Teraz jest 27 lis 2024, 16:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 703 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 47  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2009, 01:25 

A może by tak zrobić FF ON i wiekszość problemów typu podkaładanie sie pod samolot, czy przypadkowe zabijanie bombami nie miałaby miejsca.
Bardzo irytujące jest, gdy już "wywalczy" sie samolot, często nie widac swoich na fladze wroga no i wiadomo co następuje. Ginie kilku wrogów i ktos ze swoich. Normalny wybaczy bo zrozumie, ale jest zbyt wielu obrazalskich, krórzy mają chyba page down na enterze żeby było lepiej widać. Nie żal wylecenia z serwera, zal samolotu o który znów będzie trzeba walczyć.

PostNapisane: 15 sty 2009, 01:41 

RPK_Tanatos napisał(a):
A może by tak zrobić FF ON

A nie jest ? :P

PostNapisane: 15 sty 2009, 08:21 

Jest. Miałem na myśli FF OFF, uswiadomiłem sobie, ze źle wpisałem jak wyłączyłem kompa i byłem już w łóżku, no i nie chciało mi sie włanczać ponownie żeby wyedytować. Chciałem to zrobic rano a tu masz..EDDIE nocny marek.

PostNapisane: 15 sty 2009, 19:58 

Jak wyłączysz friendly to na Karkandzie, Mashturze będziesz miał cały team komandosów wrzucających się nawzajem na budynki C czwórkami. A jeżeli zrzucasz bomby na ekipa która przejmuje flagę to się nie dziwie, że klikają Page Up zawsze jest to prawdopodobieństwo, że ją przejmą lub obronią, a w takim przypadku nawet nie dajesz im szansy. W ogóle jak nie widzisz Swoich mapa + radar?, a widzisz wrogów jakiś name tag ? :)

PostNapisane: 15 sty 2009, 22:26 

Całą ekipe widać i nie zrzucam na nich bomb, zwykle są to pojedyncze obrażalskie osobniki, ale podczas całej rundy dość łatwo z takich uzbierać 3 TK.
Jeżeli lecę SU-34 i atakuje flagę gdzie jest 5-6 wrogów, to wszystko "świeci sie" na czerwono. Nie wiem jak ty ale ja nie widzę schwanego gdzieś w pobliżu snajpera, który oczywiście się obrazi i spaniszuje.
Patrzę prawie cały czas na minimapę, ale niestety, taki człowieczek wśród wrogów "zaświeca się często gdy już "pójdą" bomby.
Często też strzela się w kierunku wrogiej flagi z karabinka jeszcze zza mgły, gdy nie widać ani wrogów ani swoich, jeśli zwiększasz pole widzenia na minimapie to jeszcze bardziej ogranicza to widoczność na pojedyncze postacie.
A najbardziej żałosne są postacie typu komandos_anus czy jakoś tak, wczoraj całą rundę podkładał się pod miga każdemu kto wziął szybciej od niego.

PostNapisane: 16 sty 2009, 00:23 
Redaktor Battlefield.pl

Nie zabijanie własnych za przeproszeniem ziomków w samolocie nie jest trudne, wystarczy odrobina chęci (np. powstrzymywanie się od ataku flagi z działka z odległości kilometra, ale przede wszystkim lookanie 24/7 na mini mapę)

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 16 sty 2009, 07:52 

Panie Tanatos ;] z calym szacunkiem :P ale ja nie atakuje flag bo jest na UAF czerwono od fragow ;] ale faktem jest ze na asterze grają ludzie o tak niskim poziomie (nie chodzi tu o skill) ze taki pan Kowalski potrafi dac PUNISH juz dlugo po ostrzale bo wlazl w palące sie APC (ktore dostalo z bombek i wybucha) i co najlepszy :D bo helka ktorą strącilem spadla na niego :D
Tanatos ;] moge powiedziec ze takie rzeczy dzieją się nawet jak masz FF OFF.
Sam na meczach strzelam do APC , TANK i przez przypadek zabijam Sqada :oops: na fladze przeciwnika na ktorym za chwile mial byc wysyp :D to dopiero zal :D

PostNapisane: 16 sty 2009, 09:55 

Właśnie to jest przykre, brak wyobraźni u grających na Asterze. Przecież ostrzeliwując flagę gdzie roi się od przeciwników, zabijam czasem 5-6 wrogów i jednego swego. Kto bardziej przyczynia się do zwycięstwa, ja czy czy on? Zaraz ktoś napisze, że to mógłbyć squadlider czekający na odrodzenie drużyny...jakie jest tego prawdopodobieństwo.
Nie chodzi mi tylko o przyjemność eliminowania przeciwników, bardziej lubie wygrywać rundę, dlatego dwoję się i troję żeby zabić jak najwięcej wrogów. Sama walka powietrzna to dla mnie zło konieczne, osobiście wolę atakować cele naziemne. Gdy ganiam się w powietrzu często (gdy uciekam) kończę na kraksie z helikiem, anteną czy dźwigiem, czyli kombinacja: przelotka-od przodu-przelotka-od przodu..crash :mrgreen: Ale jak się dopcham do jeta to pocwiczę.
P.S.
A dlaczego gram właśnie na Aster? Wystarczy spojrzeć na mój ping.

PostNapisane: 16 sty 2009, 14:09 

A jak myślisz co jest ważniejsze facet w samolocie, który nabija sobie fragi, czy jeden koleś, który bierze flagę; flaga czy samolot, który się odrodzi? A co do squadleadera to prawdopodobieństwo jest duże, bo nierzadko tylko on zostaje sam i czeka na respawn drużyny.

PostNapisane: 16 sty 2009, 14:33 

Fragi nabijają ci, którzy notorycznie latają na baserape, ja mam ponad 500 tys. pkt. i nie zależy mi już tak na nich. I tak po 800 tys kasują konta niewiedzieć dlaczego :( , więc po co sie starać. Teraz większy nacisk kładę na wygranie rundy, a poza tym zabijanie swoich to tylko przypadek, nie robie tego specjalnie i wszystko rozchodzi się o głupie niewybaczanie. Owszem każdy decyduje o tym sam, tylko później kick i znów ta kolejka do samolotu....
Nie moglibyście zrobić chociaż zatara większego, żeby były 2 migi?

PostNapisane: 16 sty 2009, 15:56 

Kasuja bo w wiekszosci punkty albo sa shackowane albo maja wartosci nabite na sp. Wiec twoje na pewno tez by poszlo :P

PostNapisane: 16 sty 2009, 18:20 

Być może, tylko dlaczego nie kasują od razu, gdy ktos ma punkty statpadingowe. Czyżby chcieli sprawić większe cierpiene ludziom z nieuczciwymi punktami? Dlaczego nie likwidują takich serwerów? Chyba jednak chodzi o coś innego. Widzę ludzi z czterema gwiazdkami a nie maja zdobytych wszystkich medali.
Jeśli chodzi o mnie, patrząc z dzisiejszej perspektywy żałuję że ugrałem te marne 3 - 4 tys. pkt. na stats paddingu robiąc medale, co było jakieś 1.5 roku temu.
Mam 555 tys pkt i te sto pare zabic jednego człowieka psuje mi cały dorobek :?
Jakieś 50 tys ugrałem na knife, pistol, reszta czyli ok. 500 tys ugrałem normalnie.
P.S.
Pamietliwy jesteś seba

PostNapisane: 17 sty 2009, 22:33 

lol :D zal.pl
itd.
dobra skonczmy topic ;p oczywiscie bez zamykania go ;]
poprostu moze piszmy tu jakies uwagi co do servera ;p
jak dla mnie po ostatniej wizycie aster zmienil sie na duzego ++++++
chodzi mi o adminow ;] Jak są to reaguja jak ich nie ma to jest ciezko ;]
Chcial bym ze by bylo wiecej adminow ;] ale jak sie nie da nie bede rozpaczal ;]

PostNapisane: 18 sty 2009, 01:04 

Tak, jest znacznie lepiej.
Dodatkowo proponuję coś takiego:
http://www.forum.prgk.net/viewtopic.php?t=4798
Gdy nie ma adminów, żeby taki koleś mógł dostać wolne od serwera na dłuższy czas, gdy będzie to robił notorycznie.

PostNapisane: 16 lut 2009, 23:33 

Poczytałem torszkę i wiem ,ze są admini.
nie moge dostać się na serwer. "You have been baned for tk or by an admin"... itd.
Nie pierwszy raz. Wiem ,że ma to związek z Karaniem TK. 3 to ban czy coś takiego.
Prosze , niech ktoś mi to łaskawie wyjaśni bo sam nie jestem w stanie zrozumieć. Jakie są przyczyny banów ?
- są automatyczne ?
- admini banują?
- ile czasu na banicji ?

Pyknoł bym coś ,a tu jakieś niespodziewanki , których nie ogarniam.
Znajdz któś chwile czasu, prosze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 703 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 47  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2