Witam.
Zapewne wielu z Was szukało sposobu na wykrycie commander'a podczas meczu infantry. Jedynym jaki udało mi się znaleźć był bf2cc i mała ikonka gwiazdki przy nicku gracza. Niestety nie jest to najwygodniejszy sposób a google nic innego nie znalazł
Dlatego napisałem mały skrypt w pythonie do odpalenia na serwerze, którego efekt działania jest bardzo prosty. Po wybraniu przez gracza stanowiska commandera serwer podaje komunikat:
Kod:
Warning! Player: [nick gracza] became a commander!!!
Aby ta informacja była dobrze widoczna serwer wypluwa ją 5 razy
Skrypt jest bardzo, bardzo prosty. Nie wpływa w żaden sposób na grę. Może jedynie zadecydować o wyniku meczu

Nie zauważyłem zadnych błędów podczas testowania na serwerze klanowym, nie było też żadnego crash'a. Oczywiście instalujecie go na własną odpowiedzialność

Skrypt do pobrania tutaj:
http://misiekbest.pl/portal/index.php?o ... &Itemid=35Jak zainstalować?:
1. Wchodzimy do katalogu gdzie znajdują się pliki serwera bf2. Dalej przechodzimy do:
mods/bf2/python/game/
2. W katalogu "game" wklejamy plik anticomm.py
3. W tym samym katalogu znajduje się plik "__init__.py", przechodzimy do jego edycji (np w notatniku) i wklejamy dwie linijki tekstu:
Kod:
import anticomm
anticomm.init()
(mozecie oczywiscie podmienić ten plik tym który znajduje się w zip'ie)
4. Restartujemy/uruchamiamy serwer
I to tyle
Jesli chcecie wylaczyc skrypt, wystarczy usunąć te dwie linijki z pliku "__init__.py".
W przyszłości może to jakoś rozwinę o komendy z rcona, kickowanie komanderow itp

Tymczasem udostepniam podstawową wersję.
Mam nadzieję, że się przyda!
GL i pozdrawiam
MB
PS. Jesli chcecie zmienić postać komunikatu oczywiscie pogrzebcie w pliku anticomm.py. %s w tresci jest symbolem string, za niego wstawia sie nick gracza.