Teraz jest 18 lis 2024, 00:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lip 2010, 11:46 

Wiem, że tego typu tematów jest pełno na forum, ale niestety żadne z podanych rozwiązań mi nie pomógł dlatego piszę. Gra działała normalnie, ale pewnego razu pojawił się problem.
Gra wywala do pulpitu bez żadnego błędu zaraz po wczytaniu mapy (nie zdąży się nawet pojawić przycisk [wejdź do gry]) Dzieje się tak zarówno w singiel player jak i multipayer.
Reinstalacja nie pomogła, tak samo kombinowanie ze sterownikami.
Najnowszy patch zainstalowany 1.5

Sprzęt to:
Procesor: Intel Pentium D 2.8
Ram: 2gb
Karta graficzna: Geforce 8600 gt 512

Odnoszę wrażanie, że wina leży w programie BF2VoiceSetup.
Gdyż po zainstalowaniu gry i pojawieniu się okienka konfiguracji tego programu pojawił się komunikat:
Obrazek
Naszła mnie myśl by wyłączyć ten program, ale gdy wchodzę w grze w opcje, a potem dźwięk gra również wysypuje się do pulpitu, co jest dla mnie kolejną wskazówką, że wina leży w tym programie.
Nie wiem czy można go jakoś wyłączyć z poziomy systemu.
Przeszukiwałem te forum jak i również w google.pl niestety większość napotkanych przez ze mnie podobnych problemów pozostawały bez odpowiedzi lub podane rozwiązanie nie działały u mnie.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Ps. Gra jest oczywiście oryginalna w wersji Deluxe edition.

PostNapisane: 9 lip 2010, 12:28 

Oj kolego, ciężka to sprawa. Miałem dokładnie to samo (niegdyś) i też nie wiedziałem jak to rozwiązać. Nie działało nawet po reinstalacji systemu. Jakimś cudem nagle zaczęło działać, tylko nie pamiętam co zrobiłem. Bawiłem się instalując różne rzeczy od Microsyfu związane z Visualem aż w końcu zaczęło działać. Niestety to było już stosunkowo dawno i nie pamiętam co dało mi spokój. Zawsze możesz spróbować format, może pomoże. A jak nie to pozostaje ściągać wszystko i liczyć, że coś zmieni (ja tak zrobiłem i zadziałało :D).

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 9 lip 2010, 12:56 

Znalazłem gdzieś, że wina leży w karcie dźwiękowej, a raczej w sterownikach do niej.
Aktualnie miałem najnowsze, ale odinstalowałem je i zainstalowałem starsze te które były dołączane do karty dźwiękowej. Niestety żadnego efektu to nie przyniosło.

Ok znalazłem rozwiązanie na jakimś zagranicznym forum
http://forums.techguy.org/games/375124- ... sktop.html
Kod:
I think I may have sussed my problem, Battlefield 2 works fine now

I changed the settings in C:\Documents and Settings\Ryan\My Documents\Battlefield 2\Profiles\0001\video

Then changed the video settings to VideoSettings.setResolution 1024X768@75Hz

Also Changed the audio settings as well in:
C:\Documents and Settings\Ryan\My Documents\Battlefield 2\Profiles\sound

Turned off all related voice comm settings as I think that could have been what was causing probs in the first place .

Well which ever one, it works fine now!

no1stuna135, I think 256 ram is too little, but try changing the graphics settings in the folders mentioned, to the lowest (usually 1) and see if that works

Głównie chodzi o to by po prostu wyłączyć VOIP z poziomu systemu, zmieniając odpowiednie wartości w pliki audio w profilu. Gra będzie działać ale niestety bez czatu głosowego. W każdym razie jeśli ktoś wie jak zaradzić temu by zainstalować te VOIP to byłbym wdzięczny.

PostNapisane: 12 lip 2010, 14:24 

Miałem ten sam problem, próbowałem z instalacjami bibliotek Microsoftu ale to nic nie dało ;( Kombinowałem z 2 tyg. aż w końcu targnąłem się na reinstall, zainstalowałem takie stery jak wcześniej i wszystko działało xD

Strefa czasowa: UTC + 2