Teraz jest 20 sie 2019, 07:44

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 sie 2011, 22:57 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 15:40
Posty: 18
Cześć mam pytanie jaj założyć własny serwer do BF2 wersja 1.41. Chce pograć z 4 kolegami 2vs2 tylko nie przez LAN ponieważ to mija się z celem. Przez jakieś programy to trzeba zakładać? Lepiej by było żeby nie przez Hamachi ale jak będzie trzeba to trudno. Gry są oryginalne. Z góry dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2011, 09:21 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 20:30
Posty: 717
Lokalizacja: Rzeszów
Musisz mieć zewnętrzne IP. Serwer odpalasz za pomocą bf2_w32ded.
Jeśli nie masz zewnętrznego IP, to zostaje ci tylko LAN lub kupienie serwera, ale dla 4 osób to się raczej nie opłaca.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2011, 13:28 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 15:40
Posty: 18
Dokladnie chce to zrobić na Liveboxie od Neostrady więc chyba zewnętrznego IP nie mam. A przez LAN się nie da chyba bo chłopaki też mają Router jaki. Kupienie serwera tak jak mówiłeś mija się z celem. A przez Hamachi może się da?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2011, 15:47 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Przez Hamachi da radę, skoro to ma być tylko dla Was serwer to takie rozwiązanie będzie najłatwiejsze.

Co do neostrady i liveboxa, tutaj też da rade, bo masz zewnętrzne IP, ale przydzielane dynamicznie - czyli po rozłączeniu i połączeniu internetu jest inne. No i potrzebne by było przekierowanie odpowiednich portów serwera na konkrety adres w sieci LAN. Dlatego lepiej, a raczej łatwiej zrobić to po Hamachi :).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2011, 18:58 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 15:40
Posty: 18
A miałbyś może jakiś poradnik jak zrobić serwer przez Hamachi? Jestem zielony w tej sprawie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2011, 21:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sie 2009, 08:34
Posty: 441
Pobierasz hamachi, tworzysz nową sieć i zapraszasz do niej kumpla. Następnie w Battlefieldzie tworzysz rozgrywkę LAN i mówisz koledze, aby się połączył. Jeśli nie znajdzie twojego serwera, niech połączy się z twoim ip z hamachi (podane na górze okna tego programu zaczyna się na 5.)

_________________
Obrazek

...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2011, 22:48 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 15:40
Posty: 18
A w BF gdzie jest że da się połączyć z jakimś IP gdyż tego nie widzę. A do IP z hamachi trzeba port jakiś? I jaki jak trzeba?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2011, 11:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sie 2009, 08:34
Posty: 441
Obrazek

_________________
Obrazek

...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2011, 11:46 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 15:40
Posty: 18
Jeszcze mam jedno pytanie.

Mam zainstalowanego patcha 1.5 i chcę go przeinstalować na 1.4.1 który jest na płycie z grą: http://www.bob.republika.pl , więc tak zrobiłem wchodzę do gry ale nadal mam patcha 1.5? Wie ktoś dlaczego?


Ostatnio edytowano 13 sie 2014, 15:33 przez miki1025, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2011, 11:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sie 2009, 08:34
Posty: 441
Chyba musisz zrobić reinstall gry, innego wyjścia nie znam.

_________________
Obrazek

...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2011, 22:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2010, 22:33
Posty: 102
Mój poradnik, jak założyć serwer dedykowany łącząc się przez router (IP wewnętrzne) - tutaj.

Bez Hamachi też się da. (;

_________________
Obrazek
Want to be a real geek? Use ur brain - that's a trick!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL