Teraz jest 24 lis 2024, 17:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 gru 2009, 15:56 

Według mnie, właśnie urokiem PRa były liczne zmiany w gameplayu i modyfikacje, więc albo wprowadzą znaczą ilość poprawek obowiązkowych do ściągniecia w celu dalszej gry (ludzi skusi darmowa nowa zawartość) lub wydadzą kilka dodatków, ewentualnie stworzą mod do gry opartej na modzie :)

PostNapisane: 13 gru 2009, 15:18 

Gapis napisał(a):
Według mnie, właśnie urokiem PRa były liczne zmiany w gameplayu i modyfikacje, więc albo wprowadzą znaczą ilość poprawek obowiązkowych do ściągniecia w celu dalszej gry (ludzi skusi darmowa nowa zawartość) lub wydadzą kilka dodatków, ewentualnie stworzą mod do gry opartej na modzie :)

I tak właśnie upada piękny mod Project Reality, oraz zamienia się w komercyjne gówno.

PostNapisane: 13 gru 2009, 16:10 

Damian>|PL napisał(a):
I tak właśnie upada piękny mod Project Reality, oraz zamienia się w komercyjne gówno.

Niekoniecznie jeżeli twórcy zrobią tak jak zapowiadają czyli będzie to gra w która zagramy płacąc regularnie abonament możemy spodziewać się regularnych updateów :D.
Problemem jest abonament... ale z tego co słyszałem to nawet jeśli będzie to raczej niewielki, gdyby tak było to przeżyjemy ;).

PostNapisane: 13 gru 2009, 22:54 

Oby, ja jednak zauważyłem że DEV-owie zaczęli o tym rozmawiać dopiero kiedy otrzymali nagrodę od MOTY09. Boje się, że im zaczęło zależeć bardziej na kasie, a nie grze i zrobią ją tak by jak najwięcej osób ją kupiło.

To jest tylko moje zdanie jak będzie przekonamy się.

PostNapisane: 14 gru 2009, 00:47 

Powiem szczerze nei można myśleć o robieniu gier na poważnie bez aspektu pieniężnego... modowanie a robinie całkiem nowej gry to zupełnie inna para kaloszy. Jeżeli gra jest bardziej skomplikowana to praktycznie nie ma mowy o projekcie bez budżetowym. I tak dziwie Dev podjęli decyzję dość odważną o wydaniu gry na własna rękę... np dla porównania moja ekipa (Psycho Entertainment) musiała zrezygnować z dość ambitnego projektu taktycznej strategi (swoistego PR'a tylko z perspektywy dowódcy osadzonego w przyszłości w ludzkich koloniach) i zaczęliśmy prace nad o wiele prostszą arcadówą po to aby po stworzeniu prototypu szukać wydawcy który nas sfinansuje co pozwoli nam zatrudnić więcej ludzi, ukończyć ten arcadowy projekt wydać go a później z zarobionej kasy rozpocząć na powrót ten ambitniejszy... wszystko dlatego że po prostu bez finansowania naszego pierwotnego projektu nie jesteśmy w stanie wykonać.
Niestety ale takie są realia :).

PostNapisane: 15 gru 2009, 21:10 

Devowie i tak włożyli już w PRa dużo kasy od siebie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2