Teraz jest 23 paź 2018, 07:20

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 mar 2015, 14:40 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2008, 13:18
Posty: 135
Witam,
Włączam dzisiaj BF2, gra się uruchamia, słyszę, ale nie widzę, na czarnym ekranie komunikat:
"Poza zakresem pracy 93,8kHz/75Hz"
Wczoraj wieczorem grałem normalnie...
Czym to jest spowodowane? Nie zmieniałem żadnych ustawień!
GForce 9600 GSO
1280x1024 75Hz
Czy możliwe, że ustawienia odświeżania w grze się zmieniły? Jeśli tak, to jak to przywrócić, skoro nic nie widzę?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 mar 2015, 15:11 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
Hi. Możesz usunąć z "Moich dokumentów" folder BF2, ustawienia wtedy powinny się zresetować lub po prostu odszukaj odpowiedniego pliku i ustaw mniejszą wartość odświeżania.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 mar 2015, 15:15 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2008, 13:18
Posty: 135
" lub po prostu odszukaj odpowiedniego pliku i ustaw mniejszą wartość odświeżania."
Ale gdzie to znaleźć? Poza tym ciekawi mnie dlaczego tak się stało? Wczoraj wieczorem normalnie grałem, a dzisiaj wywala ten błąd od razu po włączeniu gry...
Edit:
Znalazłem:
VideoSettings.setResolution 800x600@60Hz
więc jest ok. Dlaczego wywala ten błąd?
Wygląda to tak jakby była za wysoka częstotliwość odświeżania poziomego... ale to jest monitor LCD...
Maksymalna z instrukcji:
- Pozioma 30 - 83 kHz (automatic)
- Pionowa 56 - 75 Hz (automatic)
Zawsze miałem ustawione 75Hz i w grze również 75Hz i wszystko śmigało... do dzisiejszego ranka...Co jest?
Zmieniłem jeszcze w folderze Default na 60Hz i nic, teraz pokazuje:
"Poza zakresem pracy 74kHz/60Hz... ale te wartości SĄ w zakresie pracy monitora! WTF?
No udało się :)
w folderze Default oprócz częstotliwości musiałem zmienić rozdzielczość na 1280x1024, było 1600x1400, czy coś takiego, nie wiem skąd to się wzięło? Ja tego nie zmieniałem...
Może komuś się przyda.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL