Teraz jest 23 lis 2024, 01:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lut 2011, 19:34 

Witam.
Gram od dobrych kilku lat w kolejne BF'y, szczególnie mi przypadły do gustu mody z serii FH. Obecny problem dotyczy właśnie FH2. Miałem podobny błąd jakieś 2 lata temu, więc nie pamiętam jak trzeba temu zaradzić. Przy uruchomieniu FH2.exe wyskakuje mi failed to move 'mods/bf2/shaders_client.zip' back to 'mods/bf2/shaders_client.zip-vanilla': Nie można odnaleźć określonego pliku. Efekt w grze jest taki, że podczas mierzenia z broni, ekran robi się czarno - biały i zaczyna falować. To coś z shader'ami i nie zawracałbym Wam gitary gdybym znalazł rozwiązanie w innych wątkach na forum. Sądziłem że już znalazłem rozwiązanie (w sytuacji kiedy pojawia się bodajże tylko ten fragment błędu - failed to move 'mods/bf2/shaders_client.zip'), ale wskazówki z innych wątków nie odnoszą się do mojego problemu. Np. nie mam pliku shaders_client.zip w lokalizacji Battlefield 2\mods\bf2. Ani żadnego innego pliku z nazwą "shaders", poza domyślnym folderem "shaders" (który jest pusty) w tejże lokalizacji. W lokalizacji Battlefield 2\mods\fh2 mam dwa pliki "shaders_client.zip" i "shaders_client.zip.backup". Hmm, nie wiem czy dobrze zrobiłem bo na chwilę obecną jedyne do zmieniałem, to usunąłem zawartość folderu "mods" w lokalizacji "Moje dokumenty\Battlefield 2\mods". Hmm, to by było na tyle i nie bardzo wiem jak to doprowadzić do porządku. Będę wdzięczny za wszelką pomoc i wskazówki.

Edit:

Znalazłem podobny wątek na : http://forums.filefront.com/fh-help-support/391029-failed-move-mods-bf2-shaders_client-zip.html. Sądziłem że na pierwszą próbę wrzucę brakujący plik shaders_client.zip-vanilla do jego właściwej lokalizacji, ale link z tego wątku już padł. Hmm, jedyne co mi przychodzi do głowy to poprosić kogoś z forum by udostępnił na jakimś serwerze host'ującym, własne kopie plików shaders_client.zip i shaders_client.zip-vanilla, chociaż nie jestem pewien czy to akurat by wypaliło. O ile dobrze pamiętam, granie w FH2 wymaga wgrania wszystkich poprzednich patch'y, łącznie z tym dużym, ostatnim, więc zasadniczo oba te pliki powinny być w tej lokalizacji identyczne, jeżeli już wcześniej tam były i z powodu jakiegoś crash'a zniknęły.

17.02.2011

Temat można zamknąć. Do tego czasu zdążyłem wszystko odinstalować, wyczyścić rejestr i postawić na nowo. W każdym bądź razie działa.

Strefa czasowa: UTC + 2