Teraz jest 21 lut 2025, 17:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 maja 2009, 11:29 

Witam. mam problem z grą. Na poczatku zaznaczę ze szukałem na forum juz podobnych tematow i nic nie znalazlem. Moj problem polega na tym że zarówno w multiplayerze jak i singlu mam strasznie niski FPS. Sytuacja jest o tyle dziwna ze w multi gra dziala lepiej niz w singlu. W singlu mam scinane nawet dzwieki . Myslalem ze to wina tego ze mam zawalony system ale po formacie komputera, instalacji systemu skanowaniu antyvirusem i AdAwarem nic to nie dalo. Moja wersja to Battlefield 2 Deluxe Edition. Zainstalowalem patcha 1.41 i dalej jest tak samo. Gra dziala tragicznie. Nie da sie grac praktycznie.

Moj komputer to : Intel Celeron D 3.1Ghz. 1,5gb ddr , graf. GeForce 7600 GS 256 mb, dysk 80 gb.

Jest to konfiguracja ktora jakis rok temu umozliwiala mi gre na dosc wysokich detalach. Mialem wtedy zwyczajnego Battlefielda bez dodatkow. Temperatury procesora i karty graficznej sa w normie nawet po dwoch dniach pracy komputera, wiec watpie zeby chodzilo o przegrzewajacy sie sprzet. Probowalem juz przeinstalowywac sterowniki graficzne. Aktualnie uzywam najnowszych sterow WHQL nVidii. Sytuacja jest o tyle dziwna ze w multiplayerze gra jeszcze jako tako ciagnie ale w singlu jest masakra. W multi moge sie w miare poruszac po mapie za to w singlu jest to niewykonalne albo przynajmniej bardzo meczace dla oka .

PROSZE POMOZCIE.

PostNapisane: 31 maja 2009, 13:39 
Redaktor Battlefield.pl

Gra działa gorzej na singlu, bo twój słaby procesor nie da rady obliczać zachowań wszystkich botów. Po instalacji patcha 1.41 wymagania mogły wzrosnąć. Jakiś czas temu ktoś miał podobny problem, okazało się że miał dodatkową kość ramu zupełnie innej firmy i tu był problem, więc podaj ile masz kości ramu i czy nie dokładałeś ostatnio

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 31 maja 2009, 14:33 

Mam dwie kosci , dokladane bylo 1gb dwa lata temu ale od tego czasu Bf2 dzialal plynnie. Nie wiem co jest grane. Procesor ze slaby to wiem ale przeciez bf2142 dziala plynnie na middle w duzej rozdzialce. Wymagany jest przeciez 1,7 ghz... I to pojedynczy rdzen a ja mam prawie dwu krotnie wiekszy procek...

PostNapisane: 31 maja 2009, 15:08 
Redaktor Battlefield.pl

Po pierwsze megaharce to nie jedyna ważna rzecz w procesorze wpływająca na wydajność, po drugie czy płynnie działało na 1.0 czy 1.41?

PostNapisane: 31 maja 2009, 16:11 

1.0 . Z reguly powinno byc tak ze po spatchowaniu gra dziala lepiej... Nie wiem co jest grane. Zupelnie.

PostNapisane: 31 maja 2009, 17:37 
Redaktor Battlefield.pl

Patche w BF2 dodają / usuwają różne funkcje, to nie service pack ;P Na 1.41 będzie chodzić wolniej i nic na to nie poradzisz.

PostNapisane: 31 maja 2009, 18:09 

Czyli chcesz mi powiedziec ze nie pogram sobie na najnowszym patchu a jesli chce grac plynnie to na starej wersji do ktorej jest moze jeden albo dwa servery? :O Kurde ... czas zmienic kompa ...

PostNapisane: 31 maja 2009, 18:39 

:omg: Wystarczy zmienić procka. Wydasz może z 50zł.

PostNapisane: 31 maja 2009, 21:57 

Nie wiem, ale mnie osobiście wydaje się to dziwne. Z tego powodu, że mój komp ma:
Procesor AMD Athlon 2100+ (1740 MHz)
RAM 1,25 GB DDR(1)
Grafika ATI X800GTO 256 MB
XP Home

BF2:Deluxe Edition
patch 1.41
1024x768
i w trybie Single Player na najwyższych detalach, z anty-aliasingiem 6x i włączonym Frapsem ciągnął jeszcze 10 - 15 fps! Kiedy wywaliłem Frapsa gra chodziła płynnie!

A tak sobie myślę... Czy ty nie masz Visty?

_D_PL To to to jest aż taki sh*t, że mój 5-letni komp go przebija? :shock:

Ostatnio edytowano 31 maja 2009, 22:13 przez Odri, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 maja 2009, 22:08 
Redaktor Battlefield.pl

Boże czy wy wiecie czym jest Celeron D... ? :omg: jak zaczynałem grać w BF2 to miałem takiego z zegarem 2,8 Ghz, jest to jeden wielki syf i porażka niestety ale taka jest prawda

PostNapisane: 1 cze 2009, 08:25 

Hmm... Czyli zmiana procka mnie czeka. Mam jakies 150 zl teraz wiec cos sobie chyba kupie. Co polecacie? Nie wiem czy szukac procka pod ta plyte glowna czy wymieniac razem z plyta?

Mam Winde XP z Sp2

PostNapisane: 1 cze 2009, 11:48 

A jaką masz płyte główną.Jeśli chodzi o płyte polecam Asus'a ,a co do procka to dwurdzeniowy Intel core 2 duo juz nie warto kupować jednordzeniowych i lepiej zainstaluj sobie SP3

Strefa czasowa: UTC + 2