Teraz jest 19 lut 2025, 01:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lip 2009, 03:42 

ATI Tray Tools jest to program do podkręcania karty graficznej chodzi oto że kiedy go włącze to Battlefield nie chce działać pojawia się czarny ekran a po kilku sekundach powraca do pulpitu. Uprzedzam że nie jest to wina zbytniego podkręcenia karty ponieważ na tych samych ustawieniach grałem w inne gry ale żeby się upewnić ustawiłem standardowe taktowanie procesora graficznego i pamięci RAM ale to nie dało żadnego rezultatu. W efekcie czego żeby włączyć normalnie BF muszę uruchomić ponownie komputer i w ogóle nie włączać ATI Tray Tools co jest bardzo drażniące po pierwsze nie mogę wycisnąć z karty graficznej wszystkiego co owocowało oby poprawą jakości gry no i muszę przez to uruchamiać za każdym razem ponownie komputer żeby pograć sobie dla odprężenia w Battlefielda 2 (Urządziłem sobie maraton strategi Rome total war potem Barbarian Invasion potem Medieval total war 2 a na koniec Empire total war wszystkie okresy historyczne po kolei od 262pne Wzrastająca potęga Rzymu poprzez wielkie migracje plemion barbarzyńskich Upadek Cesarstwa Zachodniego dalej Mroki średniowiecza a potem okres potęg kolonialnych wiek XIX)

Bardzo proszę kogoś o pomoc

PostNapisane: 18 lip 2009, 10:18 

ATI Tray Tools gówno daje bf'owi tyle powiem.

pio.maz91 napisał(a):
(Urządziłem sobie maraton strategi Rome total war potem Barbarian Invasion potem Medieval total war 2 a na koniec Empire total war wszystkie okresy historyczne po kolei od 262pne Wzrastająca potęga Rzymu poprzez wielkie migracje plemion barbarzyńskich Upadek Cesarstwa Zachodniego dalej Mroki średniowiecza a potem okres potęg kolonialnych wiek XIX)

A po co nam ta informacja?? :stupid:

PostNapisane: 18 lip 2009, 22:07 

To było wyjaśnienie dlaczego zależy mi na rozwiązaniu tego problemu a jeśli ati tray tools nie działa to znacie jakiś program który działa albo jak w biosie podkręcić kartę graficzną sprawdzałem w google ale wolałbym o wytłumaczenie pod kątem laika

PostNapisane: 18 lip 2009, 22:21 

W radeonach musisz wgrywać bios aby podkręcić na stałe. W googlach tego pełno poszukaj

PostNapisane: 18 lip 2009, 23:34 
Redaktor Battlefield.pl

podaj jaki masz procesor i jaki ram, bo któreś z nich może być tzw "wąskim gardłem" i podkręcenie karty tak czy inaczej nic nie da...

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 19 lip 2009, 02:16 

Procesor Intel Celeron 3.2 GHz 2.5 gb ram DDR 400Mhz
Karta graficzna Radeon HD 2600 PRO 512 DDR 2 128bit
Wiem że słaby ale nie mam kasy dlatego chce go podkręcić jak najbardziej Procesora nie mogę podkręcić bo jest w biosie zablokowane

PostNapisane: 19 lip 2009, 11:08 
Redaktor Battlefield.pl

cóż, moim zdaniem z takim procesorem to nawet jakbyś kupił sobie GTXa 295 to by ci ilość klatek nie wzrosła :P daruj sobie to podkręcanie...

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 19 lip 2009, 17:59 

No spodziewałem się takiej odpowiedzi wiem że Celerony należą do jednych z najgorszych jeśli nie są najgorsze jak będę miał sobie kupować to oczywiście już z wieloma rdzeniami i mam pytanie lepszy dual core 3.2Ghz czy np 4 po 2.2
I co jest leprze (chodzi o komputer do gier) Intel® Core™2 Quad czy Intel dual core
a na końcu jaki procesor AMD czy Intel Pentium

Strefa czasowa: UTC + 2