Teraz jest 24 sie 2019, 05:43

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 paź 2011, 23:08 
Offline

Dołączył(a): 24 paź 2011, 22:54
Posty: 32
Witam!

W zasadzie odpowiedzi na pytania znam, ale wolę się upewnić u fachowców :-)

1. Czy możliwe jest uruchomienie prywatnego serwera dedykowanego, który będzie równocześnie rankingowy? Bez wykupywania odpowiedniej usługi u dostawców takowych usług itp. Czyli - serwer Linux/Windows, publiczny IP, chodzący 24/7 i bez konieczności uiszczania opłat za wynajem, slot i tym podobnych spraw.

2. Czy możliwe jest uruchomienie serwera nierankingowego, który będzie widoczny na liście serwerów w grze? W BF2 takowe się pokazują, w dodatku BF2:SF nijak moja maszynka nie jest widoczna.

3. Czy możliwe jest uruchomienie serwera nierankingowego dedykowanego, z botami? Czyli coś jak LAN (gdzie są boty) ale na mapkach 64?

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Pozdrawiam
Artur


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2011, 12:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2007, 09:19
Posty: 2024
Ad. 1: Tak, ale ranking będzie rankingiem wewnętrznym, nie globalnym.

Ad. 2: Przecież sam sobie odpowiedziałeś. :roll:

Ad. 3: Tak da się. Słowa klucz do google: dedicated server, 64 bot, battlefield 2

_________________
http://www.animalsmatter.org/

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2011, 23:18 
Offline

Dołączył(a): 24 paź 2011, 22:54
Posty: 32
Dzięki za odpowiedź!

Co do 1) to rzeczywiście widziałem rozwiązania lokalnego rankingu, ale w sumie to nie wiem jaki jest tego sens ;-)

2) No właśnie tu nie jestem pewien. Uruchamiając serwer dedykowany z opcją "Internet" maszyna powinna znaleźć się na liście. Bez ikonki "rankingowy", ale powinien.

3) Z tego co widzę to się nie da :-) Albo tryb coop (=LAN) z botami, albo conquest (=dedykowany) bez botów. Przynajmniej na standardowych mapkach, z bf2 i bf2:sf. Jedyne co mi się rzuciło w oczy to mod " Point of Existence", który parę razy mi się przewinął.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2011, 10:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2007, 09:19
Posty: 2024
Ad.2:
Cytuj:
Czy możliwe jest uruchomienie serwera nierankingowego, który będzie widoczny na liście serwerów w grze? W BF2 takowe się pokazują, :arrow: w dodatku BF2:SF nijak moja maszynka nie jest widoczna.


Zrozumiałem to tak, że w BF2 Twoja maszyna jest widoczna w dodatku nie. Rozumiem, że i tu i tu nie jest widoczna, jeśli tak, to prawdopodobnie masz wewnętrzne ip a tylko ludzie z zewnętrznym ip będą widoczni - (przez lan/środowisko znajomych) problem rozwiązuje hamachi dla ludzi z wew. ip.

Ad.3: Co-op niegdyś było na listach serwerów bo czasami pomyłkowo wchodziłem.

_________________
http://www.animalsmatter.org/

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL