Teraz jest 18 sty 2018, 17:43

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sty 2012, 14:47 
Offline

Dołączył(a): 16 sty 2012, 14:25
Posty: 2
Witam

Na wstępie chciałem zaznaczyć że jestem tu pierwszy dzień i za pewne po publikacji tego posta pojawi się wielu którzy zarzucą że nie przeglądam forum i zaśmiecam forum czymś co już było. Ale wierzę że znajdą się ludzie którzy zechcą mi pomóc i będą wyrozumiali dla nowego forumowicza.

Problem jest dosyć złożony a może jest tak głupi że rozwiązanie okaże się banalne. Jestem fanem battlefield 2 od lat. Posiadam teraz edycje kolekcjonerską ze wszystkimi dodatkami. Razem z bratem uwielbiamy tryb coop no i po pewnym czasie zachciało się nam modyfikacji. Tak znaleźliśmy coop ultimate :

http://chomikuj.pl/k361/GRY/Battlefield ... p+Ultimate

Link i instrukcja do owego moda by zrozumieć problem :

Ultimate pack dla gry Battlefield 2 instalujemy po kolei od 1 do 5 na patcha 1.41 do katalogu z zainstalowaną grą/mods/ultimate , następnie zaznaczamy wszystko co znajduje się w katalogu ... /ultimate i kopiujemy zamieniając pliki do katalogu z zainstalowaną grą/mods/bf2 po wykonaniu tych czynności instalujemy Battlefield ranking mod (setup ranking bf2.exe) wskazując główny katalog z grą (uwaga! podczas wskazywania ścieżki instalator sam dodaje do ścieżki katalog battlefield 2 - należy go oczywiście ze ścieżki dostępu usunąć (nie katalog z dysku!!!) instalator następnie zapyta o nadpisanie plików - potwierdzamy i po instalacji uruchamiamy grę z nowo utworzonego skrótu na pulpicie, jeżeli nie tworzyłeś skrótu jest to plik w katalogu z grą o nazwie "Single and LAN BF2 MOD Ranking.exe" ) innym plikiem (np.bf2.exe) już gry nie uruchomi się prawidłowo. Mod jest oczywiście wersją beta, działa na wszystkich wersjach językowych. Intalujesz go na własną odpowiedzialność.

Dodatek dodaje większe mapy (64) w trybie Co-op możliwość włączenia większej ilość botów niż standardowo (pliki w katalogu z grą\mods\bf2 - AI_15bots.exe lub AI_31bots.exe lub AI_47bots.exe oraz więcej sprzętu (także inne tekstury niż standardowe)

Wszystko szło gładko. Instalacja każdej części Ultimate aż do momentu kiedy potrzeba było zainstalować BF ranking mod (setup ranking bf2.exe. I tu pojawił się problem. Szukałem tego moda w plikach z grą, nie ma, w necie są różne wersje i tak postanowiłem uruchomić grę bez tego ranking bf2.exe. No i niby wszystko grało aż do momentu kiedy utworzyliśmy tryb coop. Brat dołączył się do mojego serwera, ładowanie i gdy pojawiła się ikonka wejdz do gry wywalało go do menu głównego bf 2 z komunikatem że serwer nie pozwala na modyfikacje. Mamy te same wersje, dobre patche i ten sam przebieg instalacji i pytanie jest złożone.

Dlaczego tak jest i co trzeba zrobić by pozbyć się tego komunikatu ? To pytanie 1

Pytanie 2. Czy można ominąć ultimate i zainstalować jakiegoś prostego moda który umożliwi grę w coopie na mapach 64 ? BFSP64 mi nie chodzi więc on odpada.

Przepraszam za długość posta ale jesteście ostatnią deską ratunku. Proszę kogokolwiek o jakieś rady co zrobić. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2012, 23:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
1) w/w modyfikacja z opisu jest kompletną amatorszczyzną, podmienia pliki, tym samym uniemożliwiając grę na multi.

2) Musisz zainstalować patcha 1.5, i wtedy dopiero powinien ruszyć sp64.

3) Żeby pozbyć się komunikatu wystarczy go zamknąć. Wychodzi na to że mod jest jak już napisałem amatorszczyzną i nie pozwala nawet na grę multi, co jest bardzo dziwne tak skopać grę! Ew. nie przeprowadziliście identycznego przebiegu instalacji. Skopiuj swoje pliki bf'a do brata, albo na odwrót(ale to w ostateczności, po jeszcze jednej próbie instalacji, bo w rejestrze się różne rzeczy dzieją i może być przez to).

4) w plikach gry nie znajdziesz żadnego moda, a tym bardziej do moda który ogranicza zyski EA(serwery rankingowe?) :]

5) Jestem ciekaw czemu gracie na co-opie, zamiast ruszyć na multi we dwójkę?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2012, 00:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2009, 21:36
Posty: 2612
Lokalizacja: Eteryczna kraina snów pełna przygód
6)
III. TREŚĆ POSTÓW napisał(a):
5. Jeśli umieszczasz odnośniki do innych stron tzw. linki upewnij się, że poprawnie je wpisałeś i że nie prowadzą one do pustych stron. Zabrania się umieszczania linków do stron zawierających treści prawnie zakazane, pornograficzne, pirackie etc.

Może jestem ślepy, ale widzę na tym chomiku wersje reloaded.

_________________
Obrazek
Polska ekipa GTA V: Online [PS4][PS3][XBOX360][PC]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2012, 00:55 
Offline

Dołączył(a): 16 sty 2012, 14:25
Posty: 2
Bardzo przepraszm. Dziekuje za odpowiedz ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL