Teraz jest 22 lis 2024, 21:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 paź 2008, 21:20 

Były już podobne tematy jak mój, ale nie stosują się w tym wypadku do mojej sytuacji.
Otóż włączam B2, płytka się kręci, wyświetla się obrazek B2, robi się czarny ekranik i pach wwala mnie do wina a gra się wyłącza.
Bawiłem się programem KMDXC i kiedy zaznaczam sam dx9 bez 10 to problem jest identyczny, kiedy załączam dx 9 & 10 podczas pojawienia się czarnego ekranu wyskakuje tajemniczy ERROR! bez jakichkolwiek informacji, włączenie dx9 skutkuje wyskakiwaniem błędów typu brak d3d9.dll.
Mój kompik to: Sony Vaio VGN-UX380N
Intel Core Solo CPU 1,33Ghz
1gb ram
30gm hdd
grafa to Intel graphics 945GM 64mb
Mój system to Win MX 7
Wiem że to szaleństwo odpalać na tym B2, ale już dłużej nie mogę żyć bez mojej ukochanej gry :P (na podobnym kompie, acz uboższym w ram gra chodziła)
Jak ktoś chce zweryfikować czy gram na oryginale to niech sobie zada pytanie o słowa i strony z instrukcji, byleby robił to z sensem (bez akcji typu strona 16 słowo 278).

Zna ktoś odpowiedź na dręczący mnie problem ? Czytałem masę topików na tym i zagranicznym forum EA, ale nic nie skutkowało :/

PostNapisane: 13 paź 2008, 22:25 

W jakim sensie podobnym? Podana przez Ciebie grafika to grafika zintegrowana, nie obsługująca dx9 (który jest wymagany przez grę). Po drugie laptopy mają mniej wydajne podzespoły, aniżeli ich stacjonarne odpowiedniki (chodzi o zużycie energii głównie...). Sam błąd świadczy o tym, że w/w grafika nie może obsłużyć dx'a 9. Na podanym przez Ciebie konfigu nie pograsz w BF'a 2 - przykro mi. Aha i kwestia oryginalności gry nie ma tutaj nic do rzeczy. Pozdrawiam

PostNapisane: 13 paź 2008, 22:43 

No cóż widać muszę poczekać na nowego kompa do akademika :P

PostNapisane: 13 paź 2008, 22:45 
Redaktor Battlefield.pl

Nie odpalisz na tym sprzęcie BF2 :(

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 14 paź 2008, 22:06 

Dzięki za odpowiedź, widać pisane jest mi czekać na nowego kompa.

PostNapisane: 4 paź 2011, 00:58 

Odświeżę temat, ponieważ mam podobny problem - gra wyłącza się w momencie gdy mapa wczyta się już w 100%, na sekundę mignie czarny ekran i winda do pulpitu. Wydaje mi się, że chyba mój PC spełnia wymagania BF2...

AMD Athlon 64 x2 4800+
GeForce GTS 250 1GB
3GB RAM
Win Xp Service Pack 3
Dx 9.
Sterowniki zaktualizowane - nowe.

Ani BF2 ani Jednostki Specjalne nie działają. Instalacja przebiega normalnie, w ustawieniach wszystko elegancko, uruchamiam mapę dochodzi do końca i kaput. I podstawa i dodatek jest oryginalny. Myślałem, że może gdy zainstaluje dodatek który automatycznie patchuje gre do wersji 1.1 problem zniknie, niestety dalej to samo.
Czy ktoś może mi pomóc, czy też podpowiedzieć co powinienem zrobić ? W planach miałem jeszcze pobrać Armored Furry, ale póki co się wstrzymam.

EDIT.

Skontaktowałem się z centrum pomocy EA, napisali mi chyba to samo co każdemu piszą - w pierwszej wiadomości. No więc zastosowałem się do tego, zainstalowałem nowe sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej. Ręcznie reinstalowałem grę, oczyszczając rejestr z jej danych, oraz wpisy o instalacjach, patchach itd. Później zaproponowali bym uruchomił system w trybie czystego botowania, zrobiłem tak ale to też nic nie dało, zamykałem wszelkie procesy i ukrywałem usługi Microsoft tak jak zalecali. Grę patchowałem do wersji 1.1, następnie 1.41 i ostatecznie do 1.5. Gra nadal się wyłącza gdy tylko mapa załaduje sie do końca oraz gdy chce wejść w zakładkę "Dźwięk" w menu głównym gry - dlatego zadbałem o nowe sterowniki do zintegrowanego Realteka.

Czy ktoś mógłby napisać, co można jeszcze zrobić? Miałem na kompie, Battlefielda 1942 z dodatkami usunąłem go bo podejrzewałem nawet jego o stwarzanie kłopotów z dwójką. Wszystkie inne części BF działają prawidłowo. ( obecnie mam zainstalowaną tylko dwójkę i BC2 ) Gdyby chociaż jakiś raport się wyświetlał czy plik z informacjami o błędach gry, no ale takiego czegoś nie ma.

Strefa czasowa: UTC + 2