Teraz jest 21 lis 2018, 05:45

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2014, 16:13 
Offline

Dołączył(a): 2 kwi 2014, 00:56
Posty: 8
wersja bf2 1.0 a bronie to: F-2000, MP7(zamiast pistoletu), SCAR-L, SCAR-H, RPG, P90, L96A1. jak to zrobic?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 kwi 2014, 16:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 16:09
Posty: 1457
Lokalizacja: Kielce
W pliku, Battlefield 2\mods\bf2\Objects_client.zip\Kits\US\US_AT.con (czy inny kit/nacja) około linijki 14. masz listę broni dla kitu, możesz ją wyedytować i podmienić na jakąkolwiek inną (musi być handheld).

Przed zabawą zrób kopię 'modu' bf2 (a najlepiej skopiuj wszystkie pliki z 'modu' bf2 do innego folderu i na nim się baw), bo nie będziesz mógł grać na praktycznie żadnym serwerze (nie wolno modyfikować plików).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2014, 00:38 
Offline

Dołączył(a): 2 kwi 2014, 00:56
Posty: 8
a jakos konkretniej w szczegolach? jestem zielony w tych sprawach gdzie wrzucic pliki i ze zmiana z ta 14 linijka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2014, 21:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 16:09
Posty: 1457
Lokalizacja: Kielce
Zduplikuj folder Battlefield 2\mods\bf2 tak, żebyś zmieniał pliki w katalogu z oddzielnym modem (nie 'bf2). Teraz wchodzisz do folderu z modem i dalej Objects_client.zip\Kits\US\US_AT.con (czy inny kit/nacja). Edytujesz plik .com w Notatniku i masz tam kod odpowiedzialny za bronie:

ObjectTemplate.addTemplate USATP_Predator
ObjectTemplate.addTemplate USPIS_92FS
ObjectTemplate.addTemplate kni_knife
ObjectTemplate.addTemplate UnlockUSAT
ObjectTemplate.addTemplate UnlockUSAT2
ObjectTemplate.addTemplate USRIF_MP5_A3
ObjectTemplate.addTemplate ParachuteLauncher

Podmieniasz linijkę z USRIF_MP5_A3 na broń z dodatku (otworzysz Notatnikiem plik .con nacji od której chcesz wziąć broń i skopiujesz). Potem tylko dopiszesz w linii poleceń ('Element docelowy...") skrótu BF2 na Pulpicie +modPath mods/<folder_z_modem> i gotowe.

PS.
Pamiętaj, że z tym modem nie pograsz na serwerach BF2, tylko single.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2014, 10:43 
Offline

Dołączył(a): 2 kwi 2014, 00:56
Posty: 8
dzieki, bede probowal ;p


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL