Teraz jest 25 lis 2024, 05:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 wrz 2012, 12:09 

Otóż witam państwa i liczę na szybką pomoc. ;p
Odkurzyłem Bf2, gdyż kumpel stwierdził, ze by sobie pograł, a więc jest nas dwóch.
Ale do rzeczy.
Tydzień temu wszystko było ok, gra śmigała ładnie. Wyjechałem na tydzień, nikt laptopa nie ruszał, nie wprowadzałem też żadnych zmian (aktualizacje, te sprawy), ponadto ostatnią rzeczą, którą zrobiłem na kompie przed wyjazdem była runda w Bf, i również po powrocie pierwsza aktywność na kompie to Bf2.
I tu jest zonk, gdyż przy wejściu na serwer nie pojawia się nawet pasek ładowania mapy. Freeze, po kliknięciu czegokolwiek wywala błąd (program bf2.exe przestał działać).
Jako, że trochę miałem z tą grą do czynienia, więc próbuje znanych mi sztuczek, ale nic nie zadziałało.
Reinstall
To samo.
Instalowałem ją w różnych konfiguracjach (już mam dość), na różnych uprawnieniach, zgodnościach. Czyściłem rejestr do cna po każdej deinstalacji, wyłączałem wszystko działające w tle... Kupa.
Jako, że i tak miałem postawić system (zasyfił się) na nowo, więc śmiało przed chwila wyczyściłem kompa. Na świeżo postawiony system wrzuciłem Bf2.
Same shit.

Poprzebijałem się przez fora, ogarniałem porty, aktualizowałem stery, ustawiłem zgodnie z radą na jakimś forum 2 rdzenie przez msconfig.
NIC!

Nie mam zamiaru pisać do EA, bo nie mogę się dobić do livechatu, który mi generalnie parę razy pomógł, ale oni tam cały czas coś zmieniają na tej stronie, mnóstwo nieaktywnych, starych rzeczy... zresztą sami wiece jak wygląda współpraca z Ea...

Więc proszę ładnie... POMOCY, bo chciałem poczochrać troszkę dzisiaj.
Może o czymś oczywistym zapomniałem, bo na prawdę mnie ta sytuacja wk&*wiła.
Dodam, że z żadną grą na multi nie mam problemu.

Laptop PB TJ75

Win 7 x86
Ati Mobility Radeon HD 5650
Intel Core i5 430M

@EDIT
Dobilem sie do live chatu... zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zaznaczając, ze mam problem z bf2 nie mogłem wejść na live chat, tylko im @ wyslac... pajace.

PostNapisane: 29 lis 2012, 01:49 

Problem jest z serwerem... o ile jest to serwer dedykowany; ale przede wszystkim czy to jest serwer dedykowany? czy "uruchamiasz serwer z gry"? jeżeli z gry zainstaluj patche 1,41 i potem 1,50 (w przypadku serwera dedykowanego należy wybrać odpowiedni serwer 1,41 lub 1,50 - w zależności od tego jaki patch masz na grze. - bynajmniej patche na serwerze i na grze-kliencie muszą być takie same. Sprawdziłbym również punkbustera i zaktualizował go i na serwerze i w grze. Nie wspomnę że mapy muszą być IDENTYCZNE na serwerze i kliencie. - to wszystko; możesz jeszcze "wyczyścić" plik hosts w komputerze bo być może ma zapamiętane jakieś "przekierowanie" adresu... (znajduje się on tu: c:\windows\system32\drivers\etc\ ) - otwierasz plik hosts za pomocą notatnika i jeżeli jest tam jakieś IP to je usuń poza "127.0.0.1 localhost" i przy zamknięciu oczywiście zapisz zmiany. :)

Strefa czasowa: UTC + 2