Teraz jest 17 cze 2025, 16:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2006, 19:42 

Widzac poziom odpowiedzi jestem pewien, ze zrobilem dobrze... :shock: Moze byla to nadgorliwosc ale wielu graczy irytuja Tk na lotnisku. Miales 3 Tk wiec mam czyste sumienie jesli chodzi o to. Gdyby byl wlaczony punish i tak bys polecial. Ale nie che mi sie wdawac z toba w dyskusje bo poziom jej bylby jak widac niski.

edit: fajnie, ze zedytowales wyzwiska co do mnie. Powod bana jaki ustawie nie ma nic do rzeczy. Ban to ban. Jesli ci sie serwer nie podoba. Jest tyle innych...

Ostatnio edytowano 31 lip 2006, 19:46 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2006, 19:46 

Lailonn napisał(a):
Wiec tak. Serwer przeszedl renowacje. Od dzis dziala system "bad words", ktory to automatycznie bedzie karal za przeklenstwa(co nie znaczy, ze admin nie ukarze was "po swojemu")

i dobrze

Cytuj:
Wspominany wyzej czas restartu zwiekszylismy jak juz pisalem do 60s.

pogramy i zobaczymy, mam nadzieje, ze teraz szanse na poczatku rundy beda wyrownane

Cytuj:
Wlaczone zostalo FF dla min - tym razem na stale i nie powinno samo sie wylaczac ;]

jak dobrze rozumiem, moje miny moga rozwalic czolg z mojej druzyny ?

Cytuj:
Reszta ustawien pozostaje bez zmian czyli np zmiana stron po rundzie.

kiedys, jeszcze za czasow BF1942 byl dobry zwyczaj ustawiania 3 rund/mapa, moze wrocic do tego systemu ?

Cytuj:
Chcialbym jescze zapytac was co myslicie o opcji mieszania druzyn przy zmianie stron. Z jednej strony pozwoliloby to poprawic sytaucje gdy po 1 stronei siedza same mastery i bija kogo i jak popadnie. Z drugiej niestety jak ktos gra ze znajomymi to moze mu sie nie podobac taki system.

moim zdaniem mieszanie jest zlym rozwiazaniem

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 05:33 
Moderator forum

Hmmm... Troche dziwne.... Rozumie że na GN64 można dostać banana za to że ktos nam sie pod samolot podłoży?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 07:37 

FF on dla wybuchowych to bedzie porazka

60 sek to duuzo czasu na spawn

mieszanie teamow zrobi sajgon ze zgrania, nawet obce osoby portafia wyczuc co kto dobrze robi i sie trzymaja razem ( czesto jakas grupka 'noname' za mna biega :D )

kradziez sprzetu powinna byc karana - nie wiem czy jest mozliwosc, ale np wykrywac TK z M95

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 08:28 

Hynol napisał(a):
Hmmm... Troche dziwne.... Rozumie że na GN64 można dostać banana za to że ktos nam sie pod samolot podłoży?

Za podkładanie raczej kick,Ale za strzelanie headów ze snajpy członkom własnej druzy by zabrać sprzęt BAN

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 08:47 

Czy admini widza za pomoca jakiej broni zostalo zrobione TK? Bo jesli tak to teamkillerow-snajperow powinno sie latwo kickowac. Jesli nie to grozi nam paranoja - czyli np. przekonanie, ze kazdy latajacy snajper zabil kogos wczesniej by dostac sie do samolotu (a TK mogl miec w rzeczywistosci za goscia, ktory stanal mu na pasie startowym czy wskoczyl na samolot).

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 09:41 

Cytuj:

Zazwyczaj jest kick ale i banow bylo sporo za to. Pisalem, ze "No team killling" to nie tylko zabijanie ale i wymuszanie tk :P

Aproxymat niestety nie widzimy. Chyba, ze zle patrze. Natomiast nie osuzkujmy sie. W 90% przypadkach piloci maja snajpera w 1 celu. Ogolnie snajperskie TK traktuje duzo bardziej rygorystycznie. Teraz moze bedzie luzniej bo claymore mogl zabic ale wczesniej 99% snajperow z tk robilo to celowo. Najchetniej bym zablokowal mozliwosc latania tej profesji :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 14:20 

Uhm... Bo gdyby widać było M95 jako przyczynę teamkilla to sprawa jest całkiem jasna, raczej trudno zabić kogoś snajperką "przypadkiem" :) Myślałem, że po prostu istnieje możliwość łatwego sprawdzenia. Skoro nie, to rzeczywiście pozostaje zdanie się na prawdopodobieństwo, a snajperzy w walce o sprzęt są bezlitośni... Zresztą hangary i pasy startowe to często sceny haniebnych i niesportowych wydarzeń :D A propos claymore'ów i min AT, czy będą jakieś limity za tk z ich powodu? Jest sporo wtedy przypadkowych zgonów, a z drugiej strony nie brakuje matołków rozrzucających je gdzie popadnie i dobrze byłoby ich jakoś zdyscyplinować.

Dygresja:
Choć są i tacy co z minowego teamkillingu robią prawdziwą sztukę. Do dziś odczuwam podziw dla gościa który polazł na Mashturze w dość odludne okolice, zaminował je, po czym prowadząc pełnego ludzi vodnika wjechał na własne miny. :D Absolutny lider w moim rankingu pr0teamkillerów :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2006, 10:27 

co do Friendly Fire ON- napiszcie WOŁAMI na tym malym polu tekstowym jak laduje sie mapa. Moze ludziki zobacza...

Mnie osobiscie krew zalewa jak przykladowo snajpi kladzie claye pod swiezo zdobyta flaga (i tak, kilka najblizszych respow, w tym czesto i moj :/ idzie w piach od TK).

Swoja droga, bez winy nie jestem i wczoraj w hardcorowy sposob dowiedzialem sie o FF... wysadzajac na swojej minie APC qmpla z teamu... Bylo to gdzies oprocz tego watku oglaszane? Moze przypalyby sie takie paski txt w czasie gry?

Co do TK - ostatnio stwierdzilem ze pognebie ludzi latajac (gwoli komentarzy z TS - dopiero ucze sie na multi, stad jestem w polowie stawki i nie "wymiatam", jeszcze;) i w 50% przypadkow jak startuje to koncze z -4 za TK... Tak jakby nadal, po roku gry ludki nadal uwazaly ze -4pkt to dobra kara za uzywanie samolotow. Nawet bluzgac ich za bardzo nie mozna (bo ja wylece, a im sie nic nie stanie... bo to JA go zabilem...). To wkurza. Wiem ze w pierwszej minucie po starcie mapy TK to albo celowe zeby dostac sie do sprzetu (tu bym banowal, zawsze, chociaz od czasu jak nosze tag BF2^WP albo PL4FC to nie TKuja mnie przynajmniej znani u nas: wildy, enclave, i takie tam:) albo wrecz odwrotnie - przez ustawienie sie pod samolotem.

Moze to lekko kontrowersyjne bedzie, ale uwazam nowe ustawienie, czas do startu mapy - 60sekund - za zdecydowanie za duzo. Bylo 30, i faktycznie, tylko ekipa z mocnym kompem byla w stanie dostac sie do sensownego sprzetu. Bylo OK, zero TKowania (bo juz nie bylo kogo i ludzie pojechali/wystartowali), ale pewnie jestem skrzywiony bo mam silny sprzet i bylem w tej pierwszej trojce na prawie kazdej nowej mapie.

Ale sorry, teraz mamy 60sekund. 80% kolesi biegnie po sprzet, jest qpa TK, ludzie idluja na lotniskowcu, na spawnach, itp. o wiele bardzie niz poprzednio. Ogolna lameriada. Nie zebym sie plul bo nie dostaje sie do sprzetu - nadal trzeba wiedziec gdzie stanac:)

Ale najlepsza faza jest przy drugiej rundzie. Siedze minute i nic nie robie... jak cale 63 inne osoby... Tylko patrzymy na ten timer i sie wkurzamy ze marnujemy czas zamiast sie wycinac... moze cos posredniego? 45sek??? Bo ustawienie innego timu dla pierwszej i drugiej mapy to pewnie niewykonalne jest...

PS. jak szybko jestescie teraz na mapach? ja jestem jak timer ma 45-40 sek do rozpoczecia gry...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 15:21 

za TK z M95 - ban min 24h powinien byc , a za rzucanie sie pod samolot, mam juz kilka screenow tego chamskiego zachowania, tez powinno byc przykladnie karane zeby osobnik wyryl sobie na scianie nad monitorem ze tak sie nie robi !!

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 09:14 

Mam kilka uwag do nowych ustawień serwera.

1. Czas respawnu chyba jednak przegięcie - ładowanie mapy + ok 60 s za dłuuuugo - aż tyle nie sikam, chyba za bardzo chcecie wyrównywac szanse - po prostu przegięcie w drugą stronę

2. Wulgaryzmy - znowu przegięcie - chyba jednak powinniście walczyć z chamstwem a nie z językiem polskim w którym wulgaryzmy są i będą - nie róbcie się bardziej świętymi od papieża, znowu przegięcie rozumiem że na serwerze grają dzieciaki, jednak nie każde przekleństwo jest wyrazem chamstwa np takie słowo przechuj ma raczej pozytywne zabarwienie
Uważam że nie za każdą kur.. powinien być kick/ban - nie pozostawiajcie tego bezdusznej maszynie bo będą takie wpadki jak 4FUn i inne

3. TK (chamskie) to jest najgorsza plaga i z tym powinniście walczyć tutaj chyba kick to za mało ponieważ jak wiecie sporo latam to coś o tym wiem co ciekawe jak wejdę na serweer pod innym nickiem to takie zachowania się mnożą i jest problem ze screenami i to realny - bo często zapis scrrena tra tyle że jestem już spowrotem na ziemi
Tutaj chyba bez pomocy EA nic nie poradzimy - powinni o tym pomyśleć przy 2142 (wildy - prosze o uwzględnienie przy testach)

4. FF jest ok - mimo że sam lubiłem miny w wodzie pozostawiać - teraz już nie mam śmiałości - to rzeczywiście plaga bezmyślnych claimów była denerwójąca

A ogólnie to i tak chyba najlepszy serwer na jakim mam przyjemność pograć i mam gwarancję że zawsze jakiegoś wirtualnego znajomego spotkam

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 12:27 

To może ja się wypowiem
60s jest dla tego by właśnie wyrównać szanse.
Dla mnie to i tak za mało:) ale przynajmniej nie ma akcji jak przedtem że pojawiałem się na mapie a Qbek już flagę przejął z heli albo założył locka na lotnisku przeciwnika.
To trochę nie ferr,teraz nie ma już takich akcji.
Co do wulgaryzmów to jest automat który wywala za nie.
Poza tym takie teksty prowokują i zaczyna się wiązanka.
A każdy woli pograć niż czytam bluzgi które tylko przeszkadzają.

FF ON też uważam za dobre posuniecie.
Skoczyło się bezczelne blokowanie dojąca pod flagi tym badziewiem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 13:50 

Z Tk roznie bywa. Admin musi byc przy tym aby miec pewnosc bo juz zdazaly sie sytuacje gdy ktos wymuszal TK a potem podsylal je aby ukarac kogos :roll:

Co do reszty to 90s juz wyjasnil

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2006, 12:51 

90s napisał(a):
60s jest dla tego by właśnie wyrównać szanse.
Dla mnie to i tak za mało:)

Pewnie bys wolal 90s ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2006, 14:14 

Można widzieć z czego był zrobiony teamkill jeżeli ma sie zmodyfikowany plik lokalizacyjny. Był on zresztą gdzieś na forum.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2