Teraz jest 28 wrz 2020, 07:40

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lut 2008, 18:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2007, 09:19
Posty: 2024
Temat powstał za zgodą moderatorów.

Standardowa aktualizacja PB (Ostatnia wersja PB(dla klienta) to 2.086.):
Sciagasz pbsvc i pbsetup(link ponizej), uruchamiasz pbsetup, wybierasz gre, i aktualizujesz, potem tylko instalacja pbsvc, tylko co jak to nie pomoze? :


Poniższy tekst powinien rozwiązać problemy z PB, dokładnie no packets flow, losing key packets, PB B.exe/A (i błędy z nimi związane).


Jak wiadomo nasz kochany PB(Punk Buster) lubi płatać figle ;D

Żeby tego cham nie robił trzeba mu napi... zaktualizować po prostu :) :) .

Więc:

Na początek pobieramy sobie te 2 pliki:
Punk Buster setup
wybieramy ten na nasza platformę.
teraz to:
PbSvc
potem to:
Naprawa rej.
****************************************************************************

po tym jak już to pobierzemy robimy taki cuś:

Odnajdujemy folder z gra, wchodzimy do niego, usuwamy folder pb całkowicie!
Ładnie teraz, musimy zrobić taki trik:
Klikamy ppm na partycji systemowej, wybieramy wyszukaj i wpisujemy najpierw:
Pnk, po czym jak znajdzie coś to to usuwamy!
Wpisujemy teraz pb, po wyszukiwaniu kasujemy wszytko co należy do pb, dojdziecie które, dużo nie ma.

Teraz uruchamiamy Eusing Free Registry Cleaner(ost. link), klikamy w otwartym nowo okienku:
Skip->Scan-> Repair.
**************************************************************************
Oki połowa za nami, jołki połki teraz robimy tak:
1.Restart windy.
2.Instalacja i aktualizacja PB(1 link, pb setup).
3. Instalujemy Pbsvc(2 link)

No to fajnie jeżeli to zrobiliście( jak nie to dalej nie czytac)
Teraz, wciskamy 3 króli( dla nie kumatych ctrl+alt+dlt), przechodzimy na zakładkę procesy
zamykamy "PnkBstrA.exe" oraz "PnkBstrB.exe" , jeżeli ich nie ma to ok, teraz
Start :arrow: Uruchom :arrow: wpisujemy: "PnkBstrA.exe" dajemy uruchom, potem wpisujemy "PnkBstrB.exe" , i restartujemy winde[dla nie kumatych(z tego wynika nie żabich) system operacyjny na którym pracujemy].
****************************************************************************
Po włączeniu windy robimy taki psikus jezeli dalej gra nie chodzi:

Start-> Panel sterownia-> Narzędzia administracyjne-> Usługi-> Zaznaczamy rozszerzony-> Szukamy PnkBstrA, klikamy na niego, zaznaczamy uruchamianie automatyczne i ok, to samo robimy z PnkBstrB- jeżeli go nie ma to nic.


Na końcu, obu programom należy udostępnić nieograniczony dostęp do sieci w firewallu, choć sądze, że na czas gry lepiej firewalla wyłączyć po prostu;)

Uwaga, czasami trzeba zaktualizować pare razy PB!!!



************************************************************************
Co do częstego pytania jak wyłączyć PnkBstr.A.exe, PnkBstr.B.exe to robimy to tak:

Start :arrow: Uruchom :arrow: wpisujemy: msconfig :arrow: Przechodzimy na zakładkę usługi, tam znajdujemy proces ktory nas interesuje i wyłączamy go, jednak potem trzeba go włączyć przed grą z powrotem.

************************************************************************

Kolejny problem rozwiązany, tym razem z instalacja bf:)

Czesto jak zainstalujemy bf'a, zaktualizujemy, i chcemy wejsc na serwer, wyskakuje komunikat, ze mamy wylaczyc mod... I za pierona instalacja , reinstalacja nie pomaga, a tu sie okazuje ze osoby grajace z mini image, o rozszerzeniu .mds, maja z tym klopot jezeli nie wylacza go w deamonie... Wiec co zrobić? Wywalic złego bf'a, usunąc wszystko co po nim zostało, i tu wazne, wywalic temporary files!! Potem czyscimy rejestr, rest PC, i teraz wyłączamy deamona, przy instalacji jeszcze nie trzeba* ale przy aktualizacji koniecznie!

*Musisz byc w systemie zalogowany jako administrator.


Biblioteka pbc.dll:
http://rapidshare.com/files/408245579/pbcl.dll
Kod:
MD5: 8D305D7FE454EC9EE8CFFD81BDF2A69B



M@TH3V ®


Ostatnio edytowano 21 lip 2010, 21:01 przez M@TH3V, łącznie edytowano 9 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 mar 2008, 02:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 cze 2006, 16:59
Posty: 57
Lokalizacja: Oława
Miałem problem z PB INIT FAIL w CoD4 jak by komuś coś takiego uporczywie wyskakiwało w BF2 lub BF 2142 a jest on nieszczęsnym posiadaczem Windows Vista radze odpalać gry w Trybie Zgodności Windwos XP (ppm na ikonę gry -> właściwości -> zakładka "Zgodność".

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2008, 14:53 
Offline

Dołączył(a): 28 lip 2008, 19:51
Posty: 3
Słuchajcie JUŻ mi sie to nie Pojawia MAM Pnk.B.i pnk.A. w procesach i w usługach :P
Jak to zrobiłem ?? cóź powiem zrobiłem wszystko tak jak mathiev opisał i jak mieliśmy to zrobić tzn uruchomić plik pnk.a i pnk.b to najpierw pnk.a wpisałem potem wpisałem pnk.b dałem uruchom potem jeszcze raz uruchom i jeszcze raz wpisałem pnk b czyli 2 razy wpisałem potem restart windy i patrze w usługach są 2 te pliki i w usługach[a wcześniej ich nie miałem]



PS; wszystkie nazwy pnk.a.i pnk.b w skrótach pisałem każdy wie jak ma wpisać :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2008, 13:51 
Offline

Dołączył(a): 21 sie 2008, 11:42
Posty: 2
Miałem problem z PnkbstrB czasami było ok czasami nie. Ściągnąłem to : http://web1.evenbalance.com/downloads/bf2/pbcl.dll wkleiłem do folderu pb w battlefieldzie i wszystko jest ok, tzn PnkbstrB startuje z BFem. Rozwiązanie znalazłem na :
http://forumplanet.gamespy.com/battlefi ... 859832/p1/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2008, 16:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2008, 16:02
Posty: 7
Siemka mam problem z PB.Gdy gram w internecie to wywala mnie PB z komunikatem:
PunkBuster kicked players SirMarasPL (for 0 minutes )...
No packet Flow.
Proszę o pomoc :omg:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2008, 16:25 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5033
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
Zrob to co tu jest opisane!

_________________
Obrazek
#5000. post i "spamer!" :lol: | prawie od początku ciekawiło mnie co czeka na mnie tam (:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2008, 10:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2008, 16:02
Posty: 7
Robiłem to i nic to nie dało:(:(:(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2008, 12:45 
Offline

Dołączył(a): 6 maja 2008, 16:33
Posty: 22
Same , zrobilem czynnosci opisane w temacie i to pare razy. Wczesniej mialem problem z pb.b wyskakiwalo , "handshaking failed" . Okazalo sie ze gdy robie test PB i upgreade przed kazdym zalaczeniem gry to da sie grac lecz pojawil sie nowy problem wchodze na serw da sie wejsc do menu wyboru spawnu klasy etc . lecz po chwili kick z napisem "Corrupted packed flow" . Jakies pomysly ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2008, 22:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
to samo, próbowałem wszystkiego, PB a i b są w procesach, nie mam już sił na PB wczoraj grałem i wszystko było OK :cry:

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2008, 20:31 
Offline

Dołączył(a): 1 wrz 2008, 14:10
Posty: 1
Dzięki za ten obszernie wytłumaczony problem Mathev.Mam tylko jeszcze jedno pytanie,jak wyłączam kompa i chce zagrać jeszcze raz to mam ten sam problem i musze powtażać te czynnośći.Czy da się to obejść ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2008, 22:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2007, 09:19
Posty: 2024
Jutro jak net mi zacznie chodzić ok, to z edytuje 1 posta :]

Więc poradnik raz działa raz nie... Chodzi o to, ze pb ma nowa bibliotekę... Kotra nie jest w pbsvc.exe ani pbsetup.exe !!! Więc co trzeba zrobić:

Gdy odinstalujesz pb, potem zapodasz nowego, to masz moja bibliotekę .dll -> Mi pomaga, ale nasze serwery(pl4c) i tak cos pi*** PB bo po wyjściu od nas on sie i tak wyłącza...

dll -> http://rapidshare.com/files/147443799/pbcl.dll.html wklejasz go do X:\XXX\Battlefield2\PB

Potem dajesz "run" PnkBstrA.exe" -> "PnkBstrB.exe" -> "PnkBstrB.exe"


Prośba do adminów o aktualizacje pb dla serwera.

_________________
http://www.animalsmatter.org/

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP


Ostatnio edytowano 21 lip 2010, 21:01 przez M@TH3V, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2008, 08:30 
Offline

Dołączył(a): 18 lip 2008, 16:40
Posty: 11
Mi pomogło takie coś...

1.Odinstalowujemy BF2
2.Instalujemy BEZ PunkBuster'a!!!!!
3.Patchujemy do wersji 1.41
4.Instalujemy PB przez PB Setup
5.Włączamy i gramy :p

edit:
Jeśli nie działa przeinstaluj PB i wsadź plik Matheva

_________________
<wdech>Jestem...<wydech>twoim....<udławienie> Ojc...<kaszel>em <śmiech>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2008, 13:07 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2008, 11:52
Posty: 1
Siemka. Mam pewien problem. Mianowicie, czy te czary, które tu opisał M@TH3V pomogą mi z czymś takim :
http://img396.imageshack.us/content.php ... /bfoe5.jpg
czy też muszę "bawić się" z tym w inny sposób ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2008, 14:17 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3929
Lokalizacja: Białystok
Na pewno nie pomoże... po prostu odpalaj grę na koncie administratora windows

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2008, 20:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 paź 2008, 19:42
Posty: 5
siemka jestesm nowy ale tez mam problem z pb gdy wchodze na jakis server i po paru sekundach mnie wyzyca i pisze "PnkBstrB.exe initialization failed" czyli "inicjalizacja doznala niepowodzenia" nie wiem o co chodzi prosze i szybka odpowiedz z góry dzieki :D :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL