Teraz jest 26 lis 2024, 01:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lut 2010, 19:50 

2 min ban , a nim nie jestem dziwne , czasem gram i na sekunde wyskakuje mi że wszystko widze w grze wszystko gdzie kto jest itd i jakby mi na chodził czyiś profil , wręcz widze kogoś nazwe kto okłamuje a mnie się dostaje gram na wszystkich serwerach , głównie dzieje mi się tak na polskich, na zagranicznych nie i tam nie, wyskakuje mi nigdy że jestem banowany.

- nie instalowałem nic takiego czyli żadnego oprogramaowania które pomaga
- mam oryginalną gre
- pb zaaktualizowany

wszystko było ok. od nie sawna mam ten problem.

Bardzo proszę jeśli ktoś ma podobny problem , niech napisze bo narazie jestem sam i nigdzie nie znalazłem żeby ktoś miał taki problem.

dzięki pozdrawiam.

PostNapisane: 21 lut 2010, 22:12 
Redaktor Battlefield.pl

Podaj dokładną treść komunikatu PB, ew. podaj dokładnie, jaki masz nick. Sprawdzę w swoich źródłach :).

PostNapisane: 23 lut 2010, 18:53 
Oldboy Battlefield.pl

to mi wyglada na problem znikajacych textur
nagle wszystko staje sie przezroczyste, na mapach z woda widzisz pod nogami wode, czasami palmy i krzaki, nie widac budynkow...
zobacz czy jak wgrasz najnowsze sterowniki do karty graficznej cos to pomoze....

M@TH3V nie spamuj

PostNapisane: 23 lut 2010, 22:14 

Sterowniki wszystko ok.Karta nvidia geforce GT240M CUDA 1GB może coś z ta karta nie jest za bardzo do tej gry ?

- teraz np. dzieje się tak np na EA polskim serwerze wszystko chodzi gram ok. a np wejde na niemiecki dla odmiany i ban 1 godzina :)
powariować można , sprawdzałem jakiś GIUD wyczytałem żeby to sprawdzić i ma same zera tam.

- myślałem o adresie ip gdy po patrzyłem w ustawieniach ma codziennie inną końcówkę adresu , i tak sobie pomyślałem czy czasem ktoś z sieci nie gra też w te samą gre i czasem gra na tym samym ip ?

- dograć mi nikt w domu żadnych plików nie mógł bo kompletnie nie umieją nawet właczyć komp.
- pozostaje ino moja dziewczyna zna się i szlak ją trafia że wolę naparzać w bf niż ją hehe
no ale to by się nie ładnie zachowała :))

aha i jescze jedno wersja deluxe która jest razem z jednostkami spec. jak włącze jednostki specialne to ban forever ? nawet sobie nie zdarzyłem spróbować zagrać od razu.

a w wersji bf2 czasem gram godzine i dopiero ban hack 1 hour , w wersji specialnej od razu dostaje ban gdzie bym nie zagrał ?

dzięki koledzy za jakies podpowiedzi co robić :)

PostNapisane: 24 lut 2010, 11:29 
Oldboy Battlefield.pl

przeinstaluj gre.
ty grasz na laptopie? moze ci sie przegrzewa... pod tylna krawedz laptopa - pod ekran - podloz cos tak by sie zrobil przeswit = lepsza cyrkulacja powietrza ;)

PostNapisane: 24 lut 2010, 12:09 

Zrobiłem tak od razy po zakupie a pare dni temu zamówiłem notebook cooling pad dodatkowe chłodzenie , i powiem szczerze to dodatkowe chłodzenie to jeden wielki PIC na wode fotomontarz , co innego z tym podłożeniem robie tak , to daje kilka ładny stopni i wietrzenie pokoju częstsze. :lol:

W laptopie mam naprawde niezłe chłodzenie aspire 5739G temp przy normalnej pracy kilku programów nie przekracza 30 C
np. oglądanie filmu itd , bardzo głośno chodzi ten wiatrak ale dzięki temu dobrze chłodzi podczas grania 4-5 godzin temp nie przekracza 50 C , między 6-8 51C- 55C , dla przykładu móje 2 poprzednie laptopy 5720Z i 3694 to +10 , + 20 dodać do tamtego czasem nawet więcej.

- czasem używam róznych innych programów podczas grania ,powyłączałem je i problem nie znikł

PostNapisane: 26 lut 2010, 22:13 

Przyznam że zaczyna mnie to ostro wkurwiać na serverze PL4FC Ranked Server zostałem zawieszony ban admin , zaraz mnie ***** szlak trafi nic nie chatuje ***** , jak tak można zawiesić kogoś coś jest spierdolone totalnie , skoro na EA polska gram i na innych też to czemu inne serwery mnie zawieszają, ??? ten punk buster to same problemy rozmaiałem z takim kumplem na temat tego mówi że grał w tą gre kilka lat temu , ale przestał bo na 32 grających jest ze 12 chiterów , to po huj w to grać i mówi mi widzisz ty jeszcze nic nie zrobiłeś a cie uznali za , i powiedział jeszcze że co roku wychodzą nowe wersje chitów że najnowsze PB nie jest wstanie i tak wychwycić wiec tak gra to jedno wielkie oszustwo !!! :shock:

PostNapisane: 27 lut 2010, 11:56 

Okota dalej uznajesz mojego posta za spam? :wink:

Cytuj:
nagle wszystko staje sie przezroczyste, na mapach z woda widzisz pod nogami wode, czasami palmy i krzaki, nie widac budynkow...

Tylko, ze za to bana nie ma.

Dopóki nie poda screena komunikatu to nie ma o czym gadać. A myśle, że
Cytuj:
a w wersji bf2 czasem gram godzine i dopiero ban hack 1 hour

To sporo "wyjaśnia".

Cytuj:
myślałem o adresie ip gdy po patrzyłem w ustawieniach ma codziennie inną końcówkę adresu

Zmienne ip i tyle. Tym bardziej nie ma możliwości, że ktoś jeszcze gra na tym samym ip.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 1 mar 2010, 23:38 

Hej , taki komunikat mam VIOLATION (GAMEHACK) 80453 ! powiem że to jest jakas paranoja jakbym hackował , jak bym wogule umiał !!! to bym nie miał takich kiczowatych wyników - częściej gine niż zabijam ? co mam kupić nową gre ?

PostNapisane: 2 mar 2010, 13:27 

Jest to ban za cheaty.

Jak nie uzywales w bfie, mogles miec jakies na dysku, juz za samo to pb potrafi lapac.

Cytuj:
co mam kupić nową gre ?

Tak. Badz pisac do evenbalance ale, ze bana sciagnal to... Raczej niemożliwe.

PostNapisane: 2 mar 2010, 15:24 

hej napisałem do Pb odpisali , raczej chodzi o moją karte nvidi gt240m i windows 7 , ale moge grać , nie na wszystkich ale na jakiejś 1/4 serwerów - w sumie dokładnie po cholere mi tyle serwerów i tak na dużej ilości moge grać więc nie musze na wszystkich - aha dziekuje tu koledze bo kazali mi sprawdzić drivery do karty graficznej i może to o to chodzić.

- aha jeszcze pisali o programach w tle np. e mule itd , używałem kiedyś e - mule podczas grania też może mieć to związek z tym.

PostNapisane: 2 mar 2010, 17:31 

PB mialo problemy z windows 7, nastepnie stwierdzalo, ze artefsakty to cheaty... Roznie bywa.

Co do programow, raczej komunikat jest w tedy "disallowed program driver"

Co do serwerow, na razie grac mozesz ale jak zaktualizują ban liste to...

PostNapisane: 4 mar 2010, 21:55 

no i problem rozwiązany w pewnym sensie , wiem co powodowało wyskakiwanie tych komend na nie których serwerach ręcznie ustawiałem karte graficzną dla battlefield2 dla uzyskania lepszej wydajności - zrobiłem przywróć ustawienia ,,domyślne,, dla nvidia bf2

- tylko nie rozumiem jednej rzeczy teraz bo pb uznał mnie za chitera i teraz nie które serwery widzą mnie jako czitera nie dla tego że nim jestem tylko że ciągną informacje z pb z bazy danych bo tam widnieje, to jest głupie bo dowiedziałem się że nie które serwery jakby same podczasz wchodzenia do nich są tak ustawione że wychwycą , jakąś nie prawidłowość dajmy że prawdziwego czitera lub błąd karty graf czy coś wtym stylu , chodzi mi że np. dajmy że ktoś użył czegoś i skasował to i wchodzi bez tego oprogramowania to i tak pb rozpozna go jako czitera ? jedne serwery tak a drugie nie bo nie które nie sciągają danych z bazy pb tylko same daję ban np 2 min kasujesz oprogramowanie i możesz dalej grać ? tak mi ktoś powiedział... to by było ok. bo np. ja nie jestem cziterem błędnie mnie uznał pb i teraz właśnie przez to że widnieje w bazie danych na jednych serwerach moge grać a na drugich nie ? ale mój przypadek jest inny ... nie wiem czy zakumaliscie o co chodzi ? bo jak nie to wytłumacze to bardziej w skrócie ? :)

albo od razu napisze o co mi biega :)
- po zmianie ustawień karty graf.na serwerach gdzie wyskakakiwały mi bany 2 min za cheaty lub 60 lub 1366 mogę na tych grać normalnie.
- a tam gdzie dostałem forever nie ? i to jest nie sprawiedliwe bo nie dość że nie chatowałem to ktoś kto jest chiterem to gdy tylko usunie te oprogramowanie może grać wszedzie? tak mam to rozumieć !

Strefa czasowa: UTC + 2