Witam! Po wymianie procesora z Celerona 2Ghz na Pentium 4 2.8Ghz gra zaczęła się zacinać. Tj. jak idę przez kilka sekund i puszczam klawisz W to (nie zawsze, ale często) moja postać nadal idzie przez kilka sek. Problem tylko z poruszaniem, bo pozostałe postacie chodzą i walka trwa nadal. Pozostała konfiguracja to: płyta P4PEX Asus pamięć 2x 512Mb ram pc2700 333MHz grafika ATI Radeon 1950 Pro AGP sterowniki Omega (nowe) DX 9.0c zasilacz 400W (marki nie pamiętam, ale jest OK) klawiatura zwykła (sprawna) na PS2 Win XP SP2 Gra zacina się niezależnie od rozdzielczości i detali , w singlu i MP. Odznaczałem opcję klawisze trwałe (podpowiedzi z innych wątków). Proc nie przetaktowywany. Nie zdarza się to w innych grach. Problem pojawił się tuż po wymianie proca, dlatego też zrobiłem format, zainstalowałem stery (wcześniej miałem inne, ale też się zacinało) i nic to nie pomogło. Wiatraczki czyste, nic się nie przegrzewa, klawiatura OK (problem był też na innej USB). Ogólnie wydajność kompa wzrosła o 30% wg testów z benchmarka 3dmark03, a przy wcześniejszym celeronie gra chodziła OK mimo, że tylko w LOW detalach. Może trzeba ustawić coś w biosie...? Proszę o pomoc!
|