, intro z dźwiękiem itp. Loguje się na konto sieciowe bądź lokalne. Muzyczka w tle gra. Wszystko chodzi do czasu gdy wejdę do opcji i wcisnę przycisk zakładkę dźwięki (gra zawiesza się (krótki wycinek dźwięku odtwarzany w nieskończoność) tak samo się dzieje, gdy dochodzi do 100% wczytywania planszy i pojawia się na dole napis weryfikacja konta.. (ps jak odpalę bf2voicesetup.exe po instalacji z folderu instalki, nic się nie odpala. W nieskończoność obciąża 1 rdzeń na 100%).
Pobrałem najnowsze stery do karty dźwiękowej, mam patcha zainstalowanego 1.41 . Directx 10 w viście obowiązkowo. Nie miałem wcześniej podobnych kłopotów.
Proszę o pomoc!!

Mam podobny problem Toshiba A300D 16N i u mnie po wylaczeniu w procesach voicesetup pojawia sie okno zeby instalowac game spy i co bym nie zaznaczyl wciskajac dalej instalka automatycznie wisi. Odpalic gre moge ale nie instaluje patcha bo nie widzi gry bo niby instalka nie doszla do konca nie mam ikonek na pulpicie. Dał sobie ktos rade z tym???

Strefa czasowa: UTC + 2