Teraz jest 23 wrz 2018, 20:28

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 cze 2014, 12:34 
Offline

Dołączył(a): 25 lut 2014, 04:09
Posty: 3
Takich problemów jest masa... wiem, prawie zawsze jest to wina Karty graficznej, ok... Ale chciałbym się zapytać jaka karta by mi poszła na bf'a, karta graficzna pod AGP, płyta Agp x4, zasilacz 460 W.
Na bf'a karty jakiejś pro nie trzeba, ale ja tam się znam... wolę się zapytać kogoś, a że jeszcze ktoś tu żyje, to tu się zapytam^^ No i ten problem, odpalam bf'a, jest obrazek z mapą strike at karkand potem czarny ekran na 1-3 sekundy i pulpit.

No i jeszcze -

Procesor: Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.80Ghz
Pamięć: 4 GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce4 MX 4000
System: Windows XP Professional (SP3)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2014, 17:13 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
Teoretycznie te karty to minimum, możesz poszukać używek po allegro:
Kod:
Geforce 6800 Ultra
Geforce 6800GT
Geforce 6800
Geforce 6600GT
Geforce 6800LE
Geforce FX5950 Ultra
Geforce FX5900 Ultra
Geforce FX5800 Ultra
Geforce FX5900
Geforce FX5900XT(SE)
Geforce FX5800

LINK: http://www.tomshardware.co.uk/forum/829 ... bored-geek
Porównywarka: http://www.benchmark.pl/komparator-gpu.html

Tu masz chyba najlepszą kartę pod AGP (wg. googla) http://allegro.pl/karta-graficzna-radeo ... 09552.html
Ciekawe czy procesor da radę do takiej karty? Daj dokładnie model tego Xeona

Radki z allegro: http://tnij.org/radeonn
Nvidia: http://tnij.org/nvidia_bett7600

Wchodzisz, szukasz, porównujesz.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2014, 21:39 
Offline

Dołączył(a): 25 lut 2014, 04:09
Posty: 3
Intel Xeon
Technologia Prestonia 0.13um
1 Rdzeń
Obudowa: Socket 604 mPGA
Wirtualizacja: Niewspierany
Hyperthreading: Wspierany, Włączony
Prędkość Wentylatora: 1303 RPM
Taktowanie Magistrali: 132,9 MHz
Rzeczywiste Taktowanie Magistrali: 531,6 MHz
Fabryczne Taktowanie Rdzenia: 2800 MHz
Fabryczne Taktowanie Magistrali: 133 MHz
Pamięć Podręczna L1 Danych: 8 KBajtów
Pamięć podręczna trace L1: 12 KBajtów
Rozmiar Zunifikowanej Pamięci Podręcznej L2: 512 KBajtów

Xeon 2.8B - o to mi chodziło :) //08


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2014, 22:22 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
4670 to za dużo, ale znawcą antyków nie jestem :)
Leć dól tej listy i patrz po allegro: http://www.videocardbenchmark.net/midlo ... _gpus.html

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lip 2014, 13:06 
Offline

Dołączył(a): 17 kwi 2013, 20:45
Posty: 25
Jeżeli masz czarny ekran, może to oznaczać przekroczenie zakresu wyświetlania obrazu ( u mnie wynosi on 70 Hz). Sprawdź w opcjach gry ile on wynosi, oraz w swojej karcie graficznej/monitorze.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL